Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πρώτη αλλαγή Μεντιλίμπαρ μετά τον ΠΑΟ - Η συμφωνία με Μαρινάκη
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-13 19:12:00

Πρώτη μεγάλη αλλαγή Μεντιλίμπαρ μετά τον ΠΑΟ - Απόφαση για Φορτούνη, Ρέτσο - Η συμφωνία με Μαρινάκη

του Παναγιώτη Νικολάου

Απόλυτο αφεντικό στου Ρέντη ο Βάσκος, που πήρε το μήνυμα από την διοίκηση και φτιάχνει τη δική του ομάδα. Οι πρώτες αλλαγές για τα επόμενα παιχνίδια, το πλάνο του καλοκαιριού και το νέο συμβόλαιο...

Την ώρα που τα δύο αρνητικά αποτελέσματα με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό μετρίασαν τον αρχικό ενθουσιασμό για τη δουλειά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, ο Βάσκος δεν… κουνιέται από το Λιμάνι.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει αποφασίσει πως θα στηριχθεί στον Μεντιλίμπαρ για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, με τον έμπειρο προπονητή να ανανεώνει άμεσα το συμβόλαιό του. Όλα έχουν συμφωνηθεί ήδη, συνεπώς ο Μεντιλίμπαρ θα υπογράψει νέο συμβόλαιο και θα γίνει το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο 62χρονος τεχνικός είναι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις τόσο για τις καλοκαιρινές μεταγραφές όσο και για το ποιοι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ θα παραμείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν. Με βάση τις υποδείξεις του θα κινηθούν στην αγορά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές, που θα ανταποκρίνονται στα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ.

Όσο για το συμβόλαιο του Βάσκου; Σε περίπτωση ανανέωσης προβλέπεται σημαντική αύξηση αποδοχών, κάτι που είχε ξεκαθαριστεί από τη μέρα που ο Μεντιλίμπαρ υπέγραψε, αρχικά για τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα συμφωνία θα φτάνει κοντά στα 2.000.000 ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανόμενης της αμοιβής των συνεργατών του. Και αν οι Πειραιώτες μείνουν ικανοποιημένοι από τη δουλειά του Βάσκου, τότε δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή με ακόμα καλύτερους οικονομικούς όρους. Αυτό όμως παραμένει ένα μακρινό σενάριο προς το παρόν.

Το αγωνιστικό πλάνο και οι αλλαγές με Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός θα πάει την Πέμπτη (14/3) στη Σερβία για να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες ανατροπής είναι ελάχιστες μετά το 1-4 του Φαλήρου. Εντούτοις, οι Πειραιώτες θα τις κυνηγήσουν!

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα των δύο αναμετρήσεων της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για την ομάδα του. Πρώτα απ’ όλα, αναμένεται να αλλάξει το 4-4-2, που δεν λειτούργησε καλά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το πιθανότερο είναι να επανέλθει στο 4-3-3 (με Έσε, Όρτα και Τσικίνιο στον άξονα), αν και υπάρχουν σενάρια ακόμα και για τη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών αμυντικών, σε σχηματισμό 3-5-2.

Αυτό που κόστισε πολύ στον Ολυμπιακό στα προηγούμενα ματς ήταν το κακό αμυντικό transition, αφού σε διαστήματα που οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν πολλούς παίκτες ψηλά με σκοπό να πιέσουν,  άφησαν πάρα πολλά κενά πίσω. Με αποτέλεσμα τόσο η Μακάμπι όσο και ο Παναθηναϊκός να «χτυπήσουν» στους ανοιχτούς χώρους, πληγώνοντας το σύνολο του Μεντιλίμπαρ. Από τη στιγμή που το πρέσινγκ ψηλά χρειάζεται δουλειά και συντονισμό που οι παίκτες δεν έχουν βρει ακόμα, στη Σερβία είναι πιθανό να δούμε έναν πιο… μαζεμένο Ολυμπιακό. Ζητούμενο για τον προπονητή είναι η ομάδα να παρουσιαστεί συμπαγής, με τις γραμμές της κοντά και ελαχιστοποιώντας τους ανοιχτούς χώρους που αφήνει στον αντίπαλο ώστε να μην την «πατήσει» για δεύτερο σερί ματς με τον ίδιο τρόπο από τους Ισραηλινούς.

Ο Πασχαλάκης ενδέχεται να μην μπορέσει να αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων, κάτι που σημαίνει ότι ο Τζολάκης θα πάρει τη θέση του. Ο Ρέτσος θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Κάρμο, Ροντινέι και Ορτέγκα θα είναι πάλι στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ αναμένεται και η επιστροφή Φορτούνη στη βασική ενδεκάδα. Ο Έλληνας άσος θα πάρει τη θέση του Μασούρα, με τον Ποντένσε να κινείται στο άλλο άκρο της επίθεσης και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συζητήσεις για πώληση μεγάλης ελληνικής ομάδας - 100 εκατ. ζήτησε ο ιδιοκτήτης - Deal μετά το πρωτάθλημα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags