Facebook Pixel Αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό ο Κοβάσεβιτς - Νέα ονόματα για Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-06 19:48:00

Αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό ο Κοβάσεβιτς - Νέα ονόματα για Ολυμπιακό - Σάβιτς και Μπάμπιτς!

του Παναγιώτη Νικολάου
Αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό ο Κοβάσεβιτς - Νέα ονόματα για Ολυμπιακό - Σάβιτς και Μπάμπιτς!

Η ατζέντα του Ντάρκο, ο γνωστός ατζέντης και ο πυροβολισμός. Ο νέος Αθλητικός Διευθυντής αναλαμβάνει καθήκοντα, με πρώτη αποστολή να... καθαρίσει τα αποδυτήρια, όμως παράλληλα ξεκινάει και η αναζήτηση για το καλοκαίρι.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό με την απομάκρυνση του Πέδρο Άλβες από την ομάδα αλλά και την, παράλληλη, έλευση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη θέση τού αθλητικού διευθυντή - Ο παλαίμαχος άσος θα έχει στενή συνεργασία με τον Κριστιάν Καρεμπέ, για να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας.

Τους λόγους που αποχώρησε πριν καλά-καλά συμπληρώσει τρεις μήνες παρουσίας στο Λιμάνι ο Π. Άλβες τούς ανέλυσε ο Ευάγγελος Μίχος στο sportdog. Aυτό που έχει σημασία να καταλάβουμε είναι ότι ακόμα κι αν όλα πήγαιναν πρίμα με τον Άλβες στο Λιμάνι, έτσι κι αλλιώς η παρουσία του πια ήταν κάπως περιττή.

Για αυτό υπερτερεί ο Ντάρκο σε σχέση με τον Πορτογάλο

Γιατί οι Ερυθρόλευκοι έχουν άριστη εικόνα από τις αγορές τής Αγγλίας (λόγω Νότιγχαμ Φόρεστ), της Γαλλίας (λόγω Καρεμπέ) αλλά και της Πορτογαλίας-Λατινικής Αμερικής (λόγω της Ρίο Άβε). Άρα, τυπικά, ο σχετικά άπειρος νεαρός πρώην αθλητικός διευθυντής δεν είχε και πολλά να προσφέρει στο Λιμάνι. Σε αντίθεση με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς που έχει πολύ καλή εικόνα για το τι γίνεται σε όλα τα Βαλκάνια, αλλά και στις Ιταλία-Ισπανία που έχει αγωνιστεί με επιτυχία.

Τυπικά, δηλαδή, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι άλλο μέγεθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχει περισσότερα χρόνια θητεία στη θέση τού αθλητικού διευθυντή και γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα στον Ολυμπιακό. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει τους Πειραιώτες να ανοιχτούν σε νέες αγορές. Που σήμερα δεν έχουν την ίδια πρόσβαση.

Τρίτη θητεία στο Λιμάνι

Άλλωστε ο Κοβάσεβιτς ήταν τεχνικός σύμβουλος μεταγραφών και στη συνέχεια αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό από το 2010 μέχρι το 2013 (όταν είχε πρωτοβρεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ηγεσία της ΠΑΕ) και τη δεύτερη φορά είχε αναλάβει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου το 2017, μετά την αποχώρηση του Μάριο Ουσίγιος. Τέλος, από το 2018 έως το 2019 ήταν τεχνικός διευθυντής στην εθνική ομάδα της Σερβίας.

Ο Ντάρκο που είχε φέρει κοντά τον Ραμαντάνι στον Ολυμπιακό!

Το 2017 ο Φρανσουά Μοντέστο είχε μετακινηθεί στη θέση τού υπεύθυνου scouting και ο Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος είχε απομακρυνθεί από το πόστο τού αθλητικού διευθυντή των Ερυθρολεύκων.

Ο Σέρβος είχε αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες στον Ολυμπιακό, τόσο για βοηθήσει την ομάδα να λειτουργήσει σε άλλη βάση, όσο και για να υπάρξει άλλη επαφή με τον Φάλι Ραμαντάνι. Ο γνωστός Γάλλος μάνατζερ είναι κουμπάρος τού Ντάρκο και είχε ενισχυθεί το κανάλι επικοινωνίας που υπήρχε με τον Φ. Ραμαντάνι. 

Το ίδιο φυσικά ισχύει και τώρα, καθώς o Ραμαντάνι έχει παίκτες με τεράστιο market value στο πελατολόγιό του (για παράδειγμα τον Νταρντέρ, που το περασμένο καλοκαίρι ήθελε πολύ ο Ολυμπιακός αλλά είχε καταλήξει στη Μαγιόρκα). Αλλά και τους Παναγιώτη Ρέτσο και Δημήτρη Νικολάου - Το όνομα του τελευταίου ακούγεται έντονα για τον Ολυμπιακό το προσεχές καλοκαίρι. Άρα, σε κάθε περίπτωση, με την έλευση του Κοβάσεβιτς ο Ολυμπιακός αποκτά πρόσβαση εκεί που δεν είχε με τον Πέδρο Άλβες.

Ο πυροβολισμός που παραλίγο να αποβεί μοιραίος!

Συναγερμός είχε σημάνει στις αρχές του 2020, στη Γλυφάδα (που έτσι κι αλλιώς διατηρεί σπίτι ο Ντάρκο), όταν άτομο αγνώστου ταυτότητας πυροβόλησε μια φορά εναντίον του πρώην ποδοσφαιριστή την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του.

Ο Σέρβος ήταν τυχερός αφού έσκυψε και η σφαίρα δεν τον πέτυχε, ωστόσο από τη βίαιη πτώση του στο έδαφος είχε χτυπήσει  στο γόνατο. Μια περιπέτεια που θα μπορούσε να είναι αποβεί μοιραία...

Οι εύκολες επιλογές από τη Σερβία!

Για να πάμε και σε αυτά που αρέσουν πολύ στους αναγνώστες, τα ονόματα ποδοσφαιριστών δηλαδή, η λογική λέει ότι ο Ντάρκο (που έτσι κι αλλιώς είχε θητεύσει στην εθνική ομάδα τής Σερβίας ως τεχνικός διευθυντής), θα μπορέσει εύκολα να προσεγγίσει ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του. Υπάρχουν λαβράκια στη Σερβία που θα μπορούσαν να πιάσουν Λιμάνι; Σημειώστε: 

Πρέντραγκ Ράικοβιτς, τερματοφύλακας 28 ετών, της Μαγιόρκα, που φέτος δύσκολα θα "σώσει" την κατηγορία στην Ισπανία.

Βάνια Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, τερματοφύλακας, 26 ετών, ανήκει στην Τορίνο, που κάποια στιγμή θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Στραχίνια Εράκοβιτς, στόπερ 23 ετών που παίζει στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά θέλει να φύγει από τη Ρωσία.

Σρντάν Μπάμπιτς, 27 ετών, που παίζει στη Σπάρτακ Μόσχας και επίσης θέλει να φύγει από τη Ρωσία

Σάσα Λούκιτς, 28 ετών, χαφ, που παίζει στη Φούλαμ αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η ομάδα του θα σώσει την κατηγορία.

Προφανώς οι αναφορές αυτές είναι ενδεικτικές, περισσότερο για να φανεί ότι υπάρχει ταλέντο στη Σερβία (στην εθνική ομάδα δηλαδή) και εκεί ο Ντάρκο μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η έλευσή του δείχνει τα σχέδια που έχει ο Ολυμπιακός για να πάει σε δικά του παιδιά αλλά, παράλληλα, σε σίγουρες λύσεις και όχι σε πειραματισμούς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επόμενη κίνηση Μαρινάκη μετά τον Κοβάσεβιτς - "Σύννεφα" για Καρβαλιάλ, τα πρώτα ονόματα για Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags