Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το χαρτάκι Καρβαλιάλ - "Διώχνει" 8 ξένους και έναν Έλληνα - Επιστρέφουν 3 "ξεχασμένοι", φέρνει τερματοφύλακα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-16 17:42:00

Το χαρτάκι Καρβαλιάλ - "Διώχνει" 8 ξένους και έναν Έλληνα - Επιστρέφουν 3 "ξεχασμένοι", φέρνει τερματοφύλακα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Το χαρτάκι Καρβαλιάλ - "Διώχνει" 8 ξένους και έναν Έλληνα - Επιστρέφουν 3 "ξεχασμένοι", φέρνει τερματοφύλακα!

Η "μαύρη λίστα" του κόουτς, οι προσθήκες και ο Πασχαλάκης. Στο Λιμάνι ετοιμάζονται για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου και ετοιμάζονται για... ξεκαθάρισμα στο ρόστερ. Τo sportdog.gr σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα θέση-θέση.

Ολυμπιακός: Νέος προπονητής, νέες συνήθειες στον Ολυμπιακό μετά την έλευση του Κάρλος Καρβαλιάλ, αν και είναι σαφές ότι το πρώτο διάστημα ο Πορτογάλος προπονητής δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά στου Ρέντη. Δεν είναι χθεσινός ο Καρβαλιάλ, άλλωστε, καθώς γνωρίζει πόσο σημαντικές είναι οι ισορροπίες σε μια ομάδα στο μέγεθος των Πειραιωτών και, παρά τα όσα έγιναν στο ευρωπαϊκό ματς με την Μπάτσκα Τόπολα, αυτό που θέλει να ενεργοποιήσει περισσότερο αυτό το διάστημα είναι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Να τους δώσει κίνητρο, να τους κάνει να αισθανθούν όλοι ίσοι και ικανοί μπροστά του, να ενεργοποιήσει τον εγωισμό τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν ποδοσφαιριστές με τους οποίους δεν έχει τρελαθεί ο Πορτογάλος αυτές τις πρώτες ημέρες στου Ρέντη. Κι άλλοι που δίπλα στο όνομά τους έχει προσθέσει θετικό πρόσημο, αν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τους είχε εξαφανίσει - Αναφερόμαστε στον Μπρνιτς, που ποτέ δεν πήρε από τον Ισπανό τεχνικό παιχνίδια στα πόδια του, αλλά και στον Μάριο Βρουσάι.

Ας δούμε μια-μία τις θέσεις αναλυτικά, για να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα από όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρες στου Ρέντη.

Τερματοφύλακες: Φαίνεται ότι ο Καρβαλιάλ έχει ζητήσει να έρθει παίκτης που θα ενισχύσει τη θέση. Για αυτό και υπάρχουν τα σενάρια για το μέλλον του Τζολάκη (υπάρχει ενδιαφέρον από την Ουνιόν Βερολίνου) αλλά και η υπενθύμιση ότι δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του ο Πασχαλάκης. Ο Παπουδούδης συνεχίζει να συμπληρώνει στις προπονήσεις αλλά, αν υπήρχε ένα σενάριο που είναι πιο πιθανό από όλα, είναι να ανανεώσει ο Τζολάκης και να δοθεί δανεικός σε ομάδα που θα παίζει και να συνεχίσει μέχρι το φινάλε της σεζόν ο Πασχαλάκης. Συν κάποιος που θα έρθει με μεταγραφή.

Με μια μικρή σημείωση: Ο Καρβαλιάλ δουλεύει πολύ με νέα παιδιά. Αν οι επαφές με τον Πασχαλάκη μέσα στο επόμενο διάστημα δεν καρποφορήσουν, μην αποκλείσετε να προωθηθεί ο Τζολάκης στο βασικό σχήμα και να μείνει ο Αλέξανδρος ως Νο2 μέχρι το καλοκαίρι. 

Στόπερ: Για τον Νίκολας Φρέιρα τα νέα δεν είναι καθόλου καλά, καθώς ήδη υπάρχει σενάριο για διακοπή του δανεισμού του τον Γενάρη - Σε κάθε περίπτωση θα έρθουν δύο στόπερ που θα είναι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Αυτό επηρεάζει και την παρουσία των Ντόη-Ρέτσου, που θα συνεχίσουν αλλά ως ιεραρχικά 3ο-4ετες λύσεις, ενώ και ο Πορόζο δεν έχει δείξει τίποτα ιδιαίτερο. Δεν θα φύγει και ο Φρέιρε και ο Πορόζο (είναι δανεικοί με οψιόν για το καλοκαίρι του 2024), αλλά έναν από τους δύο αναμένεται να αποχωρήσει.

Στα μπακ η κατάσταση είναι ακόμα πιο περίεργη, με τους Ρίτσαρντς και Μπιανκόν, που έχουν έρθει με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ, να παίρνουν σιγά σιγά παιχνίδια. Ορτέγκα και Ροντινέι είναι βασικές λύσεις, ο Κίνι θα χαιρετίσει (παρά τα όσα αντίθετα διαβάζετε αλλού) μαζί με τον Ανδρούτσο, αλλά όχι ο Βρουσία που τα πηγαίνει εξαιρετικά. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι ο Καρβαλιάλ θέλει τον Κοστίνια να έρθει από τη Ρίο Άβε τώρα και όχι το καλοκαίρι, ενώ δεν αποκλείεται να έρθει και αριστερός μπακ.

Χαφ: Τελειωμένος μαζί με τον Κίνι είναι και ο Ιμπορα και αφήστε τους άλλους να λένε και να γράφουν ο,τι θέλουν. Πρόθεση υπάρχει για να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Μαντί Καμαρά, που δεδομένα θέλει να φύγει το προσεχές καλοκαίρι, αλλά εδώ έχει σημασία αν και κατά πόσο ο Μαντί θέλει να αφήσει λεφτά στα ταμεία τού Ολυμπιακού πριν φύγει - Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα ανανεώσει. Ο Έσε συνεχίζει με το στάτους βασικού, ο Αλεξανδρόπουλος μένει μέχρι να τελειώσει ο δανεισμός του το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Καρβάλιο μένει για να γεμίζει το ρόστερ. Οι Σκάρπα και Μπιέλ είναι διαφορετικές κατηγορίες, για διαφορετικούς λόγους, αλλά δύσκολα θα συνεχίσουν και οι δύο στην ομάδα.

Επιθετικοί: Ο Μασούρας συνεχίζει και έχει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού, όπως φυσικά και ο Φορτούνης (που επίσης λήγει το συμβόλαιό του το προσεχές καλοκαίρι) με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Μπρνιτς, όπως είπαμε, είναι έκπληξη στου Ρέντη και λογικά θα πάρει ευκαιρίες, όπως και ο Βρουσάι (-που περισσότερο όμως λογίζεται ως λύση για τα δύο άκρα της άμυνας). Ο Σολμπάκεν μένει γιατί δεν μπορεί να φύγει, Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς το ίδιο, ενώ στη θέση του Ελ Αραμπί (που μπορεί να βρει συμβόλαιο σε Κύπρο, μαρόκο ή Αραβία) θα έρθει άλλος επιθετικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φουλάρει" για χαφάρα ο Ολυμπιακός - Έγινε η πρώτη συνάντηση - "Σκάει" 4 εκατομμύρια ο Μαρινάκης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags