Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φώτης Ιωαννίδης: "Δίνουν μέχρι και 20 εκατ. για Ιωαννίδη"
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-12 14:08:00

"Δίνουν μέχρι και 20 εκατ. σε ΠΑΟ για Ιωαννίδη" - Αντικαταστάτης φορ που πωλείται στην Premier με 100 εκατ.!

του Νίκου Στεργίου

"Καραμπόλα" με στράικερ που ετοιμάζεται να πάει στην Αγγλία. Ήρθαν και τον είδαν με τον Ολυμπιακό, εντυπωσιάστηκαν και ετοιμάζονται για μία πρόταση που θα ταράξει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Σε σούπερ φόρμα βρίσκεται ξανά το τελευταίο διάστημα ο Φώτης Ιωαννίδης, αν και έτσι κι αλλιώς φέτος είναι η χρονιά του: Ο Έλληνας άσος έχει πετύχει, ήδη, 20 γκολ από την αρχή τής σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει μοιράσει και 7 ασίστ - Τυπικά, δηλαδή, το όνομά του βρίσκεται μέσα σε 27 γκολ των Πράσινων.

Τα 2 τελευταία εναντίον του Ολυμπιακού, στο Φάληρο, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο επιδραστικός είναι φέτος για το Τριφύλλι - Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα ο Τάσος Μπακασέτας και οι δύο τους δείχνουν ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα πρώτης τάξης δίδυμο. 

Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι το γεγονός ότι το market value τού παίκτη στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο έχει σκαρφαλώσει στα 10 εκατ. ευρώ, όταν μόλις τον Σεπτέμβριο του 2023 (πριν από 6 μήνες δηλαδή!) ήταν στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό του ότι η φετινή σεζόν του ανήκει και το καλοκαίρι θα υπάρξει πολύ στενό μαρκάρισμα στον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του 24χρονου επιθετικού.

Ενδιαφέρον από Πορτογαλία - 15+ εκατ. ευρώ ζητάει ο Αλαφούζος - Γεμάτο πορτοφόλι η Σπόρτινγκ

Κάπου εδώ έχει ενδιαφέρον το ρεπορτάζ που θέλει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας να έχει πολύ ψηλά στη λίστα της τον Έλληνα άσο, καθώς υπήρχε άνθρωπός της στο Καραϊσκάκη για να τον δει να αγωνίζεται εναντίον του Ολυμπιακού. Και πέτυχε διάνα!

Η πορτογαλική ομάδα έχει στο ρόστερ της τον Βίκτορ Γκιόκερες, Σουηδό επιθετικό που έχει 30+ γκολ μέχρι στιγμής φέτος, με αποτέλεσμα τρεις τοπ αγγλικές ομάδες (Μαν. Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ) και μια ιταλική (Μίλαν) να είναι έτοιμες να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των Πορτογάλων για την παραχώρησή του. Ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις; Περί τα 100 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι Αετοί θα βγουν στην αγορά με εντελώς γεμάτο πορτοφόλι για να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Κι εδώ είναι που έχει ενδιαφέρον ότι οι Πράσινοι ζητούσαν 15 εκατ. ευρώ (Διαβάστε και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ευάγγελου Μίχο για την εκτίμηση που υπάρχει στην πιάτσα των agents) πριν ακόμα αυτή την έκρηξη στο market value του παίκτη, άρα τώρα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερο το ποσό που θα ζητήσουν. Ειδικά αν βρεθεί στην πόρτα τους μια ομάδα με τη ρευστότητα που αναμένεται να έχει σε λίγο καιρό η Σπόρτινγκ.

Πόσο πιθανό είναι το σενάριο να πουλήσει κάποιον παίκτη της με 100 εκατ. ευρώ η πορτογαλική ομάδα, αλλά και αν θα έδινε 15+ εκατ. ευρώ για 24χρονο ποδοσφαιριστή από τη Σούπερ Λιγκ; Κατά πόσο όντως την ενδιαφέρει ο Φώτης Ιωαννίδης; Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, για να σχολιάσει το ρεπορτάζ.

"Μπορεί στην Πορτογαλία ο Ιωαννίδης - Θα αντεπεξέλθει στο Τσαμπιονς Λιγκ; - Δίνουν 20 εκατ. στον Παναθηναϊκό" 

"Είναι πολύ καλός ο Γκιόκερες, έχει βάλει πολλά γκολ, πηγαίνει φουλ για Premier League αυτός. Η ρήτρα του για να αποχωρήσει είναι στα 100 εκατ. ευρώ, αρα δεδομένα αν φύγει το καλοκαιρι θα λάβει η Σπόρτινγκ αυτό το ποσό. Αλλά δεν υπάρχουν δημοσιεύματα στην Πορτογαλία για τον Ιωαννίδη", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Μπορεί να απασχολεί τη Σπόρτινγκ όμως γιατί μοιάζει με τον Γκιόκερες, είναι δυνατό κορμί, γρήγορος, κρατάει την μπάλα. Μπορώ να πιστέψω, δηλαδή, ότι τον έχει στη λίστα της. Και μπορεί να αντεπεξέλθει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ο Ιωαννίδης, καθώς οι άμυνες εκεί δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο - Όπως στην Ελλάδα είναι. Το ζήτημα είναι αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι ζητάει πάνω από 15 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του - Θα μπορούσε να δώσει τέτοιο ποσό η Σπόρτινγκ;

"Αν δεν κάνω λάθος είχε δώσει κοντά στα 30 εκατ. ευρώ για τον Γκιόκερες, οπότε ακόμα και 20 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να δώσει στον Παναθηναϊκό για τον Φώτη. Αρκεί, όμως, να πιστεύουν ότι αυτός είναι ο παίκτης που χρειάζονται. Αν το πιστεύουν θα δώσουν λεφτά".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μπερνάρ φεύγει λόγω… Γιοβάνοβιτς από τον ΠΑΟ - Η πρώτη κίνηση Τερίμ - "Υπερτιμημένος ο Λουτσέσκου"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags