Facebook Pixel Έστειλαν όλους τους Παναθηναϊκός στο… γιατρό, αλλά τους κέρασαν το πιο μάγκικο διπλό! (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-23 23:48:00

Έστειλαν όλους τους Παναθηναϊκούς στο… γιατρό, αλλά τους κέρασαν το πιο μάγκικο διπλό! (vid)

Αν ήταν κανείς καρδιακός, τότε αυτό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν ό,τι έπρεπε για τον στείλει στο... γιατρό. Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ διπλό-μισό πρωτάθλημα που πήραν οι Πράσινοι με τρόπο... χιτσκοκικό, βλέποντας ήδη το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο ως τον απόλυτο τελικό τίτλου.

Αν ήταν κανείς καρδιακός, τότε αυτό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν ό,τι έπρεπε για τον στείλει στο... γιατρό. 

Το Τριφύλλι ανώτερο για 45 λεπτά βρήκε μαγικό τέρμα με τον Μπερνάρ, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ήταν σαν να... προκαλούσε την τύχη του. Και το πρόβλημα δεν ήταν ότι η ομάδα δεν διεκδίκησε δυναμικά το δεύτερο γκολ. Αλλά το γεγονός ότι οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Κι αυτά τα λάθη, όλοι πίστευαν ότι θα στοίχιζαν στο 85'. Τότε ήταν που ο Αουγκούστο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιωαννίδης κέρδισε το πέναλτι, το έκανε ο ίδιος γκολ από τα 11 βήματα, δίνοντας στο φινάλε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στην Τούμπα (1-2). Βέβαια ακόμα και όταν σκόραρε από την άσπρη βούλα ο Φώτης, το θρίλερ συνεχίστηκε με τα 16 λεπτά(!) των καθυστερήσεων, μέσα στα οποία θα μπορούσε και ο ΠΑΟΚ να είχε κερδίσει καθαρό πέναλτι, αν δεν είχε προηγηθεί το οφσάιντ του Μπράντον Τόμας.

Με λίγα λόγια, οι Πράσινοι στη Θεσσαλονίκη έστειλαν όλους τους Παναθηναϊκός στο… γιατρό, αλλά τους κέρασαν στο τέλος το πιο μάγκικο διπλό! Αυτός είναι ο πιο συνοπτικός τίτλος των όλων όσων είδαμε στην Τούμπα. Δεν μπορεί να μην σταθούμε όμως στον Ιωαννίδη, παρότι αδικείται ο εκπληκτικός Μπερνάρ (ειδικά του πρώτου ημιχρόνου). Όπως γράφαμε και στον πρώτο γύρο, ο Φώτης εξελίσσεται στον Ολισαντέμπε του 2023. Και πλέον ο εν λόγω ισχυρισμός έχει ακόμα μεγαλύτερη ταύτιση και βάση.

Ο "Μανωλάκης" όλων των Παναθηναϊκών ήταν που σκόραρε στο ίδιο γήπεδο, στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, κάνοντας με το νικηφόρο τέρμα του στην τελευταία φάση του αγώνα, τότε, το πιο μεγάλο βήμα του Τριφυλλιού για το πρωτάθλημα του 2004. Ξανά τώρα στην έδρα των Ασπρόμαυρων, και πάλι στις καθυστερήσεις, ο Ιωαννίδης αυτή τη φορά έφερε το Πράσινο όνειρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ένα βήμα πιο κοντά!

Πόση και πόση κουβέντα δεν έκαναν οι περισσότεροι μέχρι πριν μερικές εβδομάδες, για το γεγονός ότι η ομάδα στην κανονική διάρκεια δεν κέρδιζε τα ντέρμπι. Και η απάντηση στα πλέι οφ δεν μπορούσε να είναι πιο ηχηρή. Νίκη με Ολυμπιακό, νίκη με ΠΑΟΚ, διπλό μες στον Άρη κι ένα ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, που φρόντισε ο Νταμπάνοβιτς και η παρέα του να τελειώσει ισόπαλο. Πέντε στροφές ακόμα. Τόσες απομένουν για να στεφθεί ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ελλάδας. Και όσο πλησιάζουμε στο ντέρμπι με την Ένωση στη Λεωφόρο, η υπόθεση τίτλος ήταν, είναι και παραμένει στα χέρια εκείνων που πρέπει. Του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των ποδοσφαιριστών του.


*** ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα highlights της ματσάρας - VAR, πέναλτι, δράμα, δοκάρι ΠΑΟΚ και "πράσινο" διπλό στο 91’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags