Facebook Pixel Formula 1: Θρίαμβος Σάινθ στο... μακελειό του Σίλβερστοουν - Απίστευτος αγώνας και "θρίλερ" μέχρι τέλους! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-07-03 19:34:00

Θρίαμβος Σάινθ στο... μακελειό του Σίλβερστοουν - Απίστευτος αγώνας και "θρίλερ" μέχρι τέλους! (Vid)

Sportdog Team
Θρίαμβος Σάινθ στο... μακελειό του Σίλβερστοουν - Απίστευτος αγώνας και "θρίλερ" μέχρι τέλους! (Vid)

Η πρώτη νίκη στην καριέρα του πιλότου της Φεράρι είναι γεγονός, μετά από ένα εκπληκτικό Grand Prix στη Μεγάλη Βρετανία, που τα είχε όλα!

Formula 1: Ο Κάρλος Σάινθ πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην F1 επικρατώντας στο Σίλβερστοουν, όμως η Φεράρι γι' ακόμα μία φορά... κατάφερε να καταστρέψει τον (4ο, τελικά) Λεκλέρκ. Δεύτερος ο απίστευτος Πέρεζ, τρίτος ο Χάμιλτον.

Του είχαν πάει όλα, μα σχεδόν όλα, φέτος στραβά. Κάτι η ομάδα του, κάτι οι δικές του γκάφες, κάτι η ατυχία, ο Κάρλος Σάινθ (που, θυμίζουμε, πέρυσι τερμάτισε πάνω από τον Λεκλέρκ) στους πρώτους 5 αγώνες της σεζόν τα είχε κάνει μεγαλοπρεπώς μαντάρα.

Λίγο η δεύτερη θέση στο Μονακό, όμως, λίγο η δεύτερη στον Καναδά, βάλτε στο μπλέντερ και την χθεσινή pole position στο Σίλβερστοουν, άρχισε να διαφαίνεται πως θα γυρίσει ο τροχός (της Σκουντερία), θα γα...στρώσει την κατάσταση ο Ισπανός. 

Όπερ και εγένετο: μπορεί στην πρώτη εκκίνηση του αγώνα το τρομακτικό ατύχημα του Ζου να «έκλεψε την παράσταση», όμως το ίδιο, σε αγωνιστικό πλαίσιο, είχε κάνει και ο Μαξ Φερστάπεν που πέρασε τον poleman Σάινθ. Ευτυχώς για τον Κάρλος η κόκκινη σημαία που βγήκε του έδωσε πίσω την πρώτη θέση στην επανεκκίνηση κι αυτή τη φορά τα κατάφερε πολύ καλύτερα, κρατώντας πίσω του τον Ολλανδό. 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε, εν συνεχεία, τα θεματάκια του και έμεινε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα Λεκλέρκ και Σάινθ να πηγαίνουν, παρά τον αδιανόητο ρυθμό του Χάμιλτον, για το 1-2.

Η κατάσταση ανατράπηκε 12 γύρους πριν από το τέλος: ο Οκόν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εντός της πίστας, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε να κάνει τις βόλτες του και η Φεράρι σε μια εκπληκτική, με το -Μ κεφαλαίο, απόφαση δεν τράβηξε μέσα τον Λεκλέρκ για να βάλει μαλακή γόμα, εν αντιθέσει με το υπόλοιπο γκριντ που, λογικότατα, μπήκε να βάλει το ταχύτερο σετ ελαστικών. 

Αποτέλεσμα: όταν έφυγε το Α.Α. από την πίστα, ο Λεκλέρκ της χρησιμοποιημένης σκληρής γόμας έγινε έρμαιο-παρά την σκυλίσια μάχη που έδωσε- στους Σάινθ-Πέρεζ και Χάμιλτον, οι οποίοι, φυσικά, κατάφεραν να τον περάσουν.

Κάπως έτσι, ο Σάινθ έφτασε στην πρώτη νίκη της καριέρας του και συνεχίζει την ανοδική του πορεία, επιβεβαιώνοντας πως δεν είναι... παλτό όπως τον χαρακτηρίζουν οι κακεντρεχείς Τιφόζι.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags