Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Τους... εξαφάνισε ο Αλμέιδα - Λουτσέσκου και Ντεσπόντοφ "κρέμασαν" τον Βιεϊρίνια - Ανεπίτρεπτο για ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-30 22:10:00

Τους... εξαφάνισε ο Αλμέιδα - Λουτσέσκου και Ντεσπόντοφ "κρέμασαν" τον Βιεϊρίνια - Ανεπίτρεπτο για ΠΑΟΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τους... εξαφάνισε ο Αλμέιδα - Λουτσέσκου και Ντεσπόντοφ "κρέμασαν" τον Βιεϊρίνια - Ανεπίτρεπτο για ΠΑΟΚ!

Η εντολή του Αργεντινού και τα ίδια λάθη Ραζβάν στη Φιλαδέλφεια. Η Ένωση πανηγύρισε μία από τις πιο εύκολες νίκες κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά και έδειξε ότι έχει πληρέστερο ρόστερ, απέναντι σε μία ομάδα που λόγω των αλλαγών κάνει πάρα πολλές γκάφες που στοιχίζουν.

Η ΑΕΚ ήταν δίκαια η νικήτρια στο ντέρμπι των Δικεφάλων, αφού επικράτησε του ΠΑΟΚ σε ένα ματς που σίγουρα παρουσιάστηκε ανώτερη σε όλους τους τομείς. Ο Ματίας Αλμέιδα κέρδισε κατά κράτος τον Ραζβάν Λουτσέσκου στη μάχη των πάγκων, με τους Κιτρινόμαυρους να βγάζουν εκτός αγώνα σχεδόν κάθε ατού των αντιπάλων τους.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του να αφήσει στον πάγκο τον Τάισον και να ξεκινήσει με τον Νάσμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, ενώ είδε τον Βιεϊρίνια να υστερεί στο δεξί άκρο, πιθανόν όντας κουρασμένος από το απαιτητικό 90λεπτο που έπαιξε την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην Αμπερντίν.

Ο Αλμέιδα "σημάδεψε" τη δεξιά πλευρά του Δικεφάλου, εκεί όπου χτυπούσαν συνεχώς οι Πινέδα, Σιντιμπέ, Ελίασον και Μάνταλος, με τον Βιεϊρίνια να αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία εντείνονταν από την αδυναμία του Ντεσπόντοφ να του δώσει βοήθειες. Παράλληλα, οι παίκτες της ΑΕΚ πίεζαν ψηλά θέλοντας να εκμεταλλευτούν τα λάθη που κάνουν συχνά πυκνά τόσο ο Κοτάρσκι όσο και οι στόπερ του ΠΑΟΚ όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Διόλου τυχαία, αμφότερα τα γκολ της Ένωσης σημειώθηκαν με αυτόν τον τρόπο!

Στο 1-0 ο Κοτάρσκι κάνει λάθος σε μακρινή μεταβίβαση, κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές από πέρυσι. Ο Μάνταλος κάνει φοβερή μπαλιά για τον Πινέδα, ο οποίος έχει αφήσει... χιλιόμετρα πίσω τον -σαφώς πιο αργό- Βιεϊρίνια και πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος. Αντίστοιχα, στο δεύτερο γκολ ο Εκόνγκ κάνει λάθος, το οποίο εκμεταλλεύεται ο Σιμάνσκι προτού δώσει την ασίστ στον Ελίασον.

 

Δεν εφάρμοσε κάποιο "μαγικό" πλάνο ο Αλμέιδα, απλώς πόνταρε στην ένταση του πρέσινγκ της ομάδας του και στην επιμονή του Λουτσέσκου να αλλάζει η αμυντική του τετράδα την μπάλα σε επικίνδυνα σημεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό η ΑΕΚ και δικαιώνεται, αφού η πίεση που εφαρμόζει ψηλά μοιάζει να "βραχυκυκλώνει" τον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, μιάς και οι Νάσμπεργκ, Εκόνγκ δεν φημίζονται για την έφεσή τους στο "κουβάλημα" της μπάλας.

Η κυριαρχία της ΑΕΚ ήταν απόλυτη και στην άλλη πλευρά του γηπέδου, όπου οι Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα εξαφανίστηκαν εντελώς και ο Ζίβκοβιτς ήταν απλώς... ελάχιστα πιο δραστήριος. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα επιθετικό πλάνο και έβγαλε συνδυασμούς με το "σταγονόμετρο". Σχεδόν κάθε φορά που κάποιος εκ των τεσσάρων μεσοεπιθετικών του έπαιρνε την μπάλα, κλεινόταν αμέσως από δύο αντιπάλους και την έχανε, όντας εντελώς αβοήθητος από τους συμπαίκτες του και χωρίς κανένα στήριγμα.

Δεν έγινε έστω ούτε μία σέντρα για τον Σαμάτα, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα μόνο εκτός περιοχής, με... τραγικά αποτελέσματα. Κανείς δεν δοκίμασε τα πόδια του από μεγάλη απόσταση, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο όταν στην ενδεκάδα βρίσκονται οι Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας. Κάπως έτσι, δικαιολογείται απόλυτα το γιατί ο ΠΑΟΚ έκανε τη μοναδική του μεγάλη ευκαιρία στο 90+6' και δεν άξιζε τίποτα από αυτό το ντέρμπι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Silver alert για ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια! Τον κατάπιε η ΑΕΚ - Ο μόνος Κωνσταντέλιας που μεγαλούργησε

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags