Facebook Pixel Ολυμπιακός: Εξέθεσαν Μαρτίνεθ Ελ Αραμπί, Ορτέγκα - 2 σίγουροι στην 11αδα Καρβαλιάλ - Ο Πασχαλάκης δεν είναι… Μπρινιόλι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-18 21:43:00

Εξέθεσαν Μαρτίνεθ Ελ Αραμπί, Ορτέγκα - 2 σίγουροι στην 11αδα Καρβαλιάλ - Ο Πασχαλάκης δεν είναι… Μπρινιόλι!

του Παναγιώτη Νικολάου

Οι αλλαγές του νέου κόουτς σε πρόσωπα είναι γεγονός. Αν και βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες στο Λιμάνι, ο Πορτογάλος προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία στην ομάδα και δείχνει πως στηρίζει παίκτες που μέχρι προκάτοχός του δεν τους εμπιστεύοταν.

Ο Ολυμπιακός ξετύλιξε το δώρο που του έκαναν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ με τις γκέλες τους, μείωσε στον πόντο από την κορυφή και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του 21ου αιώνα είναι πλέον γεγονός ! Οι ερυθρόλευκοι ''μάτωσαν'' για το διπλό κόντρα στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό και αντιμετώπισαν τη χειρότερη δυνατή συνθήκη στο ντεμπούτο Καρβαλιάλ: έπρεπε να ''ξεκλειδώσουν'' μια πολύ καλά δομημένη ομάδα που είχε... στήσει πούλμαν έξω από την περιοχή της. Ο Ελ Αραμπί σκόραρε στο ματς, ο Μασούρας έδειξε στον Πορτογάλο κόουτς της ομάδας του πόσο πολύτιμος είναι και οι Ροντινέι - Ορτέγκα ήταν ποιοτικότατοι.

Ελ Αραμπί σαν το... παλιό καλό κρασί και το ''γαλλικό κλειδί'' Μασούρας

Δύο γκολ έχει ο Ελ Αραμπί, αμφότερα τα έχει πετύχει κόντρα στους Σερραίους. Σύμπτωση; Ενδεχομένως. Αυτό που σίγουρα δεν είναι τυχαίο είναι πως ο Καρβαλιάλ βασίζεται στον Μαροκινό άσο και το έχει κάνει ξεκάθαρο. Στο παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα ο Γιόβετιτς έμεινε στον πάγκο και τη θέση του Ελ Κααμπί πήρε ο Ελ Αραμπί. Το ίδιο έργο παίχτηκε και απόψε. Με την ίδια κατάληξη: ο 36χρονος σέντερ φορ σκόραρε!

Ο Ελ Αραμπί διανύει την τελευταία σεζόν του παχυλού συμβολαίου του και πολλοί νόμισαν ότι έχει καθίσει πάνω σε αυτό, περιμένοντας πότε θα πάρει τα χρήματα και να την... κάνει από Ελλάδα. Ο χρόνος, όμως, τους διαψεύδει γιατί ο Ελ Αραμπί είναι σαν το παλιό καλό κρασί: μπορεί να μην έχει τις αντοχές του παρελθόντος όμως η επίδραση που έχει στους αγώνες με τις κινήσεις του και τις τελικές του προκαλούν... τρόμο στις αντίπαλες άμυνες.

Το πέναλτι το έβαλε ο Ελ Αραμπί, αλλά αυτός που του πήρε με πανέξυπνη κίνηση ήταν ο Μασούρας. Ο Έλληνας άσος παρουσίασε στον καινούργιο προπονητή της ομάδας γιατί έχει ''κερδίσει'' όλους τους προπονητές που έχουν περάσει από το Λιμάνι. Τρέχοντας συνεχώς στο κέντρο του γηπέδου και πιέζοντας ασφυκτικά, συνέβαλε στον εγκλωβισμό του Πανσερραϊκού στο δικό του μισό ενώ ο ίδιος σε αντεπίθεση βρήκε μεγάλη ευκαιρία. Το πέναλτι που πήρε ήταν το κερασάκι στην τούρτα, σε ακόμη μία πειστική αν και όχι εντυπωσιακή εμφάνισή του.

Ματσάρα από τα δύο μπακ του και ο Πασχαλάκης που δεν έγινε Κοτάρσκι ή Μπρινιόλι

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε και σίγουρα αυτό το παιχνίδι καλό θα ήταν να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατόν αλλά υπάρχουν κι άλλα θετικά. Ροντινέι και Ορτέγκα έβγαλαν την κλάση τους στον αγωνιστικό χώρο και ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση. Ο Βραζιλιάνος ήταν το μόνιμο στήριγμα του Φορτούνη και πίσω δεν άφησε να περάσει ούτε... κουνούπι, ενώ ο Αργεντινός ήταν συνεπέστατος ανασταλτικά και χρήσιμος μπροστά. Αυτή θα μπορούσε να είναι και μια καλή απάντηση στον Μαρτίνεθ από πλευράς Ορτέγκα, μιας και ο νεαρός μπακ αυτό που χρειαζόταν ήταν σερί ματς στην πλάτη του και όχι... κρύο ντουζ!

Πάμε και στον παίκτη των Πειραιωτών που απασχόλησε σχεδόν... καθόλου όσους είδαν την αναμέτρηση. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης όφειλε να παρέμβει μόνο σε μια φάση, όταν οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ με σουτ του Σοφιανού. Ο πολύπειρος κίπερ δήλωσε παρών παρότι ήταν... κρύος μιας και δε δεχόταν φάσεις. Κάποιος θα πει, αυτή είναι η δουλειά του. Και αυτό ισχύει. Αλλά βλέποντας το ρεσιτάλ λαθών του Μπρινιόλι στο Περιστέρι και την γκάφα του Κοτάρσκι στην Τρίπολη, η εμφάνιση του Πασχαλάκη ήταν η κατάλληλη για να έρθει το χρυσό τρίποντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πρώτοι δύο που "διώχνει" ο Καρβαλιάλ, ανακοινώσεις πριν τις Σέρρες - Unfair κίνηση από πρωτοκλασάτο άσο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags