Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Άργησε ο Αλμέιδα... δώρο σε Λουτσέσκου - Μοιραίος Αθανασιάδης - Όπως με Ολυμπιακό ο Βίντα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-19 22:49:00

Άργησε ο Αλμέιδα... δώρο σε Λουτσέσκου - Μοιραίος Αθανασιάδης - Όπως με Ολυμπιακό ο Βίντα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Άργησε ο Αλμέιδα... δώρο σε Λουτσέσκου - Μοιραίος Αθανασιάδης - Όπως με Ολυμπιακό ο Βίντα!

Ο Άμραμπατ που έπαιζε μόνος του και ο Αργεντινός που δεν ρίσκαρε! Η Ένωση ηττήθηκε με 2-0 στην Τούμπα και πλέον... τρέχει να προλάβει τον Παναθηναϊκό και να ξεφύγει από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Τι πήγε στραβά στην Τούμπα και τα λάθη εντός και εκτός γηπέδου.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Μία σπάνια έμπνευση του Κωνσταντέλια και δύο -εξίσου σπάνιες τη φετινή σεζόν- στιγμές αδράνειας του Αθανασιάδη έκριναν το ντέρμπι της Τούμπας.

Η ΑΕΚ... κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ στις μοναδικές μεγάλες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ και γνώρισε την ήττα με 2-0, αποτέλεσμα που βάζει φωτιά στη μάχη του τίτλου. Η Ένωση παρέμεινε στο -4 από τον Παναθηναϊκό και πλέον η τύχη της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο αποκτά καθοριστικό χαρακτήρα. Αν ο Δικέφαλος πάρει το ματς στα χαρτιά, αυτομάτως θα μειώσει στον πόντο, αν όμως δεν το πετύχει τα πράγματα δυσκολεούν γιατί θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από το Περιστέρι.

Το γκολ του Νάρεϊ για το 1-0 αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού επετεύχθη νωρίς (14') και κόντρα στη ροή του αγώνα, βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού ενόψει της συνέχειας. Προφανώς κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την απίθανη ενέργεια του Κωνσταντέλια, που έβγαλε καταπληκτική ασίστ όντας πεσμένος. Ωστόσο, το γκολ θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, με τον Αθανασιάδης να αιφνιδιάζεται από το χλιαρό σουτ του Νάρεϊ στην κλειστή του γωνία και να μην αντιδρά σωστά.

Ο Έλληνας γκολκίπερ φέρει σοβαρή ευθύνη και στο δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά "έσβησε" τις ελπίδες της Ένωσης για επιστροφή στο ματς. Η μπάλα έμεινε πάρα πολλή ώρα στον αέρα και σε αυτές τις περιπτώσεις ο τερματοφύλακας πρέπει να βγαίνει και να "καθαρίζει" τη φάση. Ο Αθανασιάδης δίστασε και έδωσε την ευκαιρία στον Κουλιεράκη να νικήσει στον αέρα τον Σιμάνσκι. Συνολικά πρόκεται μάλλον για τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του έμπειρου άσου, ο οποίος πάντως δεν φαίνεται να κινδυνεύει να χάσει τη θέση του βασικού στην παρούσα φάση. Εντούτοις ο Αλμέιδα έχει την τύχη να διαθέτει έναν εξαιρετικό αναπληρωματικό γκολκίπερ και ο Στάνκοβιτς... καραδοκεί για να επανακτήσει τον τίτλο του Νο.1.



Ακόμα ένας παίκτης-κλειδί που προβλημάτισε στην Τούμπα ήταν ο Βίντα, μιάς και δεν πέρασαν απαρατήρητα τα αρκετά αβίαστα λάθη που έκανε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Σε 3-4 περιπτώσεις ο Κροάτης "πούλησε" εύκολα την μπάλα και ανάγκασε τους συμπαίκτες του να επέμβουν για να σταματήσουν τους αντιπάλους επιθετικούς. Όσοι παρακολουθούν την πορεία της ΑΕΚ, ίσως θυμούνται πως ο Βίντα είχε κάνει κάτι παρόμοιο και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Σίγουρα ο Αλμέιδα περιμένει περισσότερα από τον πιο έμπειρο παίκτη της ενδεκάδας του στα ντέρμπι, και δη εκτός έδρας.

Κατά τα άλλα, ο Αλμέιδα ίσως άργησε να φέρει από τον πάγκο κάποιον εκ των  Γκατσίνοβιτς, Ελίασον ή Τσούμπερ, περνώντας τους στο ματς μετά το 2-0. Παρά το γεγονός ότι έχανε από νωρίς, η η Ένωση έμεινε μέχρι το 63' με δύο "εξάρια" (Γιόνσον, Σιμάνσκι) και τον... συγκινητικό Άμραμπατ να κάνει τα πάντα στο γήπεδο ώστε να καλύψει και τον Πινέδα, που βρέθηκε σε κακή βραδιά. Πιθανώς ο Αργεντινός τεχνικός να δίστασε να βγάλει από το ημίχρονο κάποιο από τα αμυντικά του χαφ, φοβούμενος ότι η ομάδα του θα έχανε τη μάχη στον χώρο του κέντρου. Εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώθηκε, αφού το δεύτερο γκολ του χάλασε εντελώς τα σχέδια.

Ο Γκατσίνοβιτς αρχικά και ο Τσούμπερ στη συνέχεια έδωσαν επιθετική πνοή και δημιουργία από το αριστερό άκρο στην ΑΕΚ, η οποία για πάνω από 60 λεπτά... έγερνε προς τα δεξιά και τα περίμενε όλα από τον Άμραμπατ. Παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς να χτυπήσει κυρίως από την απέναντι πλευρά λόγω της παρουσίας του Σάστρε, που δεν είναι και ο πλέον αξιόπιστος δεξιός μπακ όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βράζουν στην ΑΕΚ με τον διαιτητή - Αυτές είναι οι δύο κόκκινες που ζητάει στην Τούμπα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags