Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Αυτή θα είναι η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου - Βιάζουν τον μέσο νου και την αξιοπρέπεια κάθε φιλάθλου
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-29 12:35:00

Αυτή θα είναι η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου - Βιάζουν τον μέσο νου και την αξιοπρέπεια κάθε φιλάθλου

του Κώστα Γκόντζου

Πλέον δεν είναι δημοσιογράφία, αλλά ένα παράρτημα! Τα όσα ακολούθησαν τα χθεσινά παιχνίδια της Super League και οι αναλύσεις στα περισσότερα Μέσα, αναγκάζουν τον Κώστα Γκόντζο να κάνει μία δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον...

Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να ξεκινήσουμε μιλώντας κατευθείαν για ποδόσφαιρο μετά και όσα είδαμε χθες.

Κι αυτό όχι για τα απίστευτα που έγιναν από την διαιτησία, αλλά για το πως παρουσιάζεται σήμερα όλο αυτό το σύστριγγλο ανάλογα με την οπαδική τοποθέτηση του κάθε γράφοντος ή το μέσο στο οποίο γράφει, μεταδίδει, μιλάει και πάει λέγοντας.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, πως τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την τοξικότητα, τον ανορθολογισμό και την πλήρη σύγχυση του κόσμου, έχει αυτό που ονομάζουμε "συνάφι μας" και αυτοαποκαλείται αθλητική -και όχι μόνο δυστυχώς- δημοσιογραφία.

Δεν γίνεται να είδαν τα ματάκια μας αυτά που έγιναν και σήμερα ο ένας να λέει πόσο ομαδάρα ήταν η δικιά του ενώ οι... άλλοι πάνε με το σπρώξιμο της διαιτησίας, ο άλλος να... καμαρώνει γιατί... πια η ομάδα του έχει άκρες και παίρνει το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο, ο τρίτος να κάνει πως δεν είδε τίποτα και πάει λέγοντας.

Με το συμπάθιο ξανά αλλά ειλικρινά χωρίς καμιά "συγγνώμη" προς όλο το συνάφι μας, αυτό δεν είναι δημοσιογραφία και δεν ούτε ούτε καν “δημοσιογραφία” έστω και σε εισαγωγικά.

Αυτό είναι παράρτημα κανονικό και με τον τον νόμο, του επικοινωνιακού μηχανισμού της κάθε ομάδας και συμμετοχή χωρίς προσχήματα στον βιασμό του ποδοσφαίρου αρχικά αλλά και του μέσου νου και της αξιοπρέπειας του κάθε φιλάθλου στην συνέχεια.

Κι αν τέτοιου είδους "ενημέρωση και σχολιασμό θέλετε και θέλουμε, τότε είστε και εσείς και είμαστε και εμείς "συνένοχοι στο έγκλημα" και μην έχει κανείς παράπονο για όσα βλέπει και για όσα θα συνεχίσει να βλέπει στα ελληνικά γήπεδα.

Κι αν δεν το καταλαβαίνετε, αυτό ακριβώς θα είναι η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου, για τον απλό λόγο ότι τέτοιο ποδόσφαιρο θα νομιμοποιήσουμε, τέτοιο... σχολιασμό και τέτοια,,, ενημέρωση και πλέον οτιδήποτε διαφορετικό και οποιαδήποτε απόπειρα να αντιμετωπίσει κάποιος όλο αυτό το πράγμα, να διαφοροποιηθεί, να αντισταθεί στην σαπίλα και να επιχειρήσει να μιλήσει στοιχειωδώς για μπάλα και τα σχετικά, θα αντιμετωπίζεται από το σύνολο σχεδόν του "κόσμου του ποδοσφαίρου", αλλά το κυριότερο από κάποιο σημείο και μετά και από την πλειοψηφία του κόσμου που θα έχει απομείνει να ασχολείται ακόμα με το ποδόσφαιρο σαν... μίασμα και θα εξοστρακίζεται με συνοπτικές διαδικασίες και από το σινάφι και από το ποδόσφαιρο.

Κατά τα άλλα και σε ότι έχει να κάνει με αυτό καθαυτό το ποδόσφαιρο,. ο ΠαναθηναΪκός πήρε αυτό που ήθελε στην Τρίπολη, με άνεση σχετικά, χρειαζόταν αυτή την νίκη, αλλά συνολικά η εμφάνισή του δεν έδειξε να αποτελούσε... παρένθεση η εμφάνιση με την ΑΕΚ και την ήττα στη Λεβφόρο.

Μικρή σημασία θα μου πεις έχει αυτό και το πιθανότερο να αντιμετωπιστεί με... καχυποψία και... αναθέματα από το γνωστό κονκλάβιο της... ιερής εξέτασης της Παναθηναϊκοφροσύνης, αλλα επειδή δεν μπορεί, κάτι ακόμα θα έχει απομείνει στο ποδόσφαιρο από λογική και μέτρο, καλό είναι να το δουν αυτό ο Γιοβάνοβιτς και όσοι έχουν απομείνει σοβαροί σ' αυτή την ομάδα, ώστε να διορθώσουν άμεσα τις ανορθογραφίες και στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Μακάμπι και Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός να εμφανιστεί ανταγωνιστικός και όπως πρέπει.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το απόλυτο θρίλερ! Χαμός με δύο πέναλτι στο 90’ - Χέρι πριν το 2-1 της ΑΕΚ, δεν το είδαν στο VAR (BINTEO)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags