Facebook Pixel Τα βραβεία σε Εθνική ποδοσφαίρου, Νικολαΐδου κι Ηλιάδη
| 2014-12-15 23:08:00

Τα βραβεία σε Εθνική ποδοσφαίρου, Νικολαΐδου κι Ηλιάδη

Τα βραβεία σε Εθνική ποδοσφαίρου, Νικολαΐδου κι Ηλιάδη

Για 61η χρονιά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου βράβευσε τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού. Στην εφετινή ψηφοφορία πήραν μέρος 481 αθλητικοί συντάκτες. Κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική ποδοσφαίρου, καλύτερος αθλητής ο Ηλίας Ηλιάδης, αθλήτρια η Κατερίνα Νικολαϊδου και προπονητής ο Νίκος Γέμελος.

Η καλύτερη ομάδα για το 2014 ήταν σύμφωνα με τους αθλητικούς συντάκτες η Εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών, η οποία έφτασε στις «16» καλύτερες του κόσμου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ και τεχνικός διευθυντής τώρα, Γιώργος Καραγκούνης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ. Αισθάνομαι για λίγο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής! Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια του πόλο για την πρωτιά στην Ευρώπη και τα παιδιά της ομάδας open water στην κολύμβηση. Ήταν ένα σημαντικό καλοκαίρι για εμάς. Για πρώτη φορά φτάσαμε στους «16» του Μουντιάλ. Ήμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε χαρά στους Έλληνες σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Μέσα από τις ήττες γίνεσαι πιο δυνατός. Δεν μπορεί πάντα να νικά η ομάδα. Έρχονται και άσχημα αποτελέσματα, όμως πρέπει να φανούμε δυνατοί και στα έξι ματς που απομένουν ο Γιώργος να βάλει πιο σημαντικά γκολ από αυτό που έβαλε στο Μουντιάλ κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού».

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε μέσα από τις ψήφους των αθλητικών συντακτών ο Ηλίας Ηλίάδης. Ο Mr Ippon, ο οποίος απουσίαζε από την εκδήλωση, καθώς βρίσκεται στην Ιαπωνία για αγώνες, έλαβε τις περισσότερςε ψήφους, με το βραβείο να παραλαμβάνει πατέρας και προπονητής του, Νίκος.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον ΠΣΑΤ που έδωσε στον Ηλία αυτό το βραβείο» ανέφερε ο Νίκος Ηλιάδης, ενώ ο Ηλίας Ηλιάδης μέσω Skype από την Ιαπωνία είπε: «Για εμένα είναι μεγάλη χαρά. Τώρα έχω… άγχος! Η ευθύνη είναι μεγαλύτερη τώρα που με θεωρούν όλοι ως καλύτερο αθλητή. Πιστεύω πως θα καταφέρω να διατηρήσω τους τίτλους μου και να συνεχίσω έτσι μέχρι τους Ολυμπιακούς του Ρίο».

Η Κατερίνα Νικολαϊδου τράβηξε πολύ… κουπί τη φετινή χρονιά και οι αθλητικοί συντάκτες την ψήφισαν ως κορυφαία για το 2014. Λιτά αλλά περιεκτικά η Ελληνίδα κωπηλάτρια τόνισε: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ που για ακόμα μία χρονιά με βράβευσε. Καλή δύναμη σε όλους τους αθλητές. Το 2015 να φέρει πολλές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ήταν ο Νίκος Γέμελος, τεχνικός της Εθνικής ομάδας ανοιχτής θάλασσας, ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ για την πολύ μεγάλη τιμή. Αφιερώνω γυναίκα μου και παιδιά μου. Έχω λείψει πολλές ώρες απ' αυτούς. Αλλά και στους αθλητές μου που εκτός από ταλέντο, με υπέστησαν πολλές ώρες. Ευχαριστώ τον Πειραιά μου, την ΕΟΕ, την ΚΟΕ και απευθύνω έκκληση να είναι ανοιχτά τα κολυμβητήρια για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδες πόλο των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, είπε: «Ευχαριστώ πολύ, είναι ιδιαίτερη τιμή. Είναι συλλογική προσπάθεια τα μετάλλια, από ένα σύστημα ανθρώπων με βάση τους αθλητές, τους γονείς τους, τους προπονητές, την ΕΟΕ, την ομοσπονδία. Ευχαριστώ τους αθλητικούς συντάκτες γι' αυτό το βραβείο. Δεν είμαστε τα άλλα σπορ. Είμαστε ένα άθλημα που για τον ελληνικό αθλητισμό μπαίνει μπροστά και παλεύει για το καλύτερο. Θα ήθελα κι εγώ να ζητήσω να έχουμε ανοιχτά κολυμβητήρια».

Οι κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία

Ο κολυμβητής Γιάννης Κωστάκης είναι ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2014. «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που με βραβεύει ο ΠΣΑΤ. Νοιώθω πολύ χαρούμενος και υπερήφανος, διότι οι επιτυχίες έρχονται έπειτα πολλές ώρες προπόνησης. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν κυματίζει ψηλά η ελληνική σημαία» επεσήμανε ο Γιάννης Κωστάκης.

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία ανακηρύχθηκε η Στέλλα Σμαραγδή (στίβος). «Τα λόγια είναι περιττά. Ευχαριστώ πολύ γι' αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με στήριζαν μέχρι τώρα και θα με στηρίζουν και στη συνέχεια και τους πιθανούς χορηγούς που μπορεί να έρθουν με τη νέα χρονιά» δήλωσε με την απαραίτητη δόση… χιούμορ η Στέλλα Σμαραγδή.

Όσο για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας αποτελούμενη από αθλητές με αναπηρία ήταν του διπλού ανδρών στο τένις με αμαξίδιο, αποτελούμενη από τους Στέφανο Διαμαντη και Γιώργο Λαζαρίδη.

Τιμητικές διακρίσεις

Πέραν της τιμητικής διάκρισης στον Γιώργο Σαμαρά και τον Τζέι Μπίτι, το έπαθλο «Ευ αγωνίζεσθαι απονεμήθηκε από κοινού στον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Νέας Ιωνίας, Γιάννη Χλωρό, για την ενέργειά του να στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ μπορούσε να σκοράρει σε κενή εστία και εξ' επαφής, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, που είχε τραυματιστεί, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Νέα Ιωνία-Ηλυσιακός και στην ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Σπόρτιγκ, που αρνήθηκε να εκτελέσει επίθεση, μετά την διακοπή του αγώνα Σπόρτιγκ-Προμηθέας Πατρών, όταν μπασκετμπολίστας της ομάδας του Προμηθέα δέχθηκε στο κεφάλι κάδο από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον αθλητή και διαμαρτυρίας προς το απαράδεκτο περιστατικό, με αποτέλεσμα να ηττηθούν.

Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» έλαβε η οικογένεια του Αργύρη Παπαπέτρου, με τη σύζυγό του Νατάσα και τους γιούς του Γιώργο και Ιωάννη να δίνουν το «παρών» στη σκηνή του ΣΕΦ, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα του μπάσκετ και στην Κοινωνία γενικότερα. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Αργύρης Παπαπέτρου ευχαρίστησε τους… παππούδες και τις γιαγιάδες της οικογένειας για την τεράστια βοήθεια που τους προσέφεραν ώστε να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο αυτός και οι γιοί του!

Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκαν στις αθλήτριες του σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου (έπαθλο Coca Cola Τρία Έψιλον) και Αναστασία Αβραμίδου, οι οποίες συνδυάζουν εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές, στην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη και στον αναβάτη του μότοκρος, Αντώνη Σάγμαλη, ο οποίος εντυπωσίασε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα juniors, κατακτώντας την πρώτη θέση!

Τιμητική διάκριση δόθηκε στον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα του στίβου, ο οποίος έκανε μια μίνι αναδρομή στη λαμπρή καριέρα του, αφιοερώνοντας τη διάκριση στην οικογένειά του.

Επίσης στους Γιώργο Ζαραβίνα και Δημήτρη Καφφάτο, για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ. Ο Δημήτρης Καφφάτος, μάλιστα, χαρακτήρισε «Όσκαρ ζωής» το βραβείο που του απονεμήθηκε, με τη συγκίνηση να είναι εμφανής την ώρα που μιλούσε!

Για τη μεγάλη προσφορά τους και τη στήριξή τους στις ομάδες μπάσκετ της Θεσσαλονίκης τιμήθηκαν από τον ΠΣΑΤ οι Νίκος Βεζυρτζής, Άκης Μιχαηλίδης και Κώστας Χαϊτογλου. Επίσης βραβεύτηκε το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης για τις επιτυχίες της ομάδας βόλεϊ κοριτσιών.

Ο ΠΣΑΤ τίμησε και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να βρει πόρους από ιδιώτες για την ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών με το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016».

Στα του… οίκου των αθλητικών συντακτών, εξάλλου, ο ΠΣΑΤ απένειμε τιμητική διάκριση στον Επί Τιμή Πρόεδρό του, Πέτρο Λινάρδο για τα 65 χρόνια μάχιμης αθλητικής δημοσιογραφίας. «Είμαι συγκινημένος για την αποψινή βραδιά. Θα ήταν αχαριστία να μην πω ότι στο μακρύ δημοσιογραφικό ταξίδι έχω τύχει γενναιοδωρίας πολλών φορέων και ατόμων. Απόψε είναι κάτι άλλο. Σε τιμούν οι ομότεχνοί σου κι είναι η ύψιστη τιμή για έναν επαγγελματία. Το οφείλω σε εσάς, τους αθλητές, τους φιλαθλητικούς ανθρώπους. Σε αυτούς που με εμπνέουν σε αυτόν τον δρόμο, στη γυναίκα, τα παιδιά μου, τις εγγονές μου. Ευχαριστώ και την εφημερίδα μου, το Βήμα που επί 65 χρόνια που προσφέρει χώρο για τις απόψεις και τις προτάσεις μου», είπε ο Πέτρος Λινάρδος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags