Facebook Pixel Super League: "Βρώμικο το πρωτάθλημα - Στην άκρη τελείως οι μεγαλομέτοχοι - Ο πρωθυπουργός θα καθαρίσει τη διαιτησία"
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-10 20:00:00

"Βρώμικο το πρωτάθλημα - Στην άκρη τελείως οι μεγαλομέτοχοι - Ο πρωθυπουργός θα καθαρίσει τη διαιτησία"

του Γιώργου Κτενά
"Βρώμικο το πρωτάθλημα - Στην άκρη τελείως οι μεγαλομέτοχοι - Ο πρωθυπουργός θα καθαρίσει τη διαιτησία"

"Ανθρωποι με λερωμένη φωλιά και το παίζουν καθαροί"! Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας μιλάει στο Sportdog.gr για τον νέο... καυγά μεταξύ των Big-4 με αφορμή τον αρχιδιατητή Φρόιντφελντ και την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Super League: Τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ επέλεξε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να αντικαταστήσει τον Στιβ Μπένετ στη θέση τού αρχιδιαιτητή τής Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, με τον 59χρονο Σκανδιναβό να αναλαμβάνει καθήκοντα ως τον Μάιο του 2024.

Στη απόφαση μειοψήφησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ενώ, αντίθετα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναίνεσαν στο πρόσωπο του Φρόιντφελντ, με την οριστική επικύρωση να έρχεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Το sportdog επικοινώνησε με τον θρυλικό Αποδυτηριάκια, τον άνθρωπο που έγραφε για πολλά χρόνια τη στήλη στον πάλαι ποτέ Φίλαθλο, που έχει δει πολλά εδώ και τόσες δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία, για να μάθουμε την άποψή του για όσα συμβαίνουν.

"Η καλύτερή τους να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις στη διαιτησία - Στην άκρη οι μεγαλομέτοχοι - Δεν είχαν σχέση με την μπάλα"

"Η καλύτερή τους είναι να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. Για αυτούς που ασχολούνται ως ιδιοκτήτες με το ποδόσφαιρο, αυτά θέλουν να έχουν: Αντιπαλότητες για το θέμα της διαιτησίας.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης δεν μπορούν αν δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Αλλά δεν το θέλουν πρωτάθλημα, το θέλουν αντικείμενο αντιπαλότητας για να παίζουν τη δική τους μπάλα. Σε σοβαρό πρωτάθλημα, όπως είναι στην Ευρώπη, οι ιδιοκτήτες και οι μεγαλομέτοχοι είναι στην άκρη, στη σκιά", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Αποδυτηριάκιας.

Γίνεται να βρεθούν οι ιδιοκτήτες στην άκρη;

"Το έργο μας ενδιαφέρει και οχι ιδιοκτήτης του θεάτρου. Αλλά εδώ μπαίνουν στο κόλπο, γίνονται μεγαλομέτοχοι άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με τη μπάλα, και την άλλη μέρα παίρνουν θέση στη σέντρα. Μην λέμε ονόματα γιατί αν μιλήσουμε με ονόματα χάνεται η ουσία της κουβέντας. Ξαφνικά σέρνουν το χορό ως πρωτοπόροι και δεν υπάρχει άλλος. Βρίσκουν το θέμα της διαιτησίας, που μπορεί να έχουν και δίκιο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Δεν επιτρέπεται να μην τα έχουν βρει μεταξύ τους".

"Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της διαιτησίας - Βρώμικο πρωτάθλημα - Με λερωμένη φωλιά και το παίζουν καθαροί"

Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να λυθεί το θέμα τής διαιτησίας στην Ελλάδα;

"Πρέπει να επέμβει η κυβέρνηση για να φτιαχτεί η διαιτησία. Δεν ψηφίζω πρωθυπουργό για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά εδώ είμαστε σε τέτοια κατάσταση. Πρέπει η κυβέρνηση να φτιάξει νόμο και να πει ότι όποιος κάνει επίθεση εναντίον του ποδοσφαίρου, που είναι το πιο λαϊκό, φθηνό και προσιτό θέαμα, ακόμα και δίκιο να έχει επειδή τον "έσφαξαν" θα του παίρνουμε τις μετοχές".

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

"Πρακτικά δεν μπορεί να γίνει σε δημοκρατική κοινωνία. Κατόπιν τούτου σηκώνεις τα χέρια και αποδέχεσαι τη βρωμιά και την ασχήμια. Δεν υπάρχει λύση και βελτίωση. Ο άνθρωπος που θέλει πρωτάθλημα, θέλει το πρωτάθλημα. Το κατάλαβες; Με τον οποιοδήποτε τρόπο, καθαρό ή βρώμικο. Το εντυπωσιακό είναι ότι άνθρωποι με λερωμένη φωλιά το παίζουν καθαροί στο όνομα της αγνότητας και της τιμιότητας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτόν "σκοτώνονται" οι Big-4: H καριέρα με βοήθεια του πεθερού του και οι απειλές θανάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags