Facebook Pixel Ολυμπιακός: Άμεσα στο γραφείο Μαρινάκη μετά τον Πασχαλάκη - Ο υπερήρωας, ο ηγέτης και αυτός που ξέβαψε η μπογιά του
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-19 23:59:00

Άμεσα στο γραφείο Μαρινάκη μετά τον Πασχαλάκη - Ο υπερήρωας, ο ηγέτης και αυτός που ξέβαψε η μπογιά του

του Παναγιώτη Νικολάου
Άμεσα στο γραφείο Μαρινάκη μετά τον Πασχαλάκη - Ο υπερήρωας, ο ηγέτης και αυτός που ξέβαψε η μπογιά του

Η φημολογία μεγάλη πρόταση και τα κλεισμένα ήδη ραντεβού! Το Sportdog.gr παρουσιάζει τα 5 συμβόλαια-φωτιά που λήγουν στον Ολυμπιακό και η ομάδα του Πειραιά θα κληθεί να πάρει άμεσα απόφαση.

Πέντε είναι οι πιο καυτές περιπτώσεις συμβολαίων που λήγουν το 2024. Οπότε ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφασίσει άμεσα τι θα πράξει για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις, μερικές εκ των οποίων θεωρητικά θα έχουν happy end, άλλες όμως αποτελούν σίγουρα ένας μεγάλος γρίφος.

Να αναλύσουμε κάθε μία ξεχωριστά;

Αλέξανδρος Πασχαλάκης – Ο υπερήωας

Αποκτήθηκε πέρσι, τέτοια εποχή και όλο το καλοκαίρι η υπόθεση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό είχε γίνει σίριαλ. Λόγω του πρότερου… παοκτσήδικου βίου του υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για την περίπτωση του. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης διέψευσε τις Κασσάνδρες με τις εμφανίσεις του και έπεισε με την εικόνα του τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να επεκτείνουν τη συμφωνία για έναν ακόμα χρόνια.

Η εμφάνισή του στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ ήταν κορυφαία. Πραγματοποίησε απίστευτες επεμβάσεις (ιδιαίτερα το σουτ του Τσούμπερ και η κεφαλιά του Μοχαμαντί) και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από πολλά γκολ στο πρώτο 25λεπτο που κυριαρχούσε η Ένωση. Με απλά λόγια, αν η ομάδα του Πειραιά έφυγε με βαθμό απ’την έδρα των «κιτρινόμαυρων» πιστώνεται στον ίδιο.

Γι’αυτό στον Ολυμπιακό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σχεδιάζουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2024 και να τον «δέσουν» στο λιμάνι. Ο Πασχαλάκης στα 34 του δείχνει να έχει ωριμάσει ως τερματοφύλακας, έχοντας περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερη επιπολαιότητα στο παίξιμό του, χωρίς όμως να χάσει τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν, όπως η εκρηκτικότητα και η τρομερή αλτικότητα, στοιχεία που θυμίζουν σούπερ ήρωα της Marvel.

Κώστας Φορτούνης – Ο ρόλος που του αξίζει

Αποτελεί χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο κεφάλαιο στον Ολυμπιακό. Αυτό το πλήρωσε ακριβά, διότι κάποιοι προπονητές που πέρασαν τα τελευταία χρόνια ίσως να τον αδίκησαν, αν και υπήρξε και άτυχος, αφού είχε σοβαρούς τραυματισμούς. Θυμάστε, ότι την τελευταία χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς στο λιμάνι, ο Φορτούνης ήταν εκτός σχεδίων και επανήλθε στην ουσία επί Μίτσελ.

Φέτος ο 30χρονος ποδοσφαιριστής χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του νέου προπονητή. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει δώσει στον Φορτούνη τον ρόλο που του αξίζει και ο ίδιος ο παίκτης δείχνει να έχει επανέλθει στο καλύτερο επίπεδο, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια.

Ο Κώστας αποδεικνύει σε κάθε ματς, ότι είναι ηγέτης μέσα στο γήπεδο. Από τα πόδια του περνάει η κυκλοφορία της ομάδας και αποτελεί καταλυτικός παράγοντας για το παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά. Η διοίκηση τον εκτιμά και θα ήταν απίθανο να μην του έχουν γίνει κουβέντες για το μέλλον, μιας και το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2024.

Γιώργος Μασούρας – Τί θα γίνει αν βρει πρόταση;

Είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στον Ολυμπιακό, ένας ποδοσφαιριστής πολύτιμος για κάθε προπονητή. Γιατί είναι δουλευταράς, συγκεντρωμένος, ταπεινός και αποτελεσματικός. Τα τελευταία χρόνια το όνομά του έπαιξε σε μεταγραφικά σενάρια. Η υπόθεσή του έγινε σίριαλ στην Τουρκία και την Τράμπζονσπορ, με την οποία η ομάδα του Πειραιά συζητούσε, αλλά αξίωνε ένα ποσό που οι «μπορντώ-μαβί» δεν μπορούσαν να καλύψουν (8-10 εκατ.Ευρώ).

Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2024. Από τον Απρίλιο είχαν αρχίσει οι συζητήσεις για ανανέωσή του. Φτάσαμε όμως Σεπτέμβριο και ακόμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Το σίγουρο είναι, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφασίσει. Ανανέωση ή πώληση… Πάντως το καλοκαίρι του 2023 στην ομάδα τον κράτησε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Οπότε αυτό κάτι δείχνει. Σίγουρα όμως θα εξαρτηθεί από την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν και την εικόνα που θα δείξει στο χορτάρι. Μέχρι στιγμής ο Μασούρας τα πάει περίφημα. Είναι ανεβασμένος με 4 γκολ σε 8 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τί θα γίνει όμως αν βρεθεί κάποια καλή πρόταση; Θα τον «δέσει» ο Ολυμπιακός στο λιμάνι ή θα τον παραχωρήσει; Είναι ένας μεγάλος γρίφος…

Μαντί Καμαρά – Η επιστροφή του

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό, μετά τον περσινό του δανεισμό στη Ρόμα του Μουρίνιο, αφού οι Ιταλοί δεν ενεργοποίησαν την οψιόν για την αγορά του. Τον Αύγουστο η Λιόν έδινε 5 εκατ.Ευρώ για να τον αγοράσει. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Μασούρα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φαίνεται πως τον κράτησε στο λιμάνι.

Η παρουσία του στο κέντρο των «ερυθρόλευκων» είναι άκρως αισθητή φέτος με 8 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ. Το συμβόλαιο του όμως λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Θα ανανεώσει ή θα πωληθεί; Ίδωμεν…

Ελ Αραμπί – Ξέβαψε η μπογιά του

Πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με 2 εκατ.Ευρώ ετήσιες αποδοχές. Στην πράξη αποδείχτηκε, ότι ήταν υπερβολή του Ολυμπιακού να υπογράψει με τέτοια οικονομικά δεδομένα έναν επιθετικό, που ναι μεν είχε προσφέρει πολλά γκολ στην ομάδα, αλλά σε μία ηλικία που δείχνει, ότι οδεύει προς τη δύση της καριέρας του.

Ο Ελ Αραμπί δεν ήταν ο killer των προηγούμενων σεζόν. Φέτος ο Ολυμπιακός έχει πάρει έναν συμπατριώτη του για την επίθεση (τον Ελ Κααμπί), τον οποίο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φαίνεται να προτιμά, αφού στη Φιλαδέλφεια άφησε εκτός αποστολής τον Αραμπί. Μέχρι στιγμής μετρά 6 συμμετοχές με 1 γκολ, το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο και όλα δείχνουν, ότι δεν υπάρχει συνέχεια. Φαίνεται πως ξέβαψε η μπογιά του.

Τζολάκης και Βρουσάι

Τα πέντε ονόματα που προαναφέρθηκαν είναι οι πιο… καυτές περιπτώσεις για τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Υπάρχουν δύο ακόμα ονόματα, όχι τόσο προβεβλημένα, είναι όμως παιδιά της ομάδας του Πειραιά και αξίζουν αναφοράς.

Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Τζολάκη και Μάριο Βρουσάι, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν την επόμενη σεζόν. Για τον πρώτο υπήρχαν προσπάθειες από το καλοκαίρι του 2022 για δανεισμό, αφού ως τερματοφύλακας πρέπει να παίζει για να εξελιχθεί. Ο δεύτερος με 4 συμμετοχές και 1 ασίστ, θεωρείται ως μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για τη δεξιά πλευρά, αφού μπορεί να παίξει ως αμυντικός και ως εξτρέμ. Είναι όμως σε μία ηλικία (25) που μπορεί να βρει ομάδα και να παίζει συχνότερα.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μόνοι σίγουροι στον Ολυμπιακό για Φράιμπουργκ - Το ανακοίνωσε σε Ποντένσε - Ντεμπούτο για νέα μεταγραφή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags