Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Διαφορά 14.2 εκατ. οι άμυνες Ολυμπιακού και ΠΑΟ - Συζητήσεις με Πασχαλάκη-Μπρινιόλι, υπάρχει απόσταση
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-22 10:00:00

Διαφορά 14.2 εκατ. στις άμυνες Ολυμπιακού και ΠΑΟ - Συζητήσεις με Πασχαλάκη-Μπρινιόλι, υπάρχει απόσταση

Οι Μιχείες
Διαφορά 14.2 εκατ. στις άμυνες Ολυμπιακού και ΠΑΟ - Συζητήσεις με Πασχαλάκη-Μπρινιόλι, υπάρχει απόσταση

Η σύγκριση πριν το ντέρμπι και τα νέα συμβόλαια των δύο τερματοφυλάκων, που κλήθηκαν για ανανέωση από τις διοικήσεις των ομάδων τους, ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για να υπογράψουν.
 

Το πρώτο ελληνικό Eλ Κλάσικο για την σεζόν 2023-24 θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού και για πρώτη φορά Mαρτίνεθ εναντίον Γιοβάνοβιτς. Αυτό θα είναι το δεύτερο ντέρμπι σε επίπεδο big 4 του Ισπανού τεχνικού στην Ελλάδα και το τρίτο ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν, για τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Και οι δύο μέχρι τώρα δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι: ο Μαρτίνες απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία από την ΑΕΚ ενώ ο Γιοβάνοβιτς έχασε από την ΑΕΚ ενώ έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 97' με τον ΠΑΟΚ και με τα δύο εκείνα ντέρμπι να γίνονται στη Λεωφόρο.

Για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο πρέπει να σκοράρεις και το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό σε μεγάλο βαθμό, για το αν θα έχει νικητή θα εξαρτηθεί από τις άμυνες των δυο μονομάχων, εκεί δηλαδή που παρουσιάζονται ευάλωτες και οι δυο ομάδες. Οι ερυθρόλευκοι μέχρι τώρα μπορεί να παράγουν φάσεις και να βάζουν πολλά γκολ αλλά έχει αποδειχθεί πώς στα παιχνίδια ίσων μέτρων έχουν θέμα στις αμυντικές τους μεταβάσεις όπως και στα στημένα ενώ οι πράσινοι μπορεί να αναβάθμισαν το ρόστερ τους αλλά ανασταλτικά δεν είναι το ίδιο compact όπως την περσινή σεζόν...

Θα ασχοληθούμε λοιπόν σήμερα με τις αμυντικές γραμμές των δύο αιωνίων και πόσο κοστίζουν, χωρίζοντας τες σε τρείς κατηγορίες: τερματοφύλακες, ακραίους μπακ και σέντερ μπακ. 

Εκεί που η σύγκριση τους βγάζει μία τεράστια διαφορά, σε σχέση τουλάχιστον με τις χρηματιστηριακές αξίες των παικτών τους, είναι στους μπακ αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, η ψαλίδα ανάμεσα σε αυτούς του Ολυμπιακού με εκείνους του Παναθηναϊκού, αποτιμάται/ανέρχεται στα 13.000.000!! Τρομερό νούμερο όταν μιλάμε για τις συγκεκριμένες θέσεις, πόσο μάλλον και για δύο ομάδες που είναι σκληρές ανταγωνίστριες στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος!!

Αντιθέτως η διαφορά στην αξία των στόπερ του Παναθηναϊκού που υπολείπεται από εκείνη των στόπερ του Ολυμπιακού είναι πολύ πιο μικρή, στο ένα εκατομμύριο ευρώ! Και ελάχιστη όταν συγκρίνουμε τις 3άδες των τερματοφυλάκων των δυο ομάδων, με μια διαφορά της τάξης των 200.000 ευρώ. 

Αν κάνουμε βέβαια την σούμα τότε βλέπουμε πως υπάρχει μία διαφορά της τάξης των 14.200.000 ευρώ ανάμεσα στις άμυνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια η χρηματιστηριακή αξία συνολικά της ερυθρόλευκης άμυνας ανέρχεται στα 29.300.000 έναντι των 15.100.000 ευρώ που είναι συνολικά η χρηματιστηριακή αξία της άμυνας του τριφυλλιού!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά ανά θέση:

ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ: Ο Ολυμπιακός στη θέση αυτή διαθέτει έναν από τους ακριβότερους παίκτες της φετινής Superleague, τον Γάλλο Μπιανκόνε. Ασφαλώς και αν δεν προερχόταν από τραυματισμό και δεν ανήκε στην κοινής ιδιοκτησίας Νότιγχαμ, ο παίκτης αυτός δεν θα ερχόταν ποτέ να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά σε αυτή την ηλικία. Ο Μπιανκόνε έχει χρηματιστηριακή αξία... πέντε (5) Ροντινέι. Ο βασικός και αναντικατάστατος δεξιός μπακ των ερυθρολεύκων κοστίζει σήμερα 1.300.000 ευρώ ενώ ο Γάλλος αναπληρωματικός του 6.000.000!!! Ως δεξιός μπακ ήρθε στον Ολυμπιακό και ο Ισπανός Κίνι αλλά συνήθως παίζει αριστερά, με τη δική του χρηματιστηριακή αξία να ανέρχεται μόλις στις 400.000. 

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ο super talent Γιώργος Βαγιαννίδης με 1.800.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία και είναι αυτός που κάπως σώζει την κατάσταση στο χρηματιστήριο των ακραίων μπακ των δύο αιωνίων αντιπάλων. Βλέπεται ο "Βάγια" αν και ο μακράν νεότερος, είναι και ο μοναδικός από τους 4 μπακ του πράσινου ρόστερ που έχει επταψήφιο νούμερο σε χρηματιστηριακή αξία. Κοστίζει δε τα διπλά από τον καθένα από τους υπόλοιπους τρεις. Για την ακρίβεια ο Κότσιρας κοστίζει 800.000 ευρώ...

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ: Εδώ είναι που ο Ολυμπιακός κάνει πραγματικά πλάκα στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά στις χρηματιστηριακές αξίες των παικτών της θέσης. Ρίτσαρντς και Ορτέγκα κοστίζουν (5 +4,5) 9.500.000 ευρώ. Μλαντένοβιτς και Χουάνκαρ μόλις 1.600.000 (900 και 700 χιλιάρικα αντίστοιχα)! Δηλαδή μία... ψαλίδα της τάξης των 7.900.000 ευρώ!! Μόνο στους αριστερούς μπακ, έτσι...

ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ: Τόσο η μια ομάδα, όσο και η άλλη έχουν από 4 στόπερ και οι δυο μάλιστα απο 2 νεοφερμένους έκαστην. Στον Ολυμπιακό πάντως ο πιο ακριβός του στόπερ είναι μέχρι τώρα ...4ος στην ιεραρχία (γιατί δεν υπάρχει πέμπτος). Και οι διαφορές στις χρηματιστηριακές αξίες μεταξύ των παικτών αλλά και των ομάδων μικρές. Ποροζό με 3 εκατ. Φρέιρε με 2,5 εκατ. Ρετσος και Ντόι από 2. Σύνολο 9.500.000 ευρώ του Ολυμπιακού. Γεβντάι και Πάλμερ Μπράουν απο 2,5 εκατ. Μάγκνουσον 2 εκατ. Σέκεφελντ 1,5 εκατομμύριο. Σύνολο 8.500.000 του Παναθηναϊκού. Σημαντική λεπτομέρεια: οι ερυθρόλευκοι έχουν ετοιμοπόλεμους και τους τέσσερις ενώ οι πράσινοι μόλις τους δύο...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βασικός και αναντικατάστατος ο Πασχαλάκης στον Ολυμπιακό αλλά με χρηματιστηριακή αξία μόλις 800.000 ευρώ. Βασικός και αναντικατάστατος ο Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό με χρηματιστηριακή αξία 1.800 000! Παρεμπιπτόντως και ο Έλληνας και ο Ιταλός κίπερ έχουν ανανέωση συμβολαίου το καλοκαίρι αλλά ακόμα και οι δύο απέχουν από τα deal done με τις ομάδες τους αν και η διαπραγμάτευση έχει ξεκινήσει και με τους δύο. Προφανώς επειδή υπάρχει απόσταση στο οικονομικό ακόμη. O αναπληρωματικός του Ολυμπιακού, δηλαδή ο νεαρός Τζολάκης, έχει χρηματιστηριακή αξία 1.500.000 ενώ στον Παναθηναϊκό ο έμπειρος Λοντίγκιν μόλις 400.000 ευρώ. Οι τρίτοι, Παπαδούδης και Ξενόπουλος αντίστοιχα, 300 και 200.000 ευρώ. Στην σούμα 2.600.000 κοστίζουν οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, 2.400.000 αυτοί του Παναθηναϊκού...

ΥΓ. Σημειολογικά αναφέρω με βάση τα παραπάνω, πώς στον Ολυμπιακό τόσο στις τέσσερις θέσεις της άμυνας όσο και σε αυτή του τερματοφύλακα, Δεν παίζουν βασικοί αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία!!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωση-έκπληξη Μαρτίνεθ σε Ελ Αραμπί πριν τον ΠΑΟ - Απόφαση για Σκάπρα - Δεν κάνει ξανά το ίδιο λάθος!

...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags