Facebook Pixel ΑΕΚ - Ρόμπερτ Λιούμπισιτς: "Σασμό" ο Μελισσανίδης για χάρη του Αλμέιδα
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-31 15:30:00

"Σασμό" ο Μελισσανίδης για χάρη του Αλμέιδα - 3.5 εκατ. + 500.000 και 15% στη Ντιναμό για τον... Πινέδα Νο2!

Οι Μιχείες
"Σασμό" ο Μελισσανίδης για χάρη του Αλμέιδα - 3.5 εκατ. + 500.000 και 15% στη Ντιναμό για τον... Πινέδα Νο2!

Οι τρεις προτάσεις για Λιούμπισιτς, οι BBB και το θρίλερ. Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν στο παρασκήνιο της μεγάλης μεταγραφής των Κιτρινόμαυρων, την επιμονή του Αργεντινού προπονητή, τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και τους λόγους που οι Κροάτες των έδιναν μέχρι και δανεικό...

ΑΛΜΕΙΔΑ: Ο Αργεντινός κόουτς έχει αποδείξει στην διάρκεια της θητείας του στην ΑΕΚ πως απαιτεί μεταγραφή μόνο όταν υπάρχει σούπερ λόγος ή όταν έχει εντοπίσει κάποια σπουδαία περίπτωση προοπτικής, με τον παίκτη/εκλεκτό του να είναι διαθέσιμος και η απόκτησή του όχι... αδύνατη!! Κατά συνέπεια έχει κερδίσει το δικαίωμα από τον Μελισσανίδη όταν θα του ζητήσει ακόμη και παίκτη από την.... Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο ιδιοκτήτης πρώτα να πάει σε... "Σασμό" με το σύλλογο από την Κροατία και στη συνέχεια να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να ικανοποιήσει τον πρωταθληματικό προπονητή του και να του... πάει στο πιάτο την μεταγραφή/μεγάλο γούστο του!!! Όπως δηλαδή και συνέβη με τον Λιούμπισιτς, σε ένα deal που συνολικά θα αγγίξει τα 4.000.000 ευρώ για την Ντιναμό!

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Η ΑΕΚ χρειάστηκε σε διάστημα μιας εβδομάδας να καταθέσει τρεις διαφορετικές προσφορές στην Ντιναμό για τον Λιούμπισιτς, μέχρι να φτάσει στο χθεσινό... happy end! Η πρώτη ήταν ύψους 2.700.000 ευρώ, με την δεύτερη η ΑΕΚ ανέβηκε στα 3.000.000 συν μια 500άρα bonus για να φτάσει στην τελική της προσφορά: 3.500.000 ευρώ transfer fee, 500.000 ευρώ ένα... εύκολο να πιαστεί bonus που μπήκε, συν 15% ποσοστό μεταπώλησης!!! Όσον αφορά στις καθαρές ετήσιες αποδοχές του παίκτη στην ΑΕΚ, θα είναι 600.000 ευρώ συν μπόνους!!

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: Ήταν κάτι σαν υποχρέωση απέναντι στον "Πελάδο", για τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, να ολοκληρώσει το deal που θα έφερνε τον σπουδαίο Κροάτη πολυθεσίτη άσο στην Νέα Φιλαδέλφεια!! Και η εντολή του σαφέστατη προς τους ανθρώπους που χειριζόντουσαν την υπόθεση: "κόψτε το κεφάλι σας για να έχουμε deal done με κάθε τρόπο"!! Βλέπετε δεν ήταν ΤΟΣΟ το οικονομικό που πήγε να μπλοκάρει την ιστορία , αλλά από την στιγμή που διέρρευσε (κάποιοι στην Κροατία το έκαναν σκοπίμως) η υπόθεση, οι αντιδράσεις που σηκώθηκαν στο Ζάγκρεμπ ήταν τέτοιες που έβαλαν σε κίνδυνο μια συμφωνία που ήδη είχε μπει στο σωστό πλαίσιο/είχε σχεδόν επιτευχθεί από το πρωί της Τρίτης και με την Ντιναμό στα ανταλλάγματα.

Η δε πλευρά του Λιουμπισιτς είχε ψηθεί για ΑΕΚ από την Δευτέρα, λέγοντας το "ναι" κι αφού προηγουμένως ο άσος είχε μιλήσει αρκετά και με τον Αλμέιδα. Κι ενώ ο Λιούμπισιτς ήταν έτοιμος το βράδυ της Τρίτης να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει Αθήνα, η διοίκηση του κροατικού συλλόγου τον... καθυστέρησε αφού φάνηκε να αλλάζει γνώμη κάτω από την πίεση των Ούλτρας που είχαν και... φωνές δικές τους μέσα στο συμβούλιο. Προς τα κροατικά ΜΜΕ η χθεσινό-απογευματινή διαρροή ήταν πως αρνήθηκαν οικονομικά την προσφορά της ΑΕΚ, αν και το πρωί την είχαν αποδεχθεί! Ο πραγματικός λόγος ήταν οι αντιδράσεις και οι πιέσεις των οπαδών της, αλλά οι Κροάτες αξιωματούχοι της Ντιναμό δεν γινόταν να παραδεχτούν κάτι τέτοιο. Για αυτό άλλωστε τον λόγο και η ΑΕΚ με την σειρά της, εντέχνως διέψευσε τα γραφόμενα στην Κροατία, περί διαφοράς στο οικονομικό, αλλά δεν παράτησε/εγκατέλειψε το... θρίλερ της Τρίτης!! Άλλωστε στο Sportdog.gr διαβάσατε χθες βράδυ, όταν όλοι οι άλλοι σε Ελλάδα και Κροατία έκαναν λόγο για ναυάγιο της μεταγραφής, εμείς λέγαμε πως είναι 50 - 50!

Ήταν ένα κρίσιμο και δραματικό 4ωρο στο Ζάγκρεμπ, με την ΑΕΚ όχι απλώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην εσωτερική αυτή υπόθεση της Ντιναμό, αλλά και να κάνει... έμμεσες παρεμβάσεις (ανεβάζοντας κατά μισό εκατομμύριο και την προσφορά της) με τον σωστό τρόπο, προς τα κατάλληλα πρόσωπα και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία (για παράδειγμα χρησιμοποίησε τον παίκτη που και στον προπονητή της Ντιναμό και ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου που εμφανίστηκε χθες, ήταν απόλυτος οτι θέλει να πάει στην ΑΕΚ και έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση δεν θα μπορούσε να συνέχιζε άλλο στην ομάδα). Και όντως λίγο μετά τα μεσάνυχτα βγήκε... λευκός καπνός, με την Ένωση να ενημερώνει / παραδέχεται για πρώτη φορά προφορική συμφωνία με την Ντιναμό για την απόκτηση του Λιούμπισιτς.

ΑΛΜΕΙΔΑ/ΛΙΟΥΜΠΙΣΙΤΣ: Ο πρώτος έχει δει / οραματιστεί στον δεύτερο έναν.... Πινέδα 2! Χωρίς υπερβολή για τον Αλμέιδα ο Λιούμπισιτς είναι ένας... Κροάτης Πινέδα!!! Με την προσθήκη του θα βάλει έναν... δεύτερο Πινέδα στην μηχανή της ΑΕΚ. Είναι ένας ευφυής και με προσωπικότητα ποιοτικός μέσος, στον οποίο μπορεί να αναθέσεις πολλούς, διαφορετικούς και ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους στο παιχνίδι του. Είναι πολύ ισορροπημένος μεταξύ ανασταλτικής και δημιουργικής ικανότητας, με πολύ καλό αριστέρο πόδι, καλή πάσα, σχετικά γρήγορος (στα πρώτα μέτρα), ενεργειακός, με καλή σωματοδομή/εκτόπισμα και καλές επαφές / καλή τεχνική. Στην πράξη ο Αλμέιδα παίρνοντας τον Λιούμπισιτς, ξέρει πως θα μπορεί να του παίξει σε υψηλό επίπεδο αλλά και ένταση σε τέσσερις θέσεις: στο "8", στο "6" , στο "10" αλλά και στο "3" (αριστερός μπακ)!

ΝΤΙΝΑΜΟ/ΛΙΟΥΜΠΙΣΙΤΣ: Ο σύλλογος του Ζάγκρεμπ πάντως εδώ και μια εβδομάδα - για τους δικούς του λόγους, μεταξύ άλλων λένε πως στην Ντιναμό δεν πίστευαν πως ο Λιούμπισιτς είναι κάτι το ιδιαίτερο - τον είχε βγάλει στην ... βιτρίνα για να τον παραχωρήσει στην χειμερινή μεταγραφική σεζόν. Μάλιστα και ενώ συζητούσε μέσω... τρίτων/διαμεσολαβητών με την ΑΕΚ για τον Λιούμπισιτς, παράλληλα είχε δώσει τα σχετικά request, με τις ανάλογες εξουσιοδοτήσεις τουλάχιστον σε τρία μεγάλα μανατζερικά Γραφεία του εξωτερικού (με έδρες σε Αγγλία, Σουηδία, Γερμανία), σίγουρα και σε μεμονωμένους ατζέντηδες, με τους οποίους συνεργάζεται για να τον δουλέψουν και να τις πάνε προτάσεις. Χωρίς να υπολογίζω την ολλανδική SEG που εκπροσωπεί τον Λιούμπισιτς! Μάλιστα η Ντιναμό δεχόταν να φύγει ως δανεικός, με την ομάδα που θα τον πάρει να του καλύπτει το συμβόλαιο που έχει μαζί της για το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο (οι καθαρές του ετήσιες αποδοχές στο κλαμπ του Ζάγκρεμπ είναι 500.000 ευρώ) αλλά και να αποδέχεται την τοποθέτηση οψιον αγοράς του για το ερχόμενο καλοκαίρι, ύψους 5.000.000 ευρώ. Θυμίζω πως τον είχε αγοράσει πριν 1,5 χρόνο από την Ραπίντ Βιέννης 2.000.000 ευρώ συν 350.000 bonus στόχων...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάισον για μεγάλη ομάδα της Αθήνας - Ζητάει τρελά λεφτά ο Μουργκ - Ψάχνει για τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags