Facebook Pixel Ολυμπιακός: Στόπερ που τρομάζει τους επιθετικούς! Τον ήθελαν Άγιαξ και Μάντσεστερ Σίτι – Όπλο του η ταχύτητα
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-02 22:10:00

Στόπερ που τρομάζει τους επιθετικούς! Τον ήθελαν Άγιαξ και Μάντσεστερ Σίτι – Όπλο του η ταχύτητα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στόπερ που τρομάζει τους επιθετικούς! Τον ήθελαν Άγιαξ και Μάντσεστερ Σίτι – Όπλο του η ταχύτητα

Ποιός είναι ο κεντρικός αμυντικός που υπέγραψε ο Ολυμπιακός. Το Sportdog συγκέντρωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Μετά τον Νίκολας Φρέιρε, ο Τζάκσον Πορόσο είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που έφερε ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνάς του.  Ο 22χρονος στόπερ από τον Ισημερινό προέρχεται από μία χρονιά με 23 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ. Στην αρχή ξεκίνησε βασικός, στον δεύτερο γύρο όμως, όταν άλλαξε προπονητής στην Τρουά, παραγκωνίστηκε.

Γεννήθηκε στο Σαν Λορέντσο, μία πόλη-λιμάνι 28.000 κατοίκων στη βόρεια ακτή του Εκουαδόρ. Στα εφηβικά του χρόνια πέρασε από τις ομάδες νέων της Ιντεπεντιέντε ντε Βάλε και Μαντά (η οποία τον απέκτησε έναντι 1,5 εκατ.Ευρώ) και στην ηλικία των 18 ετών τον απέκτησε η βραζιλιάνικη Σάντος, έναντι 350 χιλιάδων Ευρώ με την ομάδα του Ισημερινού να διατηρεί το 80% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Ένα χρόνο αργότερα, παρότι έπαιζε στην Κ20 του βραζιλιάνικου συλλόγου και δεν είχε συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, ήρθε πρόταση από τον Άγιαξ ύψους 3,5 εκατ.Ευρώ. Οι Ολλανδοί τον είχαν παρακολουθήσει με την Εθνική του Ισημερινού Κ20 στο Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής το 2019, όπου το Εκουαδόρ κέρδισε το τρόπαιο. Ο Πορόσο ήταν βασικός και αναντικατάστατος στη διοργάνωση για το ομοσπονδιακό του συγκρότημα σε εκείνη τη διοργάνωση. Η μεταγραφή όμως δεν προχώρησε.

Τον Οκτώβριο του 2020 τον απέκτησε η Μποαβίστα, με μισό εκατομμύριο Ευρώ, παρότι δεν είχε κάνει ούτε μία εμφάνιση στην πρώτη ομάδα της Σάντος. Προηγουμένως, γράφτηκε, ότι είχαν ενδιαφερθεί Βαγιαδολίδ, Μπριζ, Σεβίλλη και Λάτσιο. Στην Πορτογαλία έμεινε για δύο χρόνια (46 συμμετοχές, 3 γκολ) και εντυπωσίασε με το υψηλό παρουσιαστικό του ( είναι 1,92 μ.), που… τρόμαζε επιθετικούς (όπως έγραφαν αγγλικά δημοσιεύματα). Έτσι τον Μάρτιο του 2022 άρχισαν να ηχούν ξανά οι σειρήνες…

Η Μποαβίστα, σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο απέρριψε προσφορά 3 εκατ.Ευρώ της Μάντσεστερ Σίτι, Χιρόνα και Τρουά ήταν δύο ακόμα υποψήφιοι προορισμοί και εν τέλει κατέληξε στη Γαλλία, υπογράφοντας με τον σύλλογο της Καμπανίας συμβόλαιο 5ετους διάρκειας. Η μετακίνηση κόστισε 3,5 εκατ.Ευρώ. 

Ο Πορόσο είναι διεθνής με την Εθνική του Εκουαδόρ και στο πρόσφατο Μουντιάλ, στο Κατάρ, είχε δύο εμφανίσεις (με Ολλανδία και Σενεγάλη).

Σύμφωνα με πηγές, ο Ολυμπιακός εκτιμά τα φυσικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι ψηλός, αλλά δεν στερείται ταχύτητας. Άνθρωποι, οι οποίοι τον έχουν παρακολουθήσει να αγωνίζεται στη Γαλλία, αναφέρουν στο Sportdog, ότι ως αμυντικός διαθέτει καλή τεχνική και τα… λάτιν χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του είναι εμφανή. Δεν είναι τόσο δυναμικός ως στόπερ, αλλά διακρίθηκε στη Ligue1 ως ένας από τους πιο γρήγορους αμυντικούς του πρωταθλήματος, όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags