Facebook Pixel Θανάσης Στάικος: ’’ΠΑΟΚ η πιο σταθερή ομάδα της Ελλάδας, δίνει αίγλη η παρουσία του Τερίμ’’
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-31 16:04:00

Ξεκάθαρος Έλληνας κόουτς: "ΠΑΟΚ η πιο σταθερή ομάδα της Ελλάδας, δίνει αίγλη η παρουσία του Τερίμ"

Sportdog Team
Ξεκάθαρος Έλληνας κόουτς: "ΠΑΟΚ η πιο σταθερή ομάδα της Ελλάδας, δίνει αίγλη η παρουσία του Τερίμ"

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε για τη μάχη του τίτλου.

Ο Θανάσης Στάικος, πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, παραχώρησε συνέντευξη στο Metropolis 95.5 για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, τους παίκτες που κάνουν την διαφορά και τον Άκη Μάντζιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαστε στη διαδικασία που τελειώνουμε τα μαθήματα του UEFA PRO και επειδή δεν είμαι σε κάποια ομάδα θα παρακολουθήσω κάποιες προπονήσεις στο εξωτερικό. Δεν θα κάνω σύγκριση με τους παλαιότερους προπονητές γιατί και τα μέσα, πλέον, είναι διαφορετικά. Γίνεται καλή δουλειά στη σχολή των προπονητών. Εγώ έχω, από το 2015 που ξεκίνησα, όλα τα διπλώματα. Έχω δει όλη την διαδικασία. Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι Έλληνες προπονητές, αλλά πρέπει να το δείξουμε και στα γήπεδα.

Είναι κοστοβόρο για να πάρει κάποιος όλα τα διπλώματα. Πρέπει να είναι συνεχώς σε κάποια δουλειά για να ανταπεξέλθει. Υπάρχουν πολλά έξοδα, όπως είναι η μετακίνηση και η διαμονή. Τα τελευταία χρόνια γίνονται και κάποιες σχολές ανά την Ελλάδα και, έτσι, μειώνεται το κόστος. Αυτή την στιγμή παρακολουθώ τα ελληνικά πρωταθλήματα και αφού δεν είμαι σε ομάδα έχω χρόνο να βλέπω και τα ευρωπαϊκά για να παρακολουθώ τις τάσεις στο ποδόσφαιρο. Μπορώ αυτή την περίοδο να βλέπω με περισσότερο καθαρό μυαλό τις εξελίξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάσεις φυγής o Χουάνγκ - Πληρώνει... Ολυμπιακό η ΑΕΚ - Εντολή Αλαφούζου για Μαξίμοβιτς, χαλάει μεταγραφή!

Για την εξέλιξη του ντέρμπι της Τούμπας: «Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο σταθερή ομάδα και παράγει το καλύτερο ποδόσφαιρο από την αρχή της σεζόν. Η ΑΕΚ έχει το στυλ της, έχει ταυτότητα από την περσινή σεζόν και θα είναι διεκδικήτρια. Στον Παναθηναϊκό, ο Τερίμ προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία. Δεν είναι εύκολο, γιατί ο Παναθηναϊκός είχε 2,5 χρόνια τον ίδιο προπονητή και οι αρχές ήταν συγκεκριμένες από τον κ. Γιοβάνοβιτς. Και τώρα πρέπει γρήγορα να αφομοιώσουν ό,τι λέει ο νέος προπονητής. Δεν υπάρχει, όμως, χρόνος γιατί όλες οι ομάδες χρειάζονται αποτελέσματα. Η παρουσία του Τερίμ, σίγουρα, δίνει μία αίγλη».

Για τους παίκτες που κάνουν την διαφορά: «Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή με τις απουσίες στην θέση του φορ έχει πρόβλημα. Ο Ιωαννίδης με τις εμφανίσεις που κάνει του λείπει. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που αναδεικνύονται παίκτες, ο Τάισον, ο Κωνσταντέλιας. Συνδυάζει ατομικό ταλέντο και ομαδικότητα και γι' αυτό είναι στην 1η θέση. Ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει τον κατάλληλο τρόπο για να επανέλθει σε συνεχόμενες νίκες και νομίζω ότι έτσι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα».

Για τον Μάντζιο: «Πάντα θέλουμε οι Έλληνες προπονητές να πηγαίνουν καλά, γιατί είναι σημαντική η εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Ο Μάντζιος ταιριάζει στον Άρη και ο Άρης στον Μάντζιο. Δείχνει την ικανότητά του, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και είναι ένα παράδειγμα για όλους. Ο Άρης εμφανίζει ένα συμπαγές σύνολο, είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα και έχει στόχο να μην δεχθεί τέρμα και όπου βρει χώρους να χτυπήσει. Πιστεύω ότι ο Μάντζιος ταιριάζει στον Άρη και για την ψυχοσύνθεση του, δένει με αυτή την ομάδα».

Για τον ΠΑΣ: «Ο ΠΑΣ θα τα καταφέρει στο τέλος. Περιμένω ότι θα έχει την ίδια πορεία με πέρσι και έναν καλύτερο 2ο γύρο γιατί είναι και πιο βατό το πρόγραμμα. Υπάρχει, επίσης, ουσιαστική ενίσχυση και θεωρώ ότι έχει μεγάλο πλεονέκτημα για την σωτηρία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags