Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν… χαρίζει ευρώ η Πόρτο - "Τέλος τα παζάρια για Κάρμο"!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-24 16:35:00

Δεν… χαρίζει ευρώ στον Ολυμπιακό η Πόρτο - "Αποφάσισαν για το καλοκαίρι, τέλος τα παζάρια για Κάρμο"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Δεν… χαρίζει ευρώ στον Ολυμπιακό η Πόρτο - "Αποφάσισαν για το καλοκαίρι, τέλος τα παζάρια για Κάρμο"!

Τι συμβαίνει με Κονσεϊσάο, Πέπε και τον στόπερ των Πειραιωτών. Μπορεί να μείνει στο Λιμάνι και μετά το τέλος του εξάμηνου δανεισμού του; Υπάρχει περίπτωση να "πέσουν" οι Πορτογάλοι από τις αρχικές τους εκτιμήσεις; Οι πρώτες πληροφορίες από τον πορτογαλικό Τύπο...

Θέμα φαίνεται ότι έχει προκύψει στον Ολυμπιακό με τον Ντέιβιντ Κάρμο, όπως αποκάλυψε μέσω του sportdog ο Ευαγγελος Μίχος, στο θέμα με τίτλο "Ανακοίνωσε" τα άσχημα νέα για Ολυμπιακό ο Κονσεϊσάο - Νέο τρελό σενάριο για διπλή ρήτρα σε Κάρμο!".

Μεταξύ άλλων, ο καλός συνάδελφος ανέφερε για τον παίκτη που έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στο Λιμάνι και ήδη γίνονται σκέψεις για το μέλλον του: "Το πιο σημαντικό νέο και ανησυχητικό για τον Ολυμπιακό όσον αφορά στον Κάρμο, έρχεται από τον προπονητή της Πόρτο. Ο ίδιος αποκάλυψε πριν από 10 ημέρες, σε ελληνό-ισπανική παρέα, πως είναι οριστικό και ...1000% πως το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον πάγκο των "Δράκων" .

 Κι αυτό αφού ήρθε σε ρήξη με στενό συγγενικό πρόσωπο του προέδρου της Πόρτο. Μάλιστα ο Σέρτζιο Κονσεισάο φέρεται να αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του προτάσεις από την ... Ατλέτικο Μαδρίτης και από κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ!!! Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη και πώς μπορεί να επηρεάσει το προσεχές καλοκαίρι την υπόθεση παραμονής του Κάρμο στον Ολυμπιακό; Καταλυτικά!!

Ο Κάρμο για τον οποίο η Πόρτο έσκασε 20.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2022 στην Μπράγκα, ουσιαστικά αναγκάστηκε να φύγει από την ομάδα λόγω Κονσεισάο. Οι δυο τους τσακώθηκαν χοντρά λόγω... Πέπε, ο Κάρμο λεκτικά του ... πέταξε κατάμουτρα στα αποδυτήρια και ενώπιον όλων πολλά (δηλαδή δεν του αντιμίλησε απλώς ), με τον Κονσεισάο να τον στέλνει στην Πόρτο Β΄."

 

Για αυτό ήρθε στον Ολυμπιακό - Απλησίαστη ρήτρα - "Θα επιστρέψει στην Πόρτο το καλοκαιρι"

Κάπως έτσι ήρθε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Γενάρη ο Κάρμο, σε ηλικία 24 ετών και με market value στα 14 εκατ. ευρώ, προκειμένου να βρεθει σε ομάδα επιπέδου, που μπορεί να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Στο Λιμάνι είναι άπαντες ικανοποιημένοι μαζί του και, ήδη, είχαν αρχίσει οι υπολογισμοί για το πώς μπορεί να μείνει στην ομάδα.

Γιατί υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του που προβλέπει μεγάλο ποσό για να αγοράσουν οι Πειραιωτες τα δικαιώματά του - Έχουν γραφτεί/ακουστεί ποσά στα 13, 14 και 16 εκατ. ευρώ. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, πρόκειται για χρήματα που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει καμία ελληνικη ομάδα.

Για αυτό υπήρχε η σκέψη να γίνει κάποιους είδους παζάρι με την Πόρτο, για παράδειγμα να αποκτήσει ο Ολυμπιακός το 50% των δικαιωμάτων του με ένα λογικό ποσό κοντά στα 5-6 εκατ. ευρώ, αλλά η αποχώρηση του Κονσεϊσάο τα χαλάει όλα. Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία για να συλλέξουμε πληροφορίες που μπορούν να εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ.

"Είτε μείνει είτε αποχωρήσει ο Κονσεϊσάο, ο Κάρμο το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψει. Είχαν δώσει 20 εκατ. ευρώ, μάλιστα για να τον αποκτήσουν από την Μπράγκα (άρα είχαν δώσει πολλά χρήματα στην πορτογαλική αγορά, κάτι που δεν συνηθίζουν στην Πόρτο), είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για να μην στηριχτεί. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μπουν σε παζάρια για την τιμη του ή να τον παραχωρήσουν με λιγότερα από τη ρήτρα", μας είπε αρχικά ο καλός συνάδελφος. 

Μπορεί να βρει χώρο στην Πόρτο;

"Υπάρχει χώρος, αν και κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει με τον Πέπε. Είναι 42 ετών, λέει ότι θα συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο, αλλά μπορεί να αποχωρήσει το καλοκαίρι μαζί με τον Κονσεϊσάο. Ακόμα κι αν μείνει ο Πέπε, θα μπορούσε να παίζει μαζί του στο βασικό σχήμα, καθώς και οι υπόλοιποι στόπερ δεν είναι κάτι συναρπαστικό".

Πώς τον βλέπεις μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό;

"Λίγα πράγματα έχει δείξει για την ώρα, καθώς είναι υψηλής ποιότητας στόπερ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη επένδυση Μαρινάκη - 10 εκατομμύρια για έργα στο γήπεδο και νέο προπονητικό - "Κέρδος" για Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags