Facebook Pixel Sportdog.gr | Ψυχωμένη! Πρώτη νίκη με ανατροπή για ΑΕΚ - Έπαιζε με 10 απ΄το 24’ λόγω αποβολής του Μάνταλου (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-03 23:27:00

Ψυχωμένη! Πρώτη νίκη με ανατροπή για ΑΕΚ - Έπαιζε με 10 απ΄το 24’ λόγω αποβολής του Μάνταλου (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ψυχωμένη! Πρώτη νίκη με ανατροπή για ΑΕΚ - Έπαιζε με 10 απ΄το 24’ λόγω αποβολής του Μάνταλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 3-2 του Βόλου. Ο Ντέλετιτς την "πλήγωσε" δύο φορές στο ματς. Σκόραραν Γιόνσον, Τσούμπερ και Άμραμπατ με πέναλτι για τους "κιτρινόμαυρους".

Έμεινε πίσω στο σκορ, στη συνέχεια έπαιξε με 10 λόγω της αποβολής του Μάνταλου, αντέδρασε όμως, ισοφάρισε, πήρε το προβάδισμα, ισοφαρίστηκε εκ νέου και σκόραρε στο τέλος με πέναλτι παίρνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έδωσε άλλη μία απολαυστική βραδιά στους οπαδούς της που ταξίδεψαν μέχρι τον Βόλο, απ' όπου οι "κιτρινόμαυροι" απέδρασαν επικρατώντας 3-2 για την 3η αγωνιστική της Super League, που ήταν το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ έφτασε τους 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Βόλος παρέμεινε με 1.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεση η ΑΕΚ

Με αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Αντβέρπ παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα την ΑΕΚ, κάνοντας μία μικρή διαχείριση, αφού στον πάγκο έμειναν οι Σιμάνσκι, Πινέδα και Άμραμπατ, ενώ ο Γκατσίνοβιτς ήταν νοκ άουτ λόγω μυϊκού προβλήματος στο δεξί του πλευρό. Εκτός έμεινε και ο Πισάρο που έχει ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι, ενώ ο Λιβάι προφυλάχθηκε για να είναι 100% έτοιμος.

 Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία, Βίντα-Μουκουντί αγωνίστηκαν στο κε΄ντρο της άμυνας, Ρότα και Χατζισαφί, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τους Γαλανόπουλο-Γιόνσον στον άξονα. Ο Τσούμπερ αγωνίστηκε αριστερά, ο Ελίασον δεξιά και Μάνταλος-Πόνσε στη γραμμή κρούσης.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης – Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46’ Κρούσλιακ), Κίτσος (46’Λούνα) – Τσοκάνης, Τρουιγέ(74’ Γκλάβσιτς), Κορνετέ (62’ Ενγκίν) – Ντέλετιτς, Μωραΐτης(74’Μραζ), Κόμπα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (77’ Πινέδα), Γαλανόπουλος(73’Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (67’ Αραούχο), Ελίασον (77’ Άμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (67’ Ζίνι).    

Λάθος – αποβολή και ανατροπή

Η αναμέτρηση «στράβωσε» από πολύ νωρίς για την ΑΕΚ εξαιτίας ενός λάθους του Μουκουντί που στο 8’ πήγε να γυρίσει στον Στάνκοβιτς, στην ουσία όμως έδωσε… πάσα-ασίστ στον Ντέλετιτς που «έκλεψε» και πλάσαρε τον Αυστριακό τερματοφύλακα κάτω από τα πόδια για το 1-0.  Παρά την ψυχρολουσία η Ένωση βγήκε μπροστά και πίεσε για την ισοφάριση, μάλιστα στο 17’ ο Καμερουνέζος στόπερ, που είχε προωθηθεί, παραλίγο να εξιλεωθεί έπιασε σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Σαμπάνης μπλόκαρε.

Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν σε διπλή ευκαιρία με Τσούμπερ, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα στην επαναφορά ο Ρότα ανανέωσε την προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά και πάλι η μπάλα κόντραρε. Στο 24’ το ματς στράβωσε περισσότερο για τους φιλοξενούμενους λόγω της αποβολής του Μάνταλου.Η ΑΕΚ όμως έδειξε απίστευτο σθένος και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα βρήκε αντίδραση από στατικές φάσεις. Στο 32’ η εκτέλεση φάουλ του Ελίασον βρήκε τον Γιόνσον στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 και έξι λεπτά αργότερα ο Τσούμπερ με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ τούμπαρε το παιχνίδι, δίνοντας το προβάδισμα στους παίκτες του Αλμέιδα, πριν πάνε για τα αποδυτήρια.

Τιμωρία ξανά με Ντέλετιτς

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Εξάλλου η ΑΕΚ έπαιζε με 10 και η ομάδα της Μαγνησίας δεν συμβιβάστηκε με τη μοίρα της. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, αν και δέχτηκαν τρεις φάσεις (με Πόνσε, Ελίασον και Βίντα) και στο 72’ χτύπησαν ξανά με τον συνήθη ύποπτο, Μίλος Ντέλετιτς.  Ύστερα από γύρισμα του νεοεισεθέλντα Ενγκίν, ο Σέρβος βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και με μονοκόμματο σουτ επανέφερε τις ισορροπίες για το 2-2, δυσκολεύοντας την κατάσταση για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Άμραμπατ έδωσε τη νίκη

Ο Αλμέιδα φρέσκαρε την ομάδα του στη συνέχεια μεσοεπιθετικά, ενισχύοντας τη δεξιά του πλευρά με Πινέδα και Άμραμπατ, ενώ έριξε και στη μάχη τον Αραούχο που είχε στο 88’ (μετά από σέντρα Μαροκινού). Στις καθυστερήσεις η Ένωση κέρδισε πέναλτι με τον Άμραμπατ να ευστοχεί από τα 11 βήματα, σημειώνοντας το 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

 
 
 

Τα σφυρίγματα

Στο 78' η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Αραούχο. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κρούζλιακ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags