Facebook Pixel Super League: Νταμπράουσκας για δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες - "Έσπρωχναν" πρώην της ΑΕΚ σε Κηφισιά - Επιστροφή Μιλόγεβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-08 14:35:00

Νταμπράουσκας για δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες - Πρώην της ΑΕΚ για Κηφισιά - Επιστροφή Μιλόγεβιτς!

GOALάρες by Εvaggelistis
Νταμπράουσκας για δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες - Πρώην της ΑΕΚ για Κηφισιά - Επιστροφή Μιλόγεβιτς!

Γιατί στον ΟΦΗ... έδιωξαν τον "νέο Λουτσέσκου", οι προπονητές που προτάθηκαν σε ΟΦΗ και Κηφισιά τα τελευταία 24ωρα και πού θα είναι η επόμενη δουλειά του Σέρβου προπονητή μετά την Κύπρο;

Προπονητό - κουβέντα από τον "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΉ" με αφορμή τις δυο τελευταίες, μαζεμένες, απολύσεις στην Superleague, αυτές των Αναστασίου (που είχε... προαναγγείλει η στήλη) και Νταμπράουσκας. Με παρασκηνιακά follow up για το πως την... έπαθε ο Λιθουανός "καθηγητής" που φλέρταρε με πάγκο του big 4, για τον No1 στόχο - υποψήφιο αντικαταστάτη του που έρχεται όμως, μόνο για μεγάλη ελληνική ομάδα όπως απάντησε αλλά και τι έπαιξε με πρώην προπονητή της ΑΕΚ.

NTAMΠPAΟΥΣΚΑΣ/1: Για τους... ψαγμένους μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε η (όχι και τόσο ξαφνική) απομάκρυνσή του από τον ΟΦΗ. Κι ας είχε κερδίσει στην τρέχουσα σεζόν Άρη/ΠΑΟΚ/ΑΕΚ στο "Γεντί Κουλέ" ενώ είχε την ομάδα 8η και μόλις στο -2 από τα play off. Ο ΟΦΗ για τους οπαδούς του είναι... μεγάλη ομάδα και οι απαιτήσεις πολύ υψηλές, με ότι αυτό συνεπάγεται για έναν προπονητή. Για την φετινή σεζόν ξεκάθαρος στόχος είναι η 6άδα αλλά με την πτωτική πορεία που έχει η ομάδα (χωρίς νίκη από 2 Οκτωβρίου και το 2-0 επί της ΑΕΚ), σε συνδυασμό με την πρόσφατη συντριβή από τον Παναθηναϊκό (κόκκινο πανί από παλιά για τους Ομιλίτες), έφεραν το "μοιραίο" για τον 46χρονο Λιθουανό κόουτς. Ο κόσμος γκρίνιαζε εδώ και κάμποσο καιρό, πολλοί παίκτες είχαν ενστάσεις ή κουραστεί με το πολύ... θεωρητικό στυλ του και είναι αλήθεια πως πριν ακόμη την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος, στην Κρήτη κυκλοφορούσαν rumours πως ... έτριζε επικίνδυνα ο πάγκος του. Ο Βάλντας που ανέλαβε 25 Οκτωβρίου του 2022 άντεξε τελικά 13,5 μήνες ως προπονητής του ΟΦΗ. Του χρέωσαν την εμμονή του με το 3-5-2, τον δογματισμό του αλλά και ότι είναι προπονητής περισσότερο για να διορθώνει τα κακώς κείμενα αναλαμβάνοντας μια ομάδα μεσούσης της σεζόν και όχι να την "κτίσει" από το καλοκαίρι. Τόσο στην Χάιντουκ, όσο και προηγουμένως σε Λουντογκόρετς και Γκόριτσα, τις οποίες είχε αναλάβει στα μέσα σεζόν και τα πήγε σούπερ κι από τις τρεις δεν ολοκλήρωσε τις επόμενες σεζόν αφού έφυγε Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Γενάρη αντίστοιχα! Λένε πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση αφού το ίδιο του συνέβη στον ΟΦΗ για 4η φορά τους τελευταίους 45 μήνες. Από την άλλη στην Χάιντουκ αφού έφυγε οι οπαδοί της κατάλαβαν τι έχασαν και του ζήταγαν επίμονα , όπως κι από την διοίκηση, να τον... έφερνε πίσω! Λέτε να συμβεί το ίδιο και με τους οπαδούς του ΟΦΗ στο μέλλον, να αρχίσουν να ... αναπολούν και να τον μνημονεύουν τον Λιθουανό; 

NTAMΠPAΟΥΣΚΑΣ/2: Το καλοκαίρι παρότι είχε δελεαστικές προτάσεις κι από την Πάφο κι από την Αραβία αλλά κι απο ομάδα της αγγλικής Τσάμπιονσιπ, δεν έσπασε το συμβόλαιο του, παραμένοντας στον ΟΦΗ. Πιθανότατα γιατί πίστευε πως με μια ακόμη καλή σεζόν θα γινόταν νέος... Λουτσέσκου, δηλαδή θα μπορούσε να πάει το καλοκαίρι του 2024 σε Μπιγκφοράτη ομάδα. Εδώ που τα λέμε δεν έτρεφε άδικα αυτή την προσδοκία αφού η εν λόγω προοπτική αποτελούσε γενικότερη αίσθηση και μάλιστα αφορούσε δυο συγκεκριμένες μεγάλες ελληνικές ομάδες. Όσον αφορά στο συμβόλαιό του δεν είχε λυθεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αφού δεν είναι και τόσο ...απλό. Προέβλεπε μεγάλη αποζημίωση σε περίπτωση που ο ΟΦΗ ήθελε να το διακόψει νωρίτερα. Άλλωστε ο Λιθουανός ήταν ο 5ος πιο ακριβοπληρωμένος κόουτς της Superleague. Για τα επίπεδα του κρητικού κλαμπ είχε πολύ υψηλές αποδοχές.

ΟΦΗ: Ο Μηνάς Λυσάνδρου αρχικά πήγε σε δυο αρκετά ψαγμένες επιλογές ξένων προπονητών, που είναι ελεύθεροι αυτοί την εποχή, για να αντικαταστήσει τον Νταμπράουσκας, οι οποίοι και οι δυο παίζουν με 3άδα στην άμυνα, όλως δηλαδή και ο Λιθουανός. Η πρώτη ήταν αυτή του Γκόραν Τόμιτς, του Κροάτη πρώην προπονητή της Αλ Νάσρ, με κασέ που αποδείχθηκε... θεόρατο και που δεν έρχεται στην Ελλάδα παρά μόνο για ομάδα του Big 4 (όπως χαρακτηριστικά μεταφέρθηκε από την πλευρά του). Και η δεύτερη ο Μάρεκ Παπζούν, ο δημιουργός της Ρακόφ που την έκανε πρώτη δύναμη και πρωταθλήτρια στην Πολωνία. Ο 49χρονος Πολωνός κόουτς το καλοκαίρι αποχώρησε από την ομάδα των Παπανικολάου-Σβάρνα με την φιλοδοξία να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα (Γερμανία) αλλά δεν του πήγαν οι προτάσεις που περίμενε και θα ήθελε. Και ο Παπζούν αποδείχθηκε άπιαστος στόχος για τον Λυσάνδρου, που αποφάσισε να ρίξει λίγο... νερό στο κρασί του και να πάει - όπως φαίνεται τις τελευταίες ώρες- σε λύση ξένου, που όμως, έχει γνώση του πρωταθλήματος μας αλλά και την απαραίτητη φθορά. Και ο λόγος ασφαλώς για τον Ουαλό Κρις Κόουλμαν, ο οποίος αρχές Οκτωβρίου είχε απολυθεί από τον Ατρόμητο. Πάντως στον ΟΦΗ προτάθηκαν μεταξύ πολλών ακόμη όντως ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά και ο Νταμίρ Κάναντι!!

ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ: Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ αλλά και του ΑΠΟΕΛ πριν από τέσσερις ημέρες "διέκοψε" την συνεργασία του με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Μάλιστα αυτή η εξέλιξη συν έπεσε με το "καθάρισμα" των Αναστασίου και Νταμπράουσκας σε Κηφισιά και ΟΦΗ αντίστοιχα. Όπως μεταφέρθηκε στην στήλη και στα δυο ελληνικά κλαμπ εξετάστηκε η προοπτική να προσεγγίσουν τον Σέρβο προπονητή, παρότι γνώριζαν πως έχει "βαρύ" κασέ. Περισσότερο ο Μιλόγεβιτς φέρεται να έπαιξε για τους νεοφώτιστους στην Superleague, οι οποίοι τελικά πάνε στον Δανό Νίλσεν, αν και πουσαρίστκαν πολύ δυνατά οι υποψηφιότητες τόσο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, όσο και του Μιχάλη Γρηγορίου. Παρεμπιπτόντως η στήλη πληροφορήθηκε από εγκυρότατη μανατζερική πηγή πως ο Μιλόγεβιτς παραιτήθηκε κι έφυγε από την Κύπρο για να αναλάβει ομάδα της Σερβίας! Οπότε άκυρος ο όποιος... συναγερμός.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη για τη ζωή δίνει ο Αστυνομικός! Ένταση στο Αλλοδαπών - Μπλόκο Αστυνομίας σε Ολυμπιακούς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags