Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γι’ αυτό διώχνει τον Γιόβετιτς ο Καρβαλιάλ - Καμαρά όπως… Μπακασέτας – Εξετάζει και ΜακΙντάιρ ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-29 19:06:00

Γι’ αυτό διώχνει τον Γιόβετιτς ο Καρβαλιάλ - Καμαρά όπως… Μπακασέτας – Εξετάζει και ΜακΙντάιρ ο Ολυμπιακός!

του Παναγιώτη Νικολάου

Τρεις ηχηρές αποχωρήσεις στο φινάλε των μεταγραφών στο Λιμάνι. Γιατί ο Μαυροβούνιος επιθετικός… μετράει ώρες στην Ελλάδα, ποιος τον ακολουθεί, οι όροι της μεταγραφής του Μαντί Καμαρά και το νέο όνομα που «τσεκάρουν» από την Αγγλία.

Στη λίστα τού Ολυμπιακού μέσω των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε βρεθεί ο Στέφαν Γιόβετιτς, καθώς ο πεπειραμένος διεθνής Μαυροβούνιος κυνηγός είχε μείνει χωρίς ομάδα και ήταν εύκολο να έρθει στον Πειραιά.

Στις αρχές τού περασμένου καλοκαιριού είχε αποχωρήσει από τη Χέρτα, δεν είχε κάνει προετοιμασία και κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά. Ο 33χρονος άσος αγωνίστηκε στην καριέρα του περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός, έχει πάρα πολύ καλό βιογραφικό (με θητεία σε Μονακό, Ίντερ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι και Φιορεντίνα), ενώ την τελευταία σεζόν στη Γερμανία με τη φανέλα τής Χέρτα είχε 4 γκολ και 3 ασίστ σε 18 παιχνίδια - Δηλαδή δεν βρήκε θέση βασικού σε ομάδα που υποβιβάστηκε, ενώ είχε και πολλούς μυϊκούς τραυματισμους.

Προφανώς το γεγονός ότι δεν είχε συμβόλαιο έκανε πιο εύκολη τη διαπραγμάτευση μαζί του για τον Αντόνιο Κορδόν, αλλά το γεγονός ότι ενδιαφέρον πλην του Ολυμπιακού είχε υπάρξει μόνο από την Persepolis FC, του Ιράν, ήταν ενδεικτικό του ότι είχε τελειώσει το κεφάλαιό του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο υπολογίζεται, τώρα, στο 1,2 εκατ. ευρώ (το καλοκαίρι που είχε έρθει ήταν στο 1,5 εκατ. ευρώ), ενώ το 2013 είχε φτάσει στα 30 εκατ. ευρώ - Εκείνη την εποχή η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι είχε κοστίσει 26 εκατ. ευρώ.

Ενώ, λοιπόν, είναι αδιαμφισβήτητη η κλάση και η τεχνική του, πλέον είναι πολύ επιρρεπής σε μυικούς τραυματισμούς. Αλλά και, ευρύτερα, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα ταίριαζε σε ποδόσφαιρο περασμένων δεκαετιών.

Έχει χάσει σε έκρηξη και ταχύτητα, είναι στατικός, πιο πολύ ως μια συμπληρωματική λύση για την 18άδα, που μπορεί να δώσει κάποια ποιοτικά λεπτά ως αλλαγή, για να κρατήσει την μπάλα λόγω εμπειρίας και προσωπικότητας. Σε σύγχρονη ομάδα, με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού από τους κυνηγούς/επιθετικούς του, δεν κάνει τη διαφορά.

Δεν το γνώριζε αυτό ο Κορδόν; Εδώ ο Γιόβετιτς δεν μπορούσε να βγάλει ολόκληρη σεζόν στη Χέρτα, που έσωσε την κατηγορία πρόπερσι στα μπαράζ και πέρυσι υποβιβάστηκε ως ουραγός. Θα μπορούσε να υπάρξει στον Ολυμπιακό;

Μόνο ως έξτρα λύση για κάποια παιχνίδια ειδικών συνθηκών, που θα είχε πλήρη υπεροχή και θα ήθελε η ομάδα κάποια καλά χτυπήματα. Εν ολίγοις για παιχνίδι έντασης, με πρέσινγκ και μετάβαση, σε Ευρώπη δηλαδή, δεν κάνει. Από το περασμένο καλοκαίρι δεν έκανε. Αλλά οι Κορδόν και Μαρτίνεθ δεν το πήραν χαμπάρι.

Το πρόβλημα με τον Πορόζο - Έχει έρθει ήδη παίκτης στη θέση του - Κι άλλο λαβράκι στη Ρέντινγκ

Πλην του Γιόβετιτς και ο Πορόζο δεν έχει μέλλον στο Λιμάνι. Ο λόγος που ήρθε, άλλωστε, ήταν γιατί μέσω της Τρουά οι Πειραιώτες προσπάθησαν να ανοιξουν σχέσεις με το City Football Group, δηλαδή το δίκτυο των ομάδων που έχει στην κατοχή της η Μάντσεστερ Σίτι. Αλλά ο Πορόζο δεν έδειξε ότι μπορεί να μείνει στο Λιμάνι ούτε μέχρι το καλοκαίρι.

Για αυτό ήρθε στη θέση του ο Νέλσον Άμπι, από τη Ρέντινγκ, μια ομάδα που παραπαίει οικονομικά στη Ligue 1 (τρίτη κατηγορία της Αγγλίας), ο Κινέζος ιδιοκτήτης της φεύγει, και πουλάει ο,τι μπορεί να πωληθεί. Υπάρχει κι άλλη λύση στη Ρέντινγκ για την άμυνα, ο διεθνής Σκωτσεζος Τομ ΜακΙντάιρ: 25 ετών, αριστεροπόδαρος, παίζει τόσο ως στόπερ όσο και ως αριστερός μπακ. Καλή λύση, ψαγμένη, μπορεί να "βγει" εύκολα. Αρκεί ο Ολυμπιακός να το αποφασίσει όσο υπάρχει καιρός... 

Γιατί θα φύγει ο Μαντί από τον Ολυμπιακό - Μόνο για αυτόν τον λόγο μπορεί να ανανεώσει

Καμπανάκι από την Τουρκία έχει ηχήσει τις τελευταίες ώρες στο Λιμάνι, καθώς το όνομα του Μαντί Kαμαρά έχει εμπλακεί σε σενάριο που θέλει την Τράμπζονσπορ να προσπαθεί να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι έμεινε εκτός αποστολής από το παιχνίδι τού Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, προφανώς το ρεπορτάζ από την Τουρκία αποκτά άλλη διάσταση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το συμβόλαιο του Μαντί Καμαρά με τους Πειραιώτες ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και, όπως έχετε διαβάσει στο sportdog (όταν δεξιά και αριστερά έγραφαν ότι θα ανανεώνε εύκολα ή δύσκολα ο Μαντί), η μοναδική περίπτωση για να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο 26χρονος άσος, είναι αν αισθάνεται την υποχρέωση στην ΠΑΕ για να αφήσει κάποια χρήματα στα ταμεία της πριν φύγει.

Γιατί είναι γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι τον έβαλαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη, του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει βασικός, να πάρει τίτλους, να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, ακόμα και να ενταχθεί στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Αισθάνεται ευγνωμοσύνη για αυτά ο Μαντί; Θα ανανεώσει και θα αποχωρήσει το καλοκαίρι με κάποια βολική τιμή. Αλλιώτικα θα φύγει ως ελεύθερος.

Σε κάθε περίπτωση, είτε για την Τραμπζονσπορ είτε για άλλη ομάδα (είχε ακουστεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Γαλλία το προηγούμενο διάστημα), με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Καμαρά θα αποχωρήσει.

"Ψάχνει τέτοιου τύπου 8άρι η Τράμπζονσπορ - Θα δώσουν για Καμαρά όσα πήραν από τον Παναθηναϊκό για Μπακασέτα"

Το sportdog επικοινώνησε με τον καλό συνάδελφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Τουρκία, προκειμένου να ανιχνεύσουμε αν μπορεί να υπάρξει προοπτική για τον Καμαρά και την Τράμπζονσπορ.

"Η Τράμπζονσπορ θέλει οπωσδήποτε παίκτες, έχει χάσει πολλούς τον Γενάρη. Βέβαια θέλει πιο πολύ στην επίθεση ενίσχυση, αλλά ψάχνει και τέτοιου τύπου 8άρι", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για το αν μπορεί η τουρκική ομάδα να δώσει χρήματα για να τον αποκτήσει από τώρα:

"Μπορεί να δώσουν κάποια λεφτά για να τον πάρουν τώρα, γιατί δεν έχουν πολλές επιλογές. Φαντάζομαι όσα πήραν από τον Παναθηναϊκό για να παραχωρήσουν τον Μπακασέτα, μπορούν να τα δώσουν στον Ολυμπιακό για τον Καμαρά".

"Καλύτερος χαφ από όλους στην Τράμπζονσπορ - Υποβάθμιση για την καριέρα του"

Στην Τουρκία πηγαίνει και παίζει βασικός;

"Βασικός παίζει, ναι, είναι καλύτερος από όλα τα χαφ που έχει η Τράμπζονσπορ. Τον θέλουν για κανονικό συμβόλαιο".

Θα μπορούσε από εκεί να φύγει για μεταγραφή σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα, συνηθίζεται αυτό;

"Υποβάθμιση είναι για εμένα αυτή η εξέλιξη, ίδια δημοφιλία έχουν τα δύο πρωταθληματα, αλλά στο θέμα της τακτικής είναι υποβάθμιση. Έχει ανάγκη όμως σε αυτή τη θέση για ενίσχυση η Τράμπζονσπορ, όποτε είναι λογικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φορτούνης" που κλωτσάει ο Όρτα - "Αλλεργία" ο Ναβάρο, λάθος με Ερνάντες - Να βάλουν τις φωνές σε Ποντένσε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags