Facebook Pixel Ανδρέας Δημάτος: Τρίβουν τα... μάτια τους με τις ελληνικές ομάδες στην UEFA - Μπορεί να έρθει εκτίναξη στην βαθμολογία
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-06 18:12:00

Τρίβουν τα... μάτια τους με τις ελληνικές ομάδες στην UEFA - Μπορεί να έρθει εκτίναξη στην βαθμολογία

Sportdog Team
Τρίβουν τα... μάτια τους με τις ελληνικές ομάδες στην UEFA - Μπορεί να έρθει εκτίναξη στην βαθμολογία

Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις στις αναμετρήσεις τόσο σε Europa όσο και Conference League κάτι που έχει αντίκτυπο και στη βαθμολογία της UEFA.

Ανδρέας Δημάτος: Ο γνωστός δημοσιογράφος μέσω ανάρτησης που έκανε έπλεξε το εγκώμιο των ελληνικών ομάδων μετά τις εμφανίσεις τους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σημειώνοντας ότι  έχουν αποτελέσει θέμα συζήτησης στα γραφεία της UEFA, ενώ υποστήριξε πως αν συνεχίσουν έτσι είναι πιθανό να έχουμε την χώρα μας να βρίσκεται στο TOP-15 της συνολικής βαθμολογίας των τελευταίων πέντε ετών.

"Και φτάσαμε στο σημείο όπου ακόμα και στους διαδρόμους των γραφείων της UEFA στη Νιόν συζητείται η εφετινή επίδοση -μέχρι σήμερα- των τεσσάρων ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Και είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει αυτό όταν η 41η στην περσινή κατάταξη Ελλάδα, πίσω ακόμα και από τη νησιά Φαρόε, βρίσκεται στην 5η θέση της εφετινής κατάταξης, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στη φάση των ομίλων! Πίσω από Τουρκία που φιγουράρει στην πρώτη θέση (με την εκπληκτική επίδοση των 23 νικών των ομάδων της σε 27 ευρωπαϊκούς αγώνες!), το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ολλανδία...

Και αν μάλιστα ο Γενς Γιόνσον είχε καταφέρει χθες το βράδυ να... ανατινάξει τη Νέα Φιλαδέλφεια κάνοντας το 2-1 επί του Αγιαξ, η χώρα μας θα είχε σκαρφαλώσει στην 4η θέση της εφετινής βαθμολογίας ξεπερνώντας και τους Ολλανδούς...

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και τίποτα... Είναι ακόμα νωρίς για τελικές εκτιμήσεις σχετικά με το που θα βρεθεί η 19η -ακόμα- Ελλάδα στη συνολική βαθμολογία 5ετίας της UEFA. Eίναι ακόμα νωρίς για τη βασική πρόβλεψη του αν θα καταφέρει να προλάβει το top-15 στο τέλος της σεζόν.

Με τέτοια σεζόν η αποστολή θα ήταν εύκολη, αν δεν είχαμε να καλύψουμε τόσο μεγάλες διαφορές από τις χώρες που βρίσκονται από πάνω μας, αλλά υπάρχουν βάσιμες ελπίδες αν συνεχίσουμε με την ίδια μέση συγκέντρωση βαθμών στα τέσσερα «ελληνικά» ματς κάθε αγωνιστικής!

Και λίγο πιο κάτω, πάντως, να κινηθούν οι ομάδες μας στη συνέχεια από τους 1,200 και 1,000 πόντους απολογισμό των δύο πρώτων αγωνιστικών, στο πλαίσιο της μιας νίκης, μίας ήττας και δυο ισοπαλιών στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, τότε στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε εξασφαλίσει την κορυφαία ελληνική σεζόν στην τρέχουσα 5ετία και θα βάζουμε πλώρη για την κορυφαία επίδοση των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα, μετά τους 11,250 βαθμούς την περίοδο 2001-2!

Σε αυτή την περίπτωση και με ορατό αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση και μετά τον Δεκέμβριο, όλα θα είναι ανοιχτά.

Μέχρι τότε μπορούμε να απολαμβάνουμε τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες μας στην κορυφή των ομίλων τους, τις πολύ καλές προϋποθέσεις πρόκρισης και για τις τέσσερις (είτε στο Europa ή στο Conference League), τον ΠΑΟΚ να προηγείται με συνεισφορά του 35% των ελληνικών βαθμών μέχρι σήμερα και την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό να έχουν επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο και να έχουν ήδη καλύψει το μπόνους των τεσσάρων βαθμών που έχασαν με τη μη πρόκριση στους ομίλους του Champions League!

Mας πληγώνουν μόνο κάποιοι χαμένοι βαθμοί, όπως οι χθεσινοί του Ολυμπιακού στη Σερβία, αλλά οι ερυθρόλευκοι (που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν καλύτερη συγκομιδή βαθμών και στους δυο πρώτους αγώνες τους) μπορούν πλέον με σχετική ασφάλεια και με μια νίκη στο Καραϊσκάκη και να βάλουν τον χθεσινό τους αντίπαλο από κάτω στη βαθμολογία (βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν στην Ευρώπη) και να... ρεφάρουν στη συνέχεια", έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags