Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της ήττα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία, χάνοντας με 2-1 από τη Σαμσουνσπόρ στο προτελευταίο φιλικό της επί ολλανδικού εδάφους. Πίσω από το αποτέλεσμα, όμως, η κάμερα του AEK TV κατέγραψε όλες τις μικρές στιγμές της αναμέτρησης: από την ποδηλατάδα των Ρότα και Στρακόσια και την αυτοσχέδια προστασία του Μουκουντί από τον ήλιο μέχρι το διαρκές ενδιαφέρον του Λόβρο Μάγερ για όσα συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο.
Η Ένωση προηγήθηκε στο 14ο λεπτό με τον Νίκλας Ελίασον, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της. Η τουρκική ομάδα ισοφάρισε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και πέτυχε το γκολ της ανατροπής περίπου δέκα λεπτά πριν από τη λήξη.
Ο Μάρκο Νίκολιτς πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό απέναντι στην Τσβόλε, συνεχίζοντας τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, συγκέντρωσε η πρώτη ανεπίσημη εμφάνιση του Λόβρο Μάγερ με τα κιτρινόμαυρα.
Με ποδήλατα πριν από τη σέντρα
Η παρακάμερα ξεκινά πριν ακόμη η μπάλα τοποθετηθεί στη σέντρα. Λάζαρος Ρότα και Θωμάς Στρακόσια έφτασαν στο γήπεδο με ποδήλατα, σε μια χαρακτηριστική εικόνα από την καθημερινότητα της προετοιμασίας στην Ολλανδία.
Οι δύο παίκτες εμφανίστηκαν χαλαροί, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες και τις μικρές αποστάσεις γύρω από το προπονητικό κέντρο. Το στιγμιότυπο έδειξε το κλίμα πριν από την έναρξη ενός ακόμη δυνατού τεστ για την ομάδα του Νίκολιτς.
Την ίδια ώρα, ο Αρόλντ Μουκουντί είχε βρει τον δικό του τρόπο για να αντιμετωπίσει τον δυνατό ήλιο. Ο Καμερουνέζος στόπερ είχε τοποθετήσει μια λευκή πετσέτα στο κεφάλι του, προσφέροντας μία από τις πιο χιουμοριστικές εικόνες της ημέρας, σαν Άραβας στην Ολλανδία.
Χαλαροί Ριμπάλτα και Σταυροθανασόπουλος
Στα πλάνα του AEK TV εμφανίζονται επίσης ο Χαβιέρ Ριμπάλτα και ο Σταυροθανασόπουλος να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο σε χαλαρό κλίμα.
Ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ παρακολούθησε από κοντά ακόμη ένα παιχνίδι προετοιμασίας, σε μια περίοδο κατά την οποία η ομάδα συνεχίζει παράλληλα την αναζήτηση των τελευταίων κομματιών του ρόστερ.
Για τον Ριμπάλτα, κάθε φιλικό αποτελεί και ένα επιπλέον δείγμα για τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις ισορροπίες του συνόλου που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Μάρκο Νίκολιτς.
Η συνεργασία Ζίνι–Ελίασον για το 1-0
Η κάμερα κατέγραψε και ολόκληρη την ανάπτυξη της φάσης που οδήγησε στο γκολ της ΑΕΚ στο 14ο λεπτό.
Ο Ζίνι συνεργάστηκε με τον Νίκλας Ελίασον και ο Σουηδός ολοκλήρωσε τη φάση, ανοίγοντας το σκορ για την Ένωση. Ήταν μια από τις καλύτερες επιθετικές στιγμές της ΑΕΚ στο παιχνίδι, καθώς η ομάδα κατάφερε να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα και να εκμεταλλευτεί τον χώρο που δημιουργήθηκε.
Το γκολ αποτέλεσε επιβράβευση για το καλό ξεκίνημα των κιτρινόμαυρων. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Η Σαμσουνσπόρ βρήκε την ισοφάριση λίγο πριν από την ανάπαυλα και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.
Οι φωνές του Νίκολιτς
Ο Μάρκο Νίκολιτς έζησε έντονα το παιχνίδι, παρά τον φιλικό του χαρακτήρα. Οι οδηγίες και οι φωνές του Σέρβου τεχνικού προς τους ποδοσφαιριστές του ακούγονταν συνεχώς από την άκρη του αγωνιστικού χώρου.
Ο προπονητής της ΑΕΚ ζητούσε σωστές αποστάσεις, ταχύτερη κυκλοφορία και μεγαλύτερη συνέπεια στις κινήσεις χωρίς την μπάλα. Για τον Νίκολιτς, τα παιχνίδια της προετοιμασίας δεν αποτελούν απλώς ευκαιρία για να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής, αλλά μέρος της διαδικασίας μέσα από την οποία θέλει να περάσει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία.
Όλα τα βλέμματα στον Μάγερ
Το πρόσωπο που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της παρακάμερας ήταν, αναμενόμενα, ο Λόβρο Μάγερ.
Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ παρακολούθησε αρχικά το παιχνίδι από τον πάγκο. Η κάμερα επικεντρώθηκε αρκετές φορές στο βλέμμα του Κροάτη μεσοεπιθετικού, ο οποίος παρατηρούσε με προσοχή τις κινήσεις των νέων συμπαικτών του και τον τρόπο με τον οποίο αναπτυσσόταν η ομάδα.
Ο Μάγερ έδειχνε να επεξεργάζεται όσα συνέβαιναν μπροστά του: τις θέσεις, τις αποστάσεις και τις απαιτήσεις του προπονητή. Στη συνέχεια πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, πραγματοποιώντας το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Η πρώτη εμφάνισή του δεν θα μπορούσε να προσφέρει οριστικά συμπεράσματα. Ήταν, όμως, η αρχή της διαδικασίας ένταξής του στο σύνολο του Νίκολιτς και η πρώτη εικόνα ενός παίκτη από τον οποίο η ΑΕΚ περιμένει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι.
Δείτε την παρακάμερα:
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο