Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Ο… Κάργας της Τουρκίας στον ΠΑΟ" - Φέρνει και στόπερ ηγέτη ο Τερίμ μετά τον Ακαϊντίν - "Αναβάθμιση"!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-11 15:55:00

"Ο… Κάργας της Τουρκίας στον ΠΑΟ" - Φέρνει και στόπερ ηγέτη ο Τερίμ μετά τον Ακαϊντίν - "Αναβάθμιση"!

του Γιώργου Κτενά
"Ο… Κάργας της Τουρκίας στον ΠΑΟ" - Φέρνει και στόπερ ηγέτη ο Τερίμ μετά τον Ακαϊντίν - "Αναβάθμιση"!

Δύο στόπερ ζήτησε και φέρνει στο Τριφύλλι ο Τούρκος κόουτς. Γιατί ο Ακαϊντίν φεύγει από τη Φενέρ και έρχεται στο Τριφύλλι και το πολύ δυνατό όνομα που ακούγεται για δεύτερος κεντρικός αμυντικός

Στον αστερισμό του Σαμέτ Ακαϊντίν βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Παναθηναϊκός, αν και οι Πράσινοι φαίνεται ότι έχουν μια ακόμη πιο δυνατή κίνηση στα σκαριά, για την ενίσχυση στην αμυντική τους γραμμή

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός δεν έχει καταφέρει να βρει τον χρόνο που θέλει, φέτος, στη Φενέρ και στον Παναθηναϊκό ψάχνει τον τρόπο για να γίνει ξανά 11αδάτος. Το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026, το market value βρίσκεται στα 3 εκατ. ευρώ (κάποια στιγμή είχε ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ) και δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο ποτέ εκτός Τουρκίας.

Πλην του Ακαϊντίν ο Φατίχ Τερίμ ξεχωρίζει και την περίπτωση του Τσανγκλάρ Σογιουντσού, της Ατλέτικο Μαδρίτης, που μέχρι στιγμής έχει 9 ολιγόλεπτες συμμετοχές και, προφανώς, ψάχνει κι αυτός για να βρει χρόνο συμμετοχής σε κάποια ομάδα. Η περίπτωσή του είναι εντελώς διαφορετική με εκείνη του Ακαϊντίν: Έχει τεράστια θητεία στην εθνική Τουρκίας, έχει θητεία σε Φράιμπουργκ (Γερμανία), Λέστερ (Αγγλία) και Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) πλην Τουρκία, έχει πραγματοποιήσει μεταγραφές με συνολικά fees κοντά στα 30 εκατ. ευρώ και η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται στα 12 εκατ. ευρώ - Κάποτε είχε φτάσει και στα 45 εκατ. ευρώ.

"Αργός στα πόδια και βαρύς ο Ακαϊντίν - Όπως ο Κάργας στον ΠΑΟΚ - Υψηλού επιπέδου ο Σογιουντσού"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, προκειμένου να σχολιάσει τους δύο παίκτες.

"Ο Ακαϊντίν παίζει ξανά στα τελευταία ματς με τη φανέλα της Φενέρ, γιατί έχει πολλές ελλείψεις στην άμυνα, αλλά δεν τον υπολογίζει. Ήταν 4ος-5ος στόπερ στην ιεραρχία", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος για τον Τούρκο σέντερ μπακ και σχολίασε για την αγωνιστική του εικόνα:

"Είναι σχετικά αργός στα πόδια, βαρύς, για αυτό και παραγκωνίστηκε. Αν και είχε πάει στη Φενέρ με σκοπό να είναι βασικός, ως γηγενής παίκτης. Δεν τράβηξε, αλλά έχει εμπειρία, ψηλά είναι καλός".

Είναι αναβάθμιση για την άμυνα του Παναθηναϊκού;

"Δε νομίζω ότι πρόκειται για ιδιαίτερη αναβάθμιση. Είναι σαν τον Κάργα που είχε αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Ενώ στον ΠΑΣ ήταν καλός αμυντικός, στον ΠΑΟΚ δεν είχε την ταχύτητα για να αντεπεξέλθει. Κάπως έτσι συνέβη και στην καριέρα του Ακαϊντίν"

Η άποψη σου για τον Σογιουντσού

"Είναι πολύ γνωστός, υψηλού επιπέδου στόπερ και θα είναι αναβάθμιση για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Έχει κάνει καλές χρονιές, είναι αθλητικός και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Κάνει βέβαια λάθη, αλλά είναι παίκτης επιπέδου".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τερίμ έκανε το ίδιο λάθος, να αλλάξει άμεσα νοοτροπία - Τουρμποκίνητο ο Αλεξανδρόπουλος... κάρο ο Καμαρά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags