Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το ναυάγιο με τον Μαουρίσιο Σάρι, ενεργοποιήθηκε άμεσα η συμφωνία με τον Ντιέγκο Αλόνσο που θα είναι ο επόμενος προπονητής του συλλόγου, με συμβόλαιο για 2+1 χρόνια.

Ο Γιάννης Αλαφούζος κυνήγησε την υπέρβαση με τον Ιταλό κόουτς, όμως δεν κατάφερε να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα, παρά το τεράστιο συμβόλαιο που του προσέφερε και ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ για να διαχειριστεί.

Από το ρεπορτάζ ωστόσο προκύπτει, ότι ο Mr. ΣΚΑΪ δεν θα αλλάξει ρότα και σκοπεύει να δώσει φέτος πάρα πολλά χρήματα στις μεταγραφές, ώστε να ανεβάσει επίπεδο το Τριφύλλι.

Το δώρο του Αλαφούζου - 2+2+1+1 μεταγραφές - Διεθνής Αργεντινός στην πρώτη ομάδα

Η πληροφόρηση που υπάρχει αναφέρει ότι άμεσα, εντός της εβδομάδας, θα αρχίσει να τρέχει και πάλι ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Ο Μαξίμοβιτς ήταν κλεισμένος από καιρό, κάτι που πάνω-κάτω ισχύει και με την περίπτωση του Μπάλντοκ. Ο Γεντβάι ήταν στην ομάδα έτσι κι αλλιώς, δοκιμάστηκε όλη τη χρονιά, και ο οργανισμός τού Παναθηναϊκού αποφάσισε να τον διατηρήσει στο ρόστερ.

Γιατί ναι μεν κάθε προπονητής θέλει να έχει λόγο στη διαμόρφωση του ρόστερ, αλλά στο κλαμπ υπάρχει τεχνικός διευθυντής και λοιποί συνεργάτες, που έχουν άποψη και βοηθούν στο να υπάρχει συνέχεια. Έτσι λοιπόν, μέχρι τώρα και μετά τις πρώτες συζητήσεις με τον Αλόνσο, έχουν ληφθεί στο Κορωπί κάποιες αποφάσεις.

α) Ο Παναθηναϊκός δεν θα παραχωρήσει φέτος το καλοκαίρι τον Φώτη Ιωαννίδη, αντίθετα θα του ανανεώσει το συμβόλαιο με ηγεμονικές παραδοχές. Αυτό θα του προταθεί.

β) Θα φέρει δύο εξτρέμ επιπέδου

γ) Θα φέρει δύο στόπερ επιπέδου

δ) Θα φέρει αριστερό μπακ (ίσως τον Δημήτρη Γιαννούλη)

ε) Θα φέρει αμυντικό μέσο.

Ποιοι θα αποχωρήσουν από τα εξτρέμ ή την άμυνα, για να έρθουν δύο βασικοί παίκτες στη θέση τους, δεν χρειάζεται ανάλυση. Το καταλαβαίνουν όλοι. Είτε τελικά καταλήξει στην ΑΕΚ ο Παλάσιος είτε όχι.

Κάτι τελευταίο: Εδώ και χρόνια έχετε διαβάσει και ξαναδιαβάσει στο sportdog για τον Τιάγκο Ρομάνο, τον 17χρονο εξτρέμ (γεννημένος στις 23/06/2006) των Κ τμημάτων του Παναθηναϊκού, που φέτος έβγαλε μάτια με 9 γκολ σε 22 ματς. Η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό (και δεύτερος επιθετικός) αλλά και εξτρέμ, ενώ έχει και ένα γνώρισμα που δεν είναι τόσο σύνηθες: Είναι αριστεροπόδαρος. Είναι πιο ψηλός σε σχέση με τον πατέρα του αλλά έχει το ίδιο στιλ παιχνιδιού, καθώς είναι κυριολεκτικά πολύ επιδραστικός για την ομάδα του. Πρόκειται για τον γιο του Ντιέγκο Ρομάνο, που είχε μεγάλη θητεία σε ομάδες στην Ελλάδα, έχοντας γνωρίσει την καταξίωση ως ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα, προ ημερών έλαβε πρόσκληση από την Κ20 της Εθνικής ομάδας τής Αργεντινής! Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο; Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει β΄ ομάδα στη Γ΄ Εθνική, εκ των πραγμάτων ο Ρομάνο θα βρεθεί στην πρώτη ομάδα τού Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι. Διεθνής Αργεντινός εξτρέμ, δηλαδή, που "κολλάει" την μπάλα και έχει "βγει" από τα σπλάχνα της ομάδας.