Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-3: Εμφατική τριάρα ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα - Δύο γκολ ο Ποντένσε, ξεφεύγει στη βαθμολογία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-01 22:43:00

Εμφατική τριάρα ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα - Δύο γκολ ο Ποντένσε, ξεφεύγει στη βαθμολογία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και έφτασαν στους 19 βαθμούς.

Εμφατική επικράτηση για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ χάρη στα δύο τέρματα του Ντάνιελ Ποντένσε στο πρώτο ημίχρονο και του Ροντινέι στο 90+1'. Παρέμειναν στην κορυφή οι ερυθρόλευκοι, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες το ματς

Ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Σόρια, Μπακαδήμα, Παντελάκη και Τσαούση στην τετράδα της άμυνας ενώ στη μεσαία γραμμή θα βρίσκεται ο Λιάσος με τον Μπιλμπάο και μπροστά τους τον Τζίμα. Ο Παμλίδης με τον Ροσέρο θα μοιραστούν τα δύο άκρα της επίθεσης, με τον Μπάλαν να βρίσκεται στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επέλεξε τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Ορτέγα, Φρέιρε, Ντόι και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας. Ο Αλεξανδρόπουλος με τον Καμαρά θα παραταχθούν στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά τους τον Φορτούνη και τον Μπιέλ με τον Ποντένσε στα δύο άκρα της επίθεσης. Τέλος, ο Ελ Καμπί θα ξεκινήσει στην κορυφή ως φορ.

Καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε την κανονισμένη ώρα και ο λόγος ήταν ένα πανό. Οι οργανωμένοι οπαδοί είχαν αναρτήσει μπροστά από την εξέδρα τους ένα πανό το οποίο δεν επέτρεπε την έναρξη της αναμέτρησης. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έσπευσαν στο σημείο, ώστε να μεταπείσουν τους φίλους της ομάδας τους με τον Παντελάκη να ζητάει το κατέβασμα του πανό. Οι δύο ομάδες πήγαν στη φυσούνα, αλλά τελικά το θέμα ρυθμίστηκε και είχαμε σέντρα στο ματς.

''Αφεντικό'' ο Ολυμπιακός

Από το πρώτο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπήκαν δυνατά και αποφασισμένοι να φύγουν με τους τρεις βαθμούς. Μόλις στο 6', ο Ροντινέι έκανε σέντρα - σουτ όμως ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Πεπ Μπιέλ δοκίμασε κι αυτός τα πόδια του, χωρίς να γίνεται απειλητικός. Η τρίτη απόπειρα ήταν και η φαρμακερή για τον Ολυμπιακό. Στο 17ο λεπτό ο Ορτέγα πάσαρε στον Ντάνιελ Ποντένσε, αυτός υποδέχθηκε όμορφα και με σουτ εκτός περιοχής έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Και επειδή ένα ίσον κανένα, ο Πορτογάλος άσος είπε να σκοράρει και δεύτερη φορά. Στο 23ο λεπτό του αγώνα δέχθηκε την πάσα από τον Πεπ Μπιέλ, εκτέλεσε με το αριστερό και ο Κλέιμαν έμεινε να...κοιτάει το δεύτερο τέρμα που έφαγε από τον ίδιο παίκτη. Η ομάδα του Μαρτίνεθ είχε βάλει, πλέον, γερά θεμέλια νίκης στους «Ζωσιμάδες».

Στο 25' οι γηπεδούχοι δήλωσαν «παρών» με τον Ροσέρο να κάνει το γύρισμα σε αντεπίθεση του ΠΑΣ, όμως δεν προέκυψε κάτι από τη φάση. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους Πειραιώτες, όταν στο 38' ο Φορτούνης βρήκε τον Ροντινέι και αυτός σέντραρε για τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός δεν ευστόχησε και το σκορ έμεινε στο 0-2.

Δεν κινδύνεψε και έφυγε με το τρίποντο!

Ορμητικά μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, με τον Μπιέλ να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν μόλις στο 47ο λεπτό αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας αποσόβησε την τρίτη παραβίαση της εστίας του. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ο ΠΑΣ προσπαθούσε να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας και στο 61' ο Μπάλαν έγινε επικίνδυνος. Ο Ρουμάνος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν πέτυχε την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Μαρτίνεθ έκανε διαχείριση δυνάμεων ενόψει του μεγάλου ευρωπαϊκού αγώνα που ακολουθεί και προχώρησε σε ροτέισον. Στο 76ο λεπτό ήρθε ακόμη μια σημαντική φάση για τους φιλοξενούμενους όταν ο Ροντινέι δοκίμασε το σουτ αλλά δεν το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Βραζιλιάνος τελικά βρήκε το γκολ στο 90+1' όταν εκτέλεσε εύστοχα με το αριστερό πόδι και οι ερυθρόλευκοι έφυγαν με τρίποντο από τα Γιάννενα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags