Facebook Pixel Τάσος Δουβίκας: Από την απόρριψη του Αστέρα στην εκτόξευση ο Δουβίκας - Έφτασε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-11 10:00:00

Από την απόρριψη του Αστέρα στην εκτόξευση ο Δουβίκας - Έφτασε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό!

Από την απόρριψη του Αστέρα στην εκτόξευση ο Δουβίκας - Έφτασε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό!

Πως έφτασε όμως ένας παίκτης με 53 συμμετοχές στον Αστέρα Τρίπολης και 34 στον Βόλο, να κάνει τέτοια εκτόξευση στην καριέρα του μέσα σε λίγα χρόνια; Το Sportdog ξετυλίγει το κουβάρι της εντυπωσιακής πορείας του πρώτου σκόρερ της Ολλανδίας, Τάσου Δουβίκα!

Τη χρονιά της... ζωής του πραγματοποιεί φέτος στην Ουτρέχτη ο Τάσος Δουβίκας, όντας ο πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα με 12 γκολ! Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει έως τώρα 14 τέρματα, μοιράζοντας παράλληλα και 3 ασίστ στην Eredivisie. Πως έφτασε όμως ένας παίκτης με 53 συμμετοχές στον Αστέρα Τρίπολης και 34 στον Βόλο, να κάνει τέτοια εκτόξευση στην καριέρα του μέσα σε λίγα χρόνια;

Το ξεκίνημα στους Αρκάδες

Ο Δουβίκας συνιστά προϊόν των ακαδημιών Αστέρα, αποτελώντας το μεγαλύτερο ταλέντο τότε στα "σπλάχνα" της ομάδας της Πελοποννήσου. Τα 6 γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ομάδα Κ-19 των Αρκάδων του έδωσε το "εισιτήριο" για τον προβιβασμό του στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Δίχως ωστόσο ποτέ εκεί, να πάρει τις ευκαιρίες που ήθελε και του αναλογούσαν.

Σε 52 εμφανίσεις του με τον Αστέρα Τρίπολης είχε να καταγράψει μόλις 4 γκολ και 3 ασίστ. Η ομάδα του μάλιστα ουσιαστικά τον απέρριψε, θέτοντάς τον προς πώληση από το 2018 και παραχωρώντας τον τελικά έναντι μόλις 600 χιλ. ευρώ στο ΝΠΣ Βόλο το 2020. Το μόνο που φρόντισε να κρατήσει η ΠΑΕ, ήταν ένα ποσοστό 50% σε μελλοντική μεταπώληση.

Η άγνωστη ιστορία με τον Παναθηναϊκό

Πριν φύγει από τον Αστέρα για τον Βόλο, ο Τάσος Δουβίκας είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! Πότε; Το 2018, όταν τους Πράσινους είχε αναλάβει τότε ο Γιώργος Δώνης. Το Τριφύλλι είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών, αναγκαζόμενος έτσι να προχωρήσει σε προσθήκες παίκτων κατά βάση κάτω των 21 ετών.

Ένας από ποδοσφαιριστές που ζήτησε λοιπόν ο Έλληνας τεχνικός ήταν και ο Δουβίκας, χωρίς ωστόσο εν τέλει η περίπτωσή του να προχωρήσει. Στη θέση του, ο Παναθηναϊκός πήρε από τις ακαδημίες της Ντόρτμουντ τον Αργύρη Καμπετσή, ο οποίος στην πράξη δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, παρότι τυπικά ακόμα παραμένει στο ρόστερ της ομάδας σήμερα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η μεταγραφή στο Βόλο και η ευκαιρία που έψαχνε

Όπως έχει κάνει με τόσους και τόσους ποδοσφαιριστές, ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου αποτέλεσε το πρώτο περιβάλλον, στο οποίο ο Δουβίκας αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστής. Εκεί δηλαδή που δεν το περίμενε κανείς, με βάση την προηγούμενη παρουσία του στον Αστέρα, ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε με τη φανέλα των Θεσσαλών 14 γκολ (μοίρασε κι άλλες 4 ασίστ) σε 34 εμφανίσεις, εξελισσόμενος σε έναν από τους καλύτερους φορ του πρωταθλήματος.

Η μεταγραφή στο εξωτερικό τέθηκε ως προτεραιότητα από τον ίδιο τον παίκτη και παρά το δεδομένο εγχώριο ενδιαφέρον από τους μεγάλους της Super League, ο Δουβίκας παραχωρήθηκε τον Ιούλιο του 2021 έναντι 1,2 εκατ. ευρώ στην Ουτρέχτη. Η συνέχεια φυσικά γνωστή, με την εκτόξευση για την οποία σας μιλήσαμε στην αρχή...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags