Άρης: Τα θέματα του προπονητή και των ανανεώσεων παραμένουν σε περίοπτη θέση στην ατζέντα του Θόδωρου Καρυπίδη.Με τον Κουέστα να έχει ήδη συμφωνήσει και τον Μάντζιο να κάνει αύριο μία συνάντηση με τους ανθρώπους του Άρη, επόμενη υπόθεση που μάλλον θα πέσει στο τραπέζι, είναι αυτή του Φαμπιάνο.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ αποτελεί εξ αρχής μία αρκετά δύσκολη περίπτωση και οι Κιτρινόμαυροι έχουν θέσει τα όρια όσον αφορά το οικονομικό. Η απόσταση αυτή δεν δείχνει να καλύπτεται οπότε οι πιθανότητες παραμονής του δεν είναι με το μέρος της ομάδας. Ενδεχομένως πάντως μέσα στις επόμενες ημέρες να γίνει μία νέα προσπάθεια.

H ανανέωση του Κουέστα

Η επόμενη μέρα στον Άρη αρχίζει από τη θέση… Νο1 εκεί όπου, από εκείνη δηλαδή που, όπως όλα δείχνουν, δεν το κουνάει ρούπι ο Χουλιάν Κουέστα. Ο αρχηγός των Κιτρινόμαυρων σε περίπου έναν μήνα μένει ελεύθερος, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν επαφές προκειμένου να ανανεώσει, οι οποίες εντάθηκαν τα τελευταία 24ωρα κι έτσι βγήκε… λευκός καπνός.

Με τον έμπειρο γκολκίπερ υπάρχει πλέον προφορική συμφωνία και μάλιστα για μεγάλο συμβόλαιο, μιας και γίνεται λόγος για νέα τριετούς διάρκειας συνεργασία. Μία εξέλιξη που επιθυμούσε ο Ισπανός κι απ’ ότι φαίνεται ήθελε και ο Άρης, με τον Θόδωρο Καρυπίδη να καταθέτει την τελική πρότασή του, μερικές ώρες μετά από τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πλέον υπάρχει προφορική συμφωνία, η οποία τα επόμενα 24ωρα θα περάσει και στο γραπτό με τον Κουέστα να υπογράφει το νέο τριετές συμβόλαιό του.

Πιθανότατα σήμερα (υπήρχε μία πληροφορία πως μπορεί και χθες το βράδυ) θα έρθουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι του 33χρονου γκολκίπερ και θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Εκεί θα γίνει η τελική κουβέντα, με κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες γύρω από το νέο συμβόλαιο, και στη συνέχεια, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα πέσουν και οι υπογραφές.

Ο Κουέστα, που πλέον κλείνει έξι χρόνια στην ομάδα, υπογράφοντας θα παραμείνει ως ο πιο… παλιός στο ρόστερ των Κιτρινόμαυρων (σε συνεχόμενη παρουσία), ενώ αν εξαντλήσει το νέο συμβόλαιό του με τον Άρη θα φτάσει στα εννιά χρόνια κοινής πορείας με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο για ξένο ποδοσφαιριστή.

Ο Ίβηρας πορτιέρο, αποκτήθηκε από τον Άρη στις 11 Ιουλίου 2018 από την Βίσλα Κρακοβίας (μαζί με τον Βέλεθ) και από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί τη Νο1 επιλογή για την εστία. Στο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα, έχει αγωνιστεί 191 φορές με τα «κιτρινόμαυρα», έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 80 φορές.

Πηγή: sfina.gr