Ολυμπιακός: Οι εξελίξεις τρέχουν στους Πειραιώτες, μετά την παραίτηση του Μίτσελ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζοσέ Ανιγκό, λίγες μόλις ημέρες πριν το κρίσιμο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Σιγά-σιγά γίνεται γνωστό, συνολικά, το πως θα πορευτεί ο Ολυμπιακός στον πάγκο του μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, στο πλευρό του Ανιγκό στον πάγκο των Ερυθρόλευκων θα βρεθεί ο προπονητής της Κ-19 του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο πρώτου βοηθού δίπλα στον Γάλλο συνάδελφό του, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει.

Ο Συλαϊδόπουλος πέρα από προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού έχει διατελέσει κατά το παρελθόν και πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό για ένα μικρό χρονικό διάστημα τόσο το 2020, όσο και το 2021. Η παρουσία του στο Τριφύλλι, ωστόσο, ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη και αφορούσε κατά βάση τις ακαδημίες.

Τι έκανε στον Παναθηναϊκό - Δημιουργός της γενιάς Αλεξανδρόπουλου

Στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το 2015 ερχόμενος από την Ανταγόρα της Κω (ως προπονητής της Κ-16 τότε), κάνοντας δουλειά η οποία αναγνωρίστηκε ως πολύ καλή. Λίγοι ήταν τότε εκείνοι που γνώριζαν το πόσο σημαντικό έργο υλοποίησε στις Πράσινες ακαδημίες. Ο Συλαϊδόπουλος ήταν ο τεχνικός που γαλούχησε τη γενιά του Αλεξανδρόπουλου, ξεκινώντας από την Κ-17 και συνεχίζοντας την πολύ σημαντική δουλειά του στην Κ-19. Μάλιστα εκτός από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, επί των ημερών του έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα προς την πρώτη ομάδα και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Η περίπτωση Συλαϊδόπουλου ουσιαστικά "κάηκε" στον Παναθηναϊκό, όταν γνώρισε τη βαριά ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, λίγο μετά την απόλυση του Λάζλο Μπόλονι. Μάλιστα του είχε καταλογιστεί ότι έπαιξε αδικαιολόγητα επιθετικά και πολύ ανοικτά, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να το εκμεταλλευτούν και να πετύχουν εμφατική νίκη επί του "αιώνιου" αντιπάλου. Μάλιστα το γεγονός ότι λίγο μετά από την απομάκρυνσή του από το Τριφύλλι ανακοινώθηκε από τους Ερυθρόλευκους, προκάλεσε τότε αλγεινή εντύπωση.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλο όνομα για αντί-Μίτσελ στον Ολυμπιακό - Η λίστα με κόουτς από το πάνω ράφι - Η Νο1 περίπτωση!