Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παπ Αμπού Σισέ: "Θρίλερ" με Σισέ στον Ολυμπιακό - "Χαμένος" λόγω της πρώην του - Υπογράφει και φεύγει για 6 εκατ. ο Καμαρά!
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-15 16:45:00

Θρίλερ με Σισέ στο λιμάνι - "Χαμένος" λόγω της πρώην του - Υπογράφει και φεύγει για 6 εκατ. ο Καμαρά!

του Γιώργου Κτενά
Θρίλερ με Σισέ στο λιμάνι - "Χαμένος" λόγω της πρώην του - Υπογράφει και φεύγει για 6 εκατ. ο Καμαρά!

Τα πετροδόλαρα, το μπάσιμο των Τούρκων και τα συμβόλαια. Οι δύο παίκτες βρίσκονται εκτός πλάνων τη δεδομένη στιγμή στο Λιμάνι και η διοίκηση ψάχνει την καλύτερη λύση, ώστε να αποφύγει την οικονομική ζημιά. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και πώς μπορούν να φέρουν χρήματα.

Ολυμπιακός - Παπ Αμπού Σισέ: Οριστικά μακριά από το Λιμάνι θα συνεχίσει στην καριέρα του ο διεθνής Σενεγαλέζος άσος, που είχε έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι τού 2017 από την Αζαξιό και η αξία του, τότε, ήταν στις 600.000 ευρώ. Στη β΄ Γαλλίας είχε ξεχωρίσει ήδη από την ηλικία των 19 ετών, το 2015, και η επιμονή του Φρανσουά Μοντεστό ήταν που τον έφερε σε ηλικία 21-22 ετών στην Ελλάδα.

Στον Σισέ δεν χαρίστηκε τίποτα στα 2,5 χρόνια που ήταν στην Αζαξιό, όπως και από την ημέρα που βρέθηκε στον Ολυμπιακό: Ο Τάκης Λεμονής τον είχε ξεχωρίσει και, παρότι δεξιοπόδαρος, τον είχε βάλει αριστερά (αφού έχει και εξαιρετικό αριστερό πόδι), με αποτέλεσμα να μην χάσει ποτέ τη θέση. Μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι την ευκαιρία και στον 24χρονο αδερφό του, Μόμο Σισέ, να δοκιμαστεί στου Ρέντη.

Τον χειμώνα τού 2021 βρέθηκε στη Γαλλία για λογαριασμό της Σεντ Ετιέν, με τη μορφή δανεισμού, έκανε εξαιρετικά παιχνίδια, αλλά δεν υπήρχαν τα 13 εκατ. ευρώ για να ενεργοποιηθεί η οψιόν του και επέστρεψε στην Ελλάδα. Η συνέχεια, όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς για τον ένα ή τον άλλο λόγο ο 27χρονος πια αμυντικός, έχει χάσει τη θέση του στην ομάδα.

Σε μια περίοδο, μάλιστα, που έχει και προσωπικά προβλήματα να αντιμετωπίσει (με την πρώην γυναίκα του), ήρθε και το "κόψιμο" από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Πειραιωτών, για να "δέσει" το γλυκό. Υπάρχουν όμως πληροφορίες που θέλουν ομάδα τής Αραβίας να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του, με την αξία του να βρίσκεται πια στα 4 εκατ. ευρώ (μέγιστο είχε φτάσει στα 8 εκατ. ευρώ) αλλά το συμβόλαιό του να λήγει σε έναν χρόνο από τώρα. Κάτι που σημαίνει ότι το ερυθρόλευκο κλαμπ του δεν έχει μεγάλο περιθώριο για να ζητήσει υπέρογκο ποσό - Κάποτε στην πλατεία Αλεξάνδρας δεν υπήρχε συζήτηση για πώληση του Σισέ με λιγότερα από 12-13 εκατ. ευρώ.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία (που η αξία του έχει πέσει και το συμβόλαιό του τελειώνει σε έναν χρόνο) ο Ολυμπιακός προφανώς θα τον έδινε με ένα ποσό κοντά στα 5-6 εκατ. ευρώ .Το ζήτημα είναι ποια ομάδα από τον αραβικό κόσμο θα μπορούσε να το προσφέρει! Γιατί δεν είναι μόνο τι θέλει η ομάδα αλλά και ο ίδιος ο παίκτης.

"Κατάρ και Εμιράτα δεν τα δίνουν αυτά τα λεφτά σε παίκτη όπως ο Σισέ, μόνο οι Σαουδάραβες θα μπορούσαν να τα δώσουν αλλά κάποια μικρή ομάδα. Όπως ήταν, για παράδειγμα, η Αλ Φατέχ που είχε πάρει τον Βέλεθ από τον Παναθηναϊκό", σχολίασε μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης, ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για το ποδόσφαιρο σε Κατάρ, Εμιράτα και Σαουδική Αραβία, καθώς το γνωρίζει άριστα.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ακόμα κι αν υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον που να καλύπτει τον Ολυμπιακό οικονομικά, δεν είναι σίγουρο ότι ο Σισέ θέλει να πάει στη Σαουδική Αραβία για να παίξει μπάλα. Προφανώς ο Σενεγαλέζος άσος θα ήθελε να παίξει στη Γαλλία, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί γαλλική ομάδα που να δώσει τόσα χρήματα σήμερα για τον παίκτη. Θα μπορούσε να υπάρξει συνιδιοκτησία με χαμηλότερο ποσό ή να επεκτείνει το συμβόλαιο ο Ολυμπιακός και να τον παραχωρήσει ξανά δανεικό με οψιόν αγοράς;

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι το σίριαλ με τον Σισέ κατά πάσα πιθανότητα θα έχει κάποια (αρκετά!) επεισόδια ακόμα... 

"Μέχρι 3 εκατ ευρώ για Μαντί η Γαλατά - Δανεικός με οψιόν - 6 εκατ. ευρώ μόνο αν..."

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται όμως στο Λιμάνι και με τον Μαντί Καμαρά, τον χαφ από τη Γουινέα, καθώς δεν κατάφερε να "πιάσει" στη Ρόμα την περσινή αγωνιστική περίοδο με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο Λιμάνι για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μόνο που ο ίδιος, σε δήλωσή του, είχε αποκαλύψει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από την Ελλάδα, ενδεικτικό του ότι πιθανότατα δεν βρίσκει κίνητρο στον Ολυμπιακό. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο παραμένει ψηλά (στα 10 εκατ. ευρώ), αλλά έχει πέσει σε σχέση με το 2021 (ήταν, τότε, 15 εκατ. ευρώ) και το γεγονός ότι δεν είχε πωληθεί τότε, που ήταν στο πικ του αγωνιστικά, έχει φέρει εκνευρισμό σε όλους: Και στην ομάδα και στον παίκτη.

Έγινε η προσπάθεια, πέρσι, με τον δανεισμό του στη Ρόμα, με την ιταλική ομάδα μάλιστα να πληρώνει το συμβόλαιό του, αλλά δεν υπήρξε προοπτική για να συνεχίσει - Στη Ρόμα δεν υπήρχε προοπτική, γιατί στην Ιταλία φαίνεται ότι ακόμα υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν τώρα αναφέρουν ότι ο Μαντί βρίσκεται στη λίστα της Γαλατά, έναν χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου, αν και δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να επιδιώξει να του ανανεώσει το συμβόλαιο για να μπορεί να διαπραγματευτεί την παραχώρησή του με καλύτερους όρους.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, για να σχολιάσει το ρεπορτάζ που θέλει την Γαλατά να ενδιαφέρεται για τον 26χρονο άσο.

"Έχουν πολλούς παίκτες στα χαφ, αλλά πάντα ψάχνουν και παίρνουν πολλούς παίκτες σε αυτές τις μεγάλες ομάδες. Ειδικά τώρα που πήραν και το πρωτάθλημα", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για το ποσό που μπορεί να δαπανήσει η τουρκική ομάδα για τον Καμαρά: "Δεν υπολογίζεται στον Ολυμπιακό και με αυτή την έννοια δε νομίζω να δώσουν πάνω από 3 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Δεν αποκλείω, άλλωστε, να χτυπήσουν κάτι πιο δυνατό στα χαφ".

Υπάρχει άλλη προοπτική;

"Θα μπορούσε να πάει δανεικός, πιο πιθανή βλέπω αυτή την προοπτική, με οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι. Κι αν πάει καλά μπορεί να δώσει 5-6 εκατ. ευρώ το ερχόμενο καλοκαίρι. Αλλά έτσι όπως είναι η καριέρα του τα τελευταία χρόνια, γιατί ο Ολυμπιακός δεν τον είχε δώσει σε σωστό τάιμινγκ, δεν πιστεύω να δώσουν τώρα αυτό το ποσό".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεγάλο μπαμ για τον Ολυμπιακό ο Τάντιτς - Κόσμημα για την Ελλάδα, ταιριάζει με Ελ Αραμπί"! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags