Facebook Pixel Αλλάζει άμυνα ο Ολυμπιακός - Δύο στόπερ και top όνομα χαφ - "Καμπανάκι" για δύο μεταγραφές του καλοκαιριού
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-18 10:00:00

Αλλάζει άμυνα ο Ολυμπιακός - Δύο στόπερ και top όνομα χαφ - "Καμπανάκι" για δύο μεταγραφές του καλοκαιριού

του Παναγιώτη Νικολάου
Αλλάζει άμυνα ο Ολυμπιακός - Δύο στόπερ και top όνομα χαφ - "Καμπανάκι" για δύο μεταγραφές του καλοκαιριού

Ποιους φέρνουν Μαρτίνεθ, Κορδόν και ποιοι προβληματίζουν με τη μέχρι τώρα εικόνα τους και... κινδυνεύουν ενόψει Ιανουαρίου. Στο Λιμάνι θέλουν το πρωτάθλημα και θα κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να μην κατέβουν μέχρι το τέλος από την κορυφή της βαθμολογίας.
 

Το πρόσημο για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της σεζόν είναι αναμφίβολα θετικό, με μοναδική κακή παρένθεση την παρουσία στους ομίλους του Europa League. Η ήττα από τη Φράιμπουργκ και η ισοπαλία με τη Μπάτσκα Τόπολα έχουν φέρει τους Πειραιώτες σε δύσκολη θέση αναφορικά με την πρόκριση, με αποτέλεσμα να φαντάζει πλέον ως πιο ρεαλιστικός στόχος η διεκδίκηση της 3ης θέσης, που οδηγεί στο Conference League. Εντούτοις, η εξαιρετική εκκίνηση και η πρώτη θέση στη Super League συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής ψυχολογίας και του κλίματος στην ομάδα.

Μετά από 13 επίσημα ματς μέσα στη σεζόν, το δείγμα είναι πλέον ικανοποιητικό ώστε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα αναφορικά με το ρόστερ, τα δυνατά του όπλα και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν. Με στόχο προφανώς η ομάδα να είναι έτοιμη ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, όπου θα επιδιώξει να βρει παίκτες τύπου... Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε πέρυσι μεσούσης της σεζόν, έγινε κατευθείαν βασικός και φέτος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Αποτελεί συνεπώς την απόδειξη ότι μπορούν να βρεθούν ποιοτικές λύσεις ακόμα και τον Ιανουάριο, αρκεί να γίνει η σωστή δουλειά για τον εντοπισμό τους.

Το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει η ομάδα μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι στο κέντρο της άμυνας. Εκεί όπου οι Ρέτσος και Ντόη δεν τα πηγαίνουν άσχημα, αμφότεροι όμως έχουν υποπέσει σε "γκάφες" σε κρίσιμα σημεία, κάτι που ισχύει και για τον Φρέιρε. Όσο για τον Πορόσο, είναι εμφανές ότι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί. Η απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου στόπερ θα βοηθούσε και την ομάδα συνολικά αλλά και τους παρτενέρ του στην άμυνα ώστε να βελτιωθούν υπό την καθοδήγησή του. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρεθεί, αλλά πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πολύπειρου Ζερόμ Μπόατενγκ, που παίζει δυνατά τις τελευταίες μέρες στα ρεπορτάζ, ενώ αρέσει και ο Νεμάνια Στόιτς της Μπάτσκα Τόπολα.


Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση και για δεύτερο κεντρικό αμυντικό, εφόσον ο Πορόσο εξακολουθήσει να μην δικαιώνει τις προσδοκίες!

Σχετικά με τις υπόλοιπες θέσεις, ίσως κριθεί σκόπιμο να υπάρξει προσθήκη κεντρικού χαφ προκειμένου να θωρακιστεί ο άξονας του Ολυμπιακού με ακόμα μία ποιοτική λύση. Έσε και Καμαρά έχουν φτιάξει ένα καλό δίδυμο, ενώ ο Αλεξανδρόπουλος αποτελεί σίγουρα μία ποιοτική εναλλακτική. Ωστόσο, ο Μαρτίνεθ περιμένει περισσότερα από τον Ιμπόρα, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό, παρουσιάζοντας παράλληλα και ευπάθεια στους τραυματισμούς.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για... 8.2 εκατ. λόγους δεν παίζει ο Βλαχοδήμος στη Νότιγχαμ - Γιατί τον ήθελε ο Μαρινάκης - Ο όρος για Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags