Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Νεμάνια Μαξίμοβιτς: Απάντηση Σαββίδη για Μαξίμοβιτς - Συζητήσεις με top ευρωπαϊκή ομάδα για deal 4 εκατ. - Τον θέλει ο Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-27 10:00:00

Απάντηση Σαββίδη για Μαξίμοβιτς - Συζητήσεις με top ευρωπαϊκή ομάδα για deal 4 εκατ. - Τον θέλει ο Λουτσέσκου!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Δύο παίκτες έχει ζητήσει ο Ρουμάνους και τρέχουν στην Τούμπα! Ο Σέρβος άσος παρότι συζητούσε εδώ  και μήνες με τους Θεσσαλονικείς, δεν θα φορέσει τελικά τα ασπρόμαυρα αφού θα παίξει στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στον Δικέφαλο ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Ο κόουτς τον βρήκε και ο ιδιοκτήτης πρέπει να τα... σκάσει πλέον χοντρά

Πολλές και σημαντικές φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα, πέρα δηλαδή από το αγωνιστικό σκέλος που η ομάδα δείχνει σε καλύτερη φάση από ποτέ και είναι μέσα και στους τρεις στόχους που είχε στην αρχή τής αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον από τον Δικέφαλο, ήταν να μάθουμε τις αντιδράσεις (μέχρι και του Ιβάν Σαββίδη!!!) που υπήρχαν για τη συμφωνία του Νεμάνια Μαξίμοβιτς με τον Παναθηναϊκό - Έναν ποδοσφαιριστή που το περασμένο καλοκαίρι οι Θεσσαλονικείς είχαν προσπαθήσει να εντάξουν στο ρόστερ τους, είχαν φτάσει σε συμφωνία μαζί του (λέγεται, μάλιστα, ότι υπήρχε και προσύμφωνο συνεργασίας), αλλά δεν είχε βρεθεί ποτέ λύση με τη Χετάφε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ποιος Μαξίμοβιτς; - Ο Δικέφαλος έχει στο ρόστερ του τον χαφ που είχε πρώτη επιλογή!

Μπορεί το σίριαλ του περασμένου καλοκαιριού με τον Μαξίμοβιτς να μην ευδοκίμησε, αλλά ο Σέρβος άσος ήταν ένα από τα ονόματα που είχε στη λίστα του ο Ζοσέ Μπότο τότε. Όχι όμως το πρώτο όνομα! Ποιος ήταν στην κορυφή τής λίστας του Πορτογάλου; Ο Σουαλιχό Μεϊτέ! Για αυτό και είχε γίνει προσέγγιση προς την Μπενφίκα και τον Γάλλο άσο ήδη από τις αρχές Ιουνίου, πριν έρθει στο προσκήνιο το όνομα του Μαξίμοβιτς, αλλά δεν είχε προχωρήσει το θέμα.

Γιατί δεν είχε προχωρήσει; Αρχικά να πούμε ότι η Μπενφίκα ήταν θετική για τον δανεισμό του παίκτη, αφου δεν υπάρχει χώρος για εκείνον στα φετινά σχέδιά της. Αλλά ο Μεϊτέ ζητούσε ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατ. ευρώ για να φύγει από τους Αετούς, που προφανώς ο Δικέφαλος δεν ήταν διατεθειμένος να το δώσει. Με αποτέλεσμα να ψάξουν για άλλες λύσεις οι Θεσσαλονικείς και να έρθει στο προσκήνιο ο Μαξίμοβιτς. 

Μετά από δύο μήνες που προσέγγισαν ξανά την Μπενφίκα και τον Μεϊτέ, με τον Ζοσέ Μπότο να έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο, ο Γάλλος χαφ που δεν είχε βρει πουθενά το συμβόλαιο που έψαχνε και έτσι πείστηκε για να έρθει στην Ελλάδα!

Αγοράζει τον Μεϊτέ ο ΠΑΟΚ - Αυτός υπογράφει ανανέωση!

Αυτο που μάθαμε από τη Θεσσαλονίκη, όμως, δεν είναι μόνο η εξέλιξη της υπόθεσης του Μεϊτέ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και ότι ο Δικέφαλος ήδη έχει αρχίσει τις επαφές με την Μπενφίκα για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του! Στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι τα δύο κλαμπ, υπήρχε οψιόν στα 4 εκατ. ευρώ.

Μόνο που αυτό το ποσό είναι μεγάλο για έναν παίκτη που ναι μεν έχει αξία, αλλά είναι και 30 ετων και, κατά συνέπεια, χωρίς κάποια σημαντική μεταπωλητική αξία. Κι εδώ είναι που έχει αρχίσει το ψηστήρι από τους ανθρώπους του συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή με ένα ποσό που να μπορεί να προχωρήσει η μεταγραφή.

Για να το συγκεντρώσουμε: Πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ ήταν ο Μεϊτέ και όχι ο Μαξίμοβιτς το περασμένο καλοκαίρι, τελικά τον πήρε στο ρόστερ του και, τώρα, ετοιμάζεται να τον κρατήσει για πάντα στην ομάδα. Κι ένα τελευταίο: Πλην του Γάλλου χαφ που θέλουν να συνεχίσει στο κλαμπ, ο Λουτσέσκου έχει εισηγηθεί ήδη την παραμονή (την ανανέωση από τώρα δηλαδή!) στο συμβόλαιο του Μπράντον Τόμας!

"Για αυτό θέλει τον Μεϊτέ ο Λουτσέσκου - Πόσα δίνει για να τον αγοράσει - Κινητρο για να συνεχίσει στην Ελλάδα"

"Έχει ταιριάξει πολύ γιατί ο Λουτσέσκου είχε στο μυαλό του ότι μπορεί να δώσει συγκεκριμένα πραγματα, ισορροπία ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και επίθεση, κράτημα μπάλας, έλεγχο ρυθμού και μοίρασμα παιχνιδιού. Είχε στο μυαλό του ότι μπορεί να τα κάνει ο Μεϊτέ, ο Λουτσεσκου τον είχε εγκρίνει από τις αρχές Ιουνίου όταν οι απαιτήσεις του ήταν στο 1,8 και αποκτήθηκε δύο μήνες μετά και ο ΠΑΟΚ επέμεινε για την απόκτησή του", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Αντώνης Τσακαλέας, που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ του Δικέφαλου, και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Δεν θα είναι εύκολο να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ, όσο πιο νωρίς τον θέλεις τόσα πιο πολλά ζητάει η ομάδα. Στον ΠΑΟΚ παίρνει τώρα 1 - 1,2 εκατ. ευρώ και η οψιόν για την αγορά του είναι γύρω στα 4 εκατ. ευρώ".

Θα δώσει ο ΠΑΟΚ αυτό το ποσό;

"Οποιαδήποτε ελληνική ομάδα δεν μπορεί να τα δώσει για παίκτη που δεν είναι εύκολο να έχει μεταπωλητική αξία. Δεν είναι επιθετικός που μπορεί να κάνει 20 γκολ και υπάρχει η προοπτική για πώλησή του ακόμα και στα 30. Το θέμα είναι σε ποια φάση θα βρει τη Μπενφίκα, οι Πορτογαλικές ομάδες προσπαθούν να μην χάνουν την μπάλα. Ένα παράδειγμα: Ο ΠΑΟΚ όταν πήγε να ρωτήσει την Πόρτο πριν από 15 χρόνια για τον Βιεϊρίνια, είχε καθυστερήσει 1 μήνα να πάρει απάντηση. Γιατί έχουν τον φόβο ότι μπορεί να μην καταλάβει την αξία ενός παίκτη, και να τον χάσουν με λιγότερα χρήματα. Κι αυτό δεν το θέλουν καθόλου.. Για αυτό πρέπει ο ΠΑΟΚ να δείξει στον παίκτη ότι το θέλει, ώστε να τον έχει σύμμαχο. Προκειμένου να μπει κι αυτός σε μια διαδικασία να δει αν θέλει να παίξει στην Ελλάδα για κάποια χρόνια ακόμα. Για παίκτες με παραστάσεις από Ιταλία και Πορτογαλία δεν είναι και το πιο εύκολο να τους πείσεις να αγωνιστούν στην Ελλάδα".

Λουτσέσκου;

"Ο Λουτσέσκου προτιμάει τους δικούς του παικτες από κάποιον όχι κάποιον που δεν γνωρίζει, γιατί φοβάται το διάστημα που θα χρειαστεί για να τον νιώσει δικό του. Είναι προπονητή της επανάληψης στην προπόνηση, της πίστης στο πλάνο κ.λπ. Αν δει ότι ένας παίκτης του κάνει τη δουλειά και τον ακούει, πάντα θα τον προτιμάει από έναν παίκτη που δεν ξέρει. Το καλοκαίρι, για παράδειγμα, ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα τα έκανε με Μπαμπα, Οζντόεφ και Μεϊτέ, που τους έβαλε να παίξουν μετά από 8-10 μέρες προπονήσεων. Αλλά ήταν ο συνδυασμός της ανάγκης και τους δείγματος γραφής που έδειξαν, γιατί είχαν τακτική παιδιά για να καταλάβουν ο,τι τους έλεγε με την πρωτη. Ο Λουτσέσκου ζει και πεθαίνει με το γκρουπ του. Το υπερασπίζεται μέχρι τέλους και δύσκολα θα βγάλει κάποιον από το γκρουπ. Για αυτό θέλει να συνεχίσει ο Μεϊτέ".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση Τερίμ για Μπακαμπού - Έδωσε το "οκ" η Γαλατά, περιμένει Ολυμπιακό - Τον θέλει... χθες ο Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags