Facebook Pixel Αντώνης Τσιφτσής: Νέος Νόιερ με πατέρα ΠΑΟΚτζή! Τον "ανέβασε" Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-26 15:46:00

Νέος Νόιερ με πατέρα ΠΑΟΚτζή! Τον ανέβασε Παναθηναϊκός - Μόνο ο Κααμπί τον νίκησε στο Καραϊσκάκη

του Παναγιώτη Νικολάου
Νέος Νόιερ με πατέρα ΠΑΟΚτζή! Τον ανέβασε Παναθηναϊκός - Μόνο ο Κααμπί τον νίκησε στο Καραϊσκάκη

Ποιος είναι ο παίκτης που πρωταγωνίστησε στο Ολυμπιακός-Αστέρας μετά τον Μαροκινό που έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες.

Ο Αντώνης Τσιφτσής ήταν ο πρωταγωνιστής στο ματς με τον Ολυμπιακό για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μέχρι το 77’ προηγείτο στο σκορ χάρη και στις αποκρούσεις του Έλληνα τερματοφύλακα, ο Κααμπί όμως δεν άφησε τους Αρκάδες να διατηρήσουν το προβάδισμα, φεύγοντας με ένα τεράστιο διπλό από το Καραϊσκάκη και έτσι η ομάδα του Πειραιά ήταν αυτή που πήρε τη νίκη (με δυσκολία μεν, με ανατροπή δε) την 24η αγωνιστική της Super League.

Η εμπειρία της Πολωνίας και η επιστροφή

Ο 24χρονος τερματοφύλακας το περασμένο καλοκαίρι εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις του στην Τρίπολη και δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ράκοφ, όπου δόθηκε δανεικός. Στην Πολωνία όμως δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που ήθελε, παρότι το κλίμα ήταν ευνοϊκό για τον ίδιο, μιας και στην πολωνική ομάδα αγωνίζονται δύο Έλληνες ο Στράτος Σβάρνας και Γιάννης Παπανικολάου, οι οποίοι πανηγύρισαν το 2023 την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε μόλις μια φορά σε αναμέτρηση της Ekstraklasa και σημείωσε δύο συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία.

Ο ίδιος αποφάσισε να διακόψει τον δανεισμό του και να επιστρέψει στον Αστέρα, μία ομάδα που τη βλέπει σαν σπίτι του, όπως έγραψε ο συμπατριώτης μας στο μήνυμα που δημοσίευσε στα Social Media για την επιστροφή του στις 20 Ιανουαρίου. Στα παιχνίδια με Ατρόμητο (νίκη με 3-1), ΑΕΚ (ήττα με 4-2), Λαμία (ήττα με 2-1) και Παναιτωλικό (2-2), ο Τσιφτής βρέθηκε στον πάγκο, μιας και ο δεύτερος τη τάξει τερματοφύλακας Γραμματικάκης, κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία, μετά τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου στον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο.

Κορυφαίος στο Καραϊσκάκη

Οπότε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Τσιφτσή στον Αστέρα μετά την επιστροφή του από την ξενιτειά. Παρότι η ομάδα της Τρίπολης ηττήθηκε ο 24χρονος έχει να υπερηφανεύεται, ότι έβαλε δύσκολη αποστολή στους Πειραιώτες. Ο Έλληνας τερματοφύλακας μάζευε γεμίσματα, βγαίνοντας και καθαρίζοντας τον αέρα. Είχε πάντα σωστή τοποθέτηση σε μακρινά σουτ. Έκανε μεγάλη επέμβαση στο 73’ απέναντι από τον Ροντινέι. Εξουδετέρωσε κάθε ευκαιρία του Ποντένσε. Ο Κααμπί όμως ήταν αυτός που τον νίκησε, πρώτα από το σημείο του πέναλτι και μετά στο 79’ με κοντινό πλασέ.

Όπως και να έχει, όταν ένας τερματοφύλακας, με το καλησπέρα δείχνει, ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αυτό δείχνει, ότι σίγουρα θα δούμε κάποια σενάρια για το μέλλον του. Στο παρελθόν είχε ακουστεί για Άρη και ΑΕΚ. Μάλιστα η Ένωση είχε προχωρήσει σε διάψευση της φημολογίας. Ήταν το 2021 μια χρονιά που ο 24χρονος είχε και πάλι πρωταγωνιστήσει.

Ξεκίνησε από επιθετικός

Μάλιστα τότε ο Αστέρας είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του και είχε αποκαλύψει, ότι πίκρανε τον πατέρα του που είναι ΠΑΟΚτσής στο ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης (στις 27/2/2021) γιατί έκανε σημαντικές επεμβάσεις και οι Αρκάδες επικράτησαν 2-1.

Μερικές ακόμα λεπτομέρειες που αξίζει να γνωρίζετε για τον Τσιφτσή είναι, ότι κατάγεται από τη Νέα Πέλλα, το χωριό του Δημήτρη Πέλκα που αγωνίζεται στη Μπασάκσεχιρ. Στην αρχή της καριέρας του έπαιζε ως επιθετικός, οι προπονητές του όμως τον οδηγούσαν όλο και πιο πίσω. «Κατέληξα αμυντικός και στο τέλος έγινα τερματοφύλακας. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό, μάλλον δεν μπορούσα να βάλω γκολ με τίποτα», είχε δηλώσει με έντονη αίσθηση του χιούμορ σε παλαιότερη συνέντευξή του. Στον Αστέρα Τρίπολης πήγε στα 15 του.

Στην πρώτη ομάδα του Αστέρα έπαιξε για πρώτη φορά τη σεζόν 2017-2018. Ήταν στη νίκη επί του Πλατανιά με 4-0. Ξέρετε ποιός τον ανέβασε; Ο Γιώργος Μουντάκης, ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, τον οποίο αποθέωσε ο Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι, μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επί του ΠΑΟΚ, όπου ο Πολωνός γκολκίπερ έκανε 3 κρίσιμες αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι.

Πρότυπό του Τσιφτσή είναι ο Νόιερ, ενώ από Ελλάδα θαυμάζει τερματοφύλακες όπως ο Διούδης, ο Αθανασιάδης και ο Παπαδόπουλος. 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη "καμπάνα" Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Τον… εξαφάνισε σε 15 ημέρες - Από βασικός, μόνιμα πάγκο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags