Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Ξένος η επόμενη μεγάλη πώληση ΠΑΟΚ - "Πολιορκία" από Premier και top ομάδα - Σκάει ανακοίνωση Σαββίδη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-16 12:50:00

Ξένος η επόμενη μεγάλη πώληση ΠΑΟΚ - "Πολιορκία" από Premier και top ομάδα - Σκάει ανακοίνωση Σαββίδη!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Ο Ιβάν πήρε τις αποφάσεις του και έρχονται μεγάλες αλλαγές στην ομάδα, καθώς πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως τα δύσκολα χρόνια και η... σφιχτή οικονομική πολιτική ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ποιος κλήθηκε στα γραφεία για υπογραφές και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Πολύ ψηλά έχει βάλει το ταβάνι ο Ιβάν Σαββίδης για την επόμενη πώληση που θα κάνει ο ΠΑΟΚ κι αυτή δεν αφορά τον Κωνσταντέλια ή τον Κουλιεράκη, όπως πιστεύουν πολλοί. Όχι ότι οι δύο νεαροί Έλληνες άσοι δεν βρίσκονται στις λίστες σοβαρών ευρωπαϊκών ομάδων, που μπορούν να δελεάσουν τους Θεσσαλονικείς.

Αλλά είναι δεδομένο ότι είναι ιδιαίτερες οι δικές τους περιπτώσεις καθώς, για παράδειγμα, το ενδιαφέρον τής Ντόρτμουντ και της Λειψίας για τον Ντέλια, μπαίνει πάντα στην παράμετρο αν και κατά πόσο μπορεί άμεσα να είναι σε θέση για να βρεθεί στην 11άδα τής πρώτης ομάδας ο νεαρός άσος. 

Όχι γιατί δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής, με ταλέντο κ.λπ. Αλλά γιατί το επίπεδο στη Bundesliga, πολύ περισσότερο σε ομάδες πρώτης γραμμής, δεν είναι ίδιο με αυτό που βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλει μεγαλύτερη ένταση, σταθερότητα, χρειάζεται να παίζει με πιο υψηλούς ρυθμούς, γιατί γενικά είναι πολύ πάνω σε σχέση με την Ελλάδα. Κι αυτό το αποτελεί τροχοπέδη, για την ακρίβεια κάνει κάπως πιο επιφυλακτικές τις ομάδες από μεγάλα πρωταθλήματα για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ.

Υπάρχει, όμως, μια ακόμα περίπτωση παίκτη τού ΠΑΟΚ που ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ: Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι! Η πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι υπάρχουν τρεις αγγλικές ομάδες και μια από τη Γερμανία που έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ποιες είναι αυτές οι ομάδες; Γουλβς, Άστον Βίλα και Γουέστ Χαμ "ζαχαρώνουν" από το Νησί τον Κροάτη άσο, ενώ υπάρχει πληροφορία που θέλει την Μπάγερν Μονάχου να είναι το κλαμπ από τη Γερμανία που τον έχει στη λίστα της.

Προφανώς και οι τέσσερις αυτές ομάδες μπορούν να δώσουν πολλά χρήματα, αλλά πόσα ζητάει ο ΠΑΟΚ για την παραχώρησή του; Εδώ χρειάζεται να κάνουμε μια μικρή αναδρομή: Ο Ντομινίκ είχε έρθει το καλοκαίρι του 2022 στη Θεσσαλονίκη για να γίνει βασικός, μετά από επιμονή του Ζοσέ Μπότο (που έχει αποδείξει στην καριέρα του ότι το μάτι του "κόβει" στους τερματοφύλακες). Με την ΠΑΕ να πληρώνει 1,7 εκατ. ευρώ στην Γκόριτσα για τον τότε 22χρονο άσο (νωρίτερα η κροατική ομάδα είχε ενεργοποιήσει με 1,1 εκατ. ευρώ την οψιόν από τον Άγιαξ!).

Το market value τού παίκτη έχει διπλαστεί και βρίσκεται στα 3 εκατ. ευρώ και το σημαντικότερο είναι ότι δείχνει πως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις τόσο σε συνθήκες πρωταθλητισμού στην Ελλάδα όσο και να είναι σούπερ αποδοτικός στην Ευρώπη - Στη Γερμανία παραμιλούν με την εμφάνισή του εναντίον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Πόσα ζητάει ο ΠΑΟΚ, που ετοιμάζεται να του δώσει νέο συμβόλαιο, για να τον παραχωρήσει;

"Ακούγεται 13 εκατ. ευρώ αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μην τον δώσει ούτε με… 415 εκατ. ευρώ ο Σαββίδης", είπε στο sportdog ψαγμένη πηγή από τη Θεσσαλονίκη και συμπλήρωσε: "Ο Ιβάν δεν καίγεται πια για λεφτά, οι επιχειρηματικές του κινήσεις στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα που είχε για να φέρει κεφάλαια από τη Ρωσία στη χώρα μας, λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Προφανώς η κάνουλα θα ανοίξει ξανά και για τον ΠΑΟΚ".

Συνδέεται αυτο το έντονο ενδιαφέρον για τον Κοτάρσκι με την επιθυμία των ανθρώπων του συλλόγου για να φέρουν τερματοφύλακα στην ομάδα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο; Μάλλον όχι, καθώς το πιθανότερο είναι να μείνει όλη τη χρονιά ο Κοτάρσκι στον Δικέφαλο, προκειμένου να παίξει στο Κόνφερενς Λιγκ - Είναι περίπου σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Τότε γιατί να έρθει τερματοφύλακας τώρα; Μα για να πάρει τη θέση του Νο2, αφού ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν φαίνεται ότι μπορεί να κάνει ούτε και αυτό! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να του δείχνει εμπιστοσύνη, από τη στιγμή που η σχέση τους είναι παλιά (εκκινεί από την κοινή θητεία στην Ξάνθη), αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Σαββίδης τραβάει τα μαλλιά του με τις 450.000 ευρώ που λαμβάνει ο Ζίβκο από την ΠΑΕ. Κι αυτό, όπως φαίνεται, αναμένεται να διευθετηθεί άμεσα...


** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον ήθελε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, υπέγραψε Ολυμπιακό - Τον "έδιωξαν" από τον ΠΑΟΚ λόγω... φανέλας Άρη! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags