Αντρέ Σιμόες: Στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στη Φαμαλικάο επέστρεψε μετά από 7 χρόνια ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του Expresso και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την επιλογή που έκανε στην καριέρα του παίζοντας στην Ένωση.

«Προφανώς και έφυγα τότε για το οικονομικό κομμάτι. Η Γκιμαράες που ενδιαφέρθηκε ήταν ένα ενδεχόμενο που σύντομα αποκλείστηκε γιατί η διαφορά αποδοχών ήταν τεράστια. Δεν συγκρίθηκε με τις ομάδες του εξωτερικού. Η Λεχ Πόζναν με πλήρωνε σχεδόν τα διπλάσια από την ΑΕΚ, αλλά είδα την ΑΕΚ να έχει μεγάλες δυνατότητες. Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά που με ήθελε, τον Δεκέμβριο ήταν στη Β Εθνική, αλλά ήταν μια ομάδα με μεγάλη δύναμη που σίγουρα θα επέστρεφε στην πρώτη. Θα ανέβαινε εκείνη τη χρονιά. Είδα τον σύλλογο με δυνατότητες ανάπτυξης, πολύ μεγαλύτερες από τη Λεχ Πόζναν, που εκείνη την εποχή ήταν ο δεύτερος, τρίτος σύλλογος στην Πολωνία.

Ήξερα ότι στην Ελλάδα η ποιότητα ζωής ήταν μεγάλη. Η ΑΕΚ έστειλε έναν αθλητικό διευθυντή να μου μιλήσει, να μου δείξει τα έργα που είχαν και ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι αυτό ήθελα. Θα κέρδιζα λιγότερα, ο μισθός θα ήταν χαμηλότερος από αυτόν που μου έδιναν στην Πολωνία, αλλά ένιωσα αυτό το κλικ. Στην ΑΕΚ κέρδισα πάρα πολλά σε αυτά τα επτά χρόνια.

Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι ήμουν μέρος ενός μεγάλου συλλόγου. Η ΑΕΚ είχε το μέγεθος της Ελλάδας, όσο και οι μεγάλοι σύλλογοι στην Πορτογαλία. Η διαφορά είναι ότι ο κόσμος εκεί είναι φανατικοί με τον σύλλογο. Η ΑΕΚ Αθηνών ιδρύθηκε από πρόσφυγες από την Τουρκία. Οι Έλληνες όταν εκδιώχθηκαν από την Κωνσταντινούπολη, κατέφυγαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν την ΑΕΚ, οπότε βλέπουν τον σύλλογο ως θρησκεία. Το αίσθημά τους είναι παθιασμένο. Σε εκείνη την περιοχή, Ελλάδα, είναι πολύ φανατικοί με το ποδόσφαιρο, δεν ζουν το ποδόσφαιρο όπως εμείς εδώ», είπε ο Αντρέ Σιμόες.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr