Facebook Pixel ΑΕΚ: Αποκάλυψη από το εξωτερικό - "Για αυτό επέλεξε η UEFA την OPAP Arena για τον τελικό του Conference"
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-29 23:27:00

Αποκάλυψη από το εξωτερικό - "Για αυτό επέλεξε η UEFA την OPAP Arena για τον τελικό του Conference"

Sportdog Team
Αποκάλυψη από το εξωτερικό - "Για αυτό επέλεξε η UEFA την OPAP Arena για τον τελικό του Conference"

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι αυτό που θα φιλοξενήσει και επίσημα τον τελικό του επόμενου Conference League και το Associated Press δίνει εξηγήσεις γιατί τελικά έφτασε σε αυτή την απόφαση.

ΑΕΚ: Πολύ σημαντική ήταν η Τετάρτη (28/6) για το ελληνικό ποδόσφαιρο μιας και η UEFA επέλεξε και επίσημα την OPAP Arena για έδρα του τελικού του Conference League με το πρακτορείο του εξωτερικού να δίνει απαντήσεις γιατί τελικά φτάσαμε σε αυτή την απόφαση.

«Η UEFA επέλεξε μεγαλύτερα στάδια την Τετάρτη για να φιλοξενήσει τους επόμενους δύο τελικούς του Europa Conference League, αφού τα γήπεδα χωρητικότητας κάτω των 20.000 που φιλοξένησαν τους δύο προηγούμενους τελικούς με τη συμμετοχή συλλόγων από την Ιταλία, την Αγγλία και την Ολλανδία αποδείχθηκαν μία λανθασμέμνη εκτίμηση ως προς τις τελικές επιλογές των τελικών.

Λιγότεροι από 20.000 οπαδοί μπορούσαν να μπουν στο νέο εθνικό στάδιο στα Τίρανα της Αλβανίας για τον πρώτο τελικό μεταξύ Ρόμα και Φέγενορντ το 2022 και το γήπεδο της Σλάβια Πράγας χωρητικότητας 19.000 ατόμων επιλέχθηκε για τον τελικό του 2023 μεταξύ της Γουέστ Χαμ και της Φιορεντίνα. Η Γουέστ Χαμ έχει μέσο όρο πάνω από 62.000 για εντός έδρας αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισε παίζοντας στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό εδώ και 47 χρόνια.

Η UEFA είπε ότι θα «προσφέρει τεχνογνωσία» στην Αθήνα στους αγώνες τους επόμενους μήνες, επειδή το γήπεδο της ΑΕΚ «είναι ολοκαίνουργιο και δεν λειτουργούσε ποτέ από τον σύλλογο σε διεθνές πλαίσιο», αναφέρει το τηλεγράφημα του Associated Press.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεταγραφή από το πάνω ράφι ο Λαπροβίτολα - Εκτελεστής που δεν φοβάται - Σούπερ Βιλντόσα, Λεσόρ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags