Facebook Pixel ΑΕΚ - Τάσος Μπακασέτας: Το πλάνο Αλμέιδα για Μπακασέτα, τον αλλάζει θέση στην ΑΕΚ - "Είναι ο... Πίρλο της Τράμπζονσπορ"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 15:00:00

Το πλάνο Αλμέιδα για Μπακασέτα, τον αλλάζει θέση στην ΑΕΚ - "Είναι ο... Πίρλο της Τράμπζονσπορ"!

του Γιώργου Θεοδωράκη

Γιατί φεύγει από την Τουρκία και πώς θα χωρούσε στην Ένωση. Ο Έλληνας άσος ψάχνει ομάδα για το καλοκαίρι, προτεραιότητα του παραμένει το εξωτερικό, ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι ήδη κάνουν όνειρα και σχέδια για την επιστροφή του...

Τον γύρο τού αθλητικού Τύπου, σε Ελλάδα και Τουρκία, έκανε η αποκάλυψη του Ευάγγελου Μίχου στο sportdog για τον Τάσο Μπακασέτα και το ενδιαφέρον τής ΑΕΚ για να τον εντάξει ξανά στο ρόστερ της.

Ο 30χρονος χαφ, που βρίσκεται στην Τουρκία από το καλοκαίρι του 2019, φαίνεται ότι δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική χώρα - Δεδομένου ότι η Τράμπζονσπορ τον είχε προσεγγίσει για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, αλλά η πλευρά τού παίκτη δεν ήταν θετικη.

Αυτό δεν σημαίνει, αυτόματα, ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα και, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά όπως μας ενημέρωσε ο Ε. Μίχο... "Σε αυτή την προοπτική θα έπαιζε πάρα πολύ δυνατά η επιστροφή του στην ΑΕΚ. Άλλωστε στον οργανισμό της πρωταθλήτριας υπάρχουν στελέχη τα οποία και θέλουν τον Τάσο Μπακασέτα και του το έχουν μεταφέρει ήδη. Μεταξύ άλλων τόσο Γιάννης Παπαδόπουλος όσο και ο Παναγιώτης Κονέ φέρεται να του έχουν μιλήσει".

Μάλιστα, το γεγονός ότι μεσοεπιθετικά η Ένωση είναι γεμάτη δεν είναι πρόβλημα, καθώς και στην τουρκική ομάδα ο Μπακασέτας παίζει ως 8άρι περισσότερο, παρά πιο προωθημένος. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Κύρκο, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, προκειμένου να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες για το ρεπορτάζ.

"Πίρλο ο Μπακασέτας της Τράμπζονσπορ - Φέτος είχε τραυματισμούς - 8άρι στην ΑΕΚ"

"Φέτος δεν έχει παίξει καθόλου μπροστά, παίζει στην τριάδα των χαφ. Ή όταν παίζει με δύο χαφ, βρίσκεται στα χαφ τύπου 8άρι. Αυτό που έκανε ο Πίρλο δηλαδη πολλές φορές, έκανε την μπάλα από πίσω και την προωθούσε στο γήπεδο. Φέτος είχε και τραυματισμούς, ενώ και η Τράμπζονσπορ στην αρχή δεν πήγαινε καλά. Εκτός έδρας είναι χάλι. Αλλά έχει έναν παλίκαρο στα χαφ που κόβει για όλους και απελευθερώνει τις δυνάμεις για τους υπόλοιπους - Έτσι συμβαίνει και με τον Μπακασέτα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

"Χωράει" στην ΑΕΚ;

"Η ΑΕΚ δεν έχει θέσεις στο 4-4-2. Πλην του αμυντικού μέσου όλες οι θέσεις εναλλάσσονται, είναι περίεργο το στιλ της. Ο Μπακασέτας θα χωρούσε σε αυτό το σχήμα, ως 8άρι, ενδεχομένως έξω και αριστερά. Και ο Πισάρο που παίζει εκεί πολλές φορές, δεν είναι κλασικός εξτρέμ γραμμής. Ούτε και ο Γκατσίνοβιτς".

"Δεν ήθελε να ανανεώσει - Στα ωπα-ωπα τους Έλληνες - Δεν είναι Ελίασον η Λιβάι αλλά..."

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024 - Θα μπορούσε τον Γενάρη του 2024 να μείνει ελεύθερος και να έρθει στην Ελλάδα;

"Στην Τουρκία όλα μπορείς να τα δεις. Είχαν κάνει κρούση για ανανέωση αλλά φαίνεται ότι δεν δέχτηκε. Πηγαίνουν Έλληνες παίκτες γιατί νιώθουν καλά, οικεία ,όλοι θα σου πουν ότι τους έχουν στα ώπα-ώπα".

Τον "βλέπεις" να επιστρέφει στην ΑΕΚ;

"Η επιθυμία του όπως την είχε εκφράσει, ήταν να επιστρέψει κάποια στιγμή. Δεν είναι σαν τον Ελιάσον ή τον Λιβάι βέβαια, αλλά κάνει πράγματα. Είναι πρωίμο να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο από τώρα, αλλά αυτά αλλάζουν ανά πάσα στιγμή στην Τουρκία. Είναι απρόβλεπτη αγορά. "


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με την τιμωρία του Ολυμπιακού - Γιατί πηγαίνουν στο CAS ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Πότε βγαίνει η απόφαση


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags