Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Φορτούνης" που κλωτσάει ο Όρτα - "Αλλεργία" ο Ναβάρο, λάθος με Ερνάντες - Να βάλουν τις φωνές σε Ποντένσε!
| 2024-01-28 22:40:00

"Φορτούνης" που κλωτσάει ο Όρτα - "Αλλεργία" ο Ναβάρο, λάθος με Ερνάντες - Να βάλουν τις φωνές σε Ποντένσε!

του Βαγγέλη Καράμαλη

Νίκησε αλλά... φωνάζει ότι θέλει δύο μεταγραφές ακόμα. Οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο με άγχος απέναντι στον ΠΑΣ και τα γνωστά κενά, που ίσως δεν καλυφθούν με τις προσθήκες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Οι αλλαγές στην 11αδα, το πρόβλημα με τον Ισπανό φορ και ο Πορτογάλος σταρ που έχει χάσει το μυαλό του...
 

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι στον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα, όμως το 3-1 σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα. Ούτε τόσο καλοί ήταν οι Πειραιώτες ούτε τόσο άνετα επικράτησαν. Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ παρότι προηγήθηκε με 2-0, είχε τεράστια προβλήματα στη δημιουργία φάσεων και στα τελειώματα, ενώ εμφανίστηκαν ξανά και τα γνωστά αμυντικά κενά και κάπως έτσι έγινε και το 2-1 από ένα ακόμα ανόητο πέναλτι του Παναγιώτη Ρέτσου.

Φωνές Καρβαλιάλ σε Ορτέγκα, άρεσε ο Όρτα - Πρόβλημα με Ναβάρο

Ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο μετά το 2-1) είχε την κατοχή της μπάλας και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, όμως μέχρι το 60’ απειλούσε ελάχιστα. Ειδικά στο πρώτο μέρος έχασε μία (τεράστια βέβαια) ευκαιρία με τον Κώστα Φορτούνη ο οποίος δεν τελείωσε καλά μία θεωρητικά εύκολη φάση για το 1-0. Ο Έλληνας άσος ήταν αυτός που κυκλοφορούσε ξανά την μπάλα και καθόριζε τον ρυθμό, ενώ ο Μασούρας έτρεχε και πίεζε, αλλά όποτε έπαιρνε μπάλα δεν είχε καλές επιλογές, ενώ ο Ζέλσον Μάρτινς ήταν σε κακή βραδιά. Ίσως για αυτό ο Κάρλος Καρβαλιάλ έβαζε συνεχώς τις φωνές στον Ορτέγκα ώστε να προσέχει περισσότερο στην άμυνά του στην ίδια πλευρά.

Ο Αντρέ Όρτα στο ντεμπούτο του ήταν αρκετά καλός, καθώς είχε τρεξίματα και έδειξε σε καλό ρυθμό, έβγαλε νεύρο και πήγε δυνατά στις φάσεις (αρκετά σκληρά σε κάποιες από αυτές), ενώ έδειξε πως έχει και τεχνική. Πήρε πρωτοβουλίες, δεν κρύφτηκε και προσπάθησε τόσο να απειλήσει με κάποια σουτ όσο και να δημιουργήσει. Σίγουρα όταν προσαρμοστεί θα είναι και καλύτερος. Μπορούμε υπερβολικά να τον παρομοιάσουμε με έναν… Φορτούνη που κλωτσάει, αν και σίγουρα η σύγκριση «αδικεί» τον ηγέτη των Πειραιωτών που στην καλή του μέρα δεν έχει αντίπαλο.

Το πρόβλημα όμως ήταν και πάλι ο Φραν Ναβάρο, ο οποίος έχει… αλλεργία στο να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Πρόκειται για έναν παίκτη με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ο οποίος τρέχει και κυνηγάει όλες τις φάσεις, όμως παρά το γκολ που πέτυχε, δεν είναι καθαρό 9αρι. Δεν βρίσκεται μέσα στο κουτί, δεν… ταλαιπωρεί τους αντίπαλους στόπερ και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο παίκτης που θέλει αυτή τη στιγμή η ομάδα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί θα αργήσει να γυρίσει από το Κόπα Άφρικα και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει ξανά μυϊκό πρόβλημα, είναι απορίας άξιο γιατί δεν θα αποκτηθεί τελικά κι ένας κανονικός επιθετικός! Ένας εκτελεστής, όπως ο Γιόβετιτς που δεν αρέσει στον Καρβαλιάλ. Πάντως μπήκε στο 89’ και στο 93’ σκόραρε με μία επαφή…

Βασικός ο Κάρμο, λάθος με Γκάστον Ερνάντες

Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού παραμένει στην άμυνα. Μπορεί ο Ανδράς Ντόη να σκόραρε και να… λύτρωσε την ομάδα του με το 1-0, όμως αμυντικά ήταν πολύ κακός, ενώ ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε πέναλτι σε μία φάση που ο Τούτου έφυγε στην αντεπίθεση μόνος του με τέσσερις αντιπάλους. Οι Ερυθρόλευκοι σίγουρα περιμένουν τον Νταβίντ Κάρμο να μπει και να πάρει τη φανέλα του βασικού άμεσα, όμως μάλλον είναι λάθος που δεν θα έρθει (σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση) και ο Γκαστόν Ερνάντες. Χρειάζονται δύο κεντρικοί αμυντικοί και θα ήταν ιδανικό να ερχόταν τώρα ένας με κανονική μεταγραφή και όχι δανεικός για 4 μήνες!

Έχει χάσει το μυαλό του ο Ποντένσε

Ο Ντάνιελ Ποντένσε μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι και έπαιξε για περίπου 20 λεπτά και ήταν από τους πιο δραστήριους του γηπέδου. Όμως ο Πορτογάλος ήταν φανερό πως έψαχνε το προσωπικό γκολ και όχι απλά το γκολ για να τελειώσει το ματς. Υπήρξαν τουλάχιστον δύο φάσεις που είχε δίπλα του συμπαίκτη για να σκοράρει αυτός το τρίτο τέρμα, όμως προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του από άσχημη θέση. Σίγουρα κάποιος πρέπει να του βάλει τις φωνές…

Όσον αφορά την επιλογή του Καρβαλιάλ να βάλει ξανά τον Καρβάλιο, δεν χρειάζονται και πολλά σχόλια. Ο Πορτογάλος παραμένει άχρωμος και δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι φιλότιμος, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο έξυπνη μεταγραφή του Ολυμπιακού - Χρεοκόπησε ο Κινέζος και τον έδωσε τζάμπα - Θα πωληθεί 15 εκατ.!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags