Facebook Pixel Φορμουλα 1: Θρίαμβος Λεκλέρκ δια πυρός και σιδήρου μέσα στο... σπίτι του Φερστάπεν! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-07-10 17:52:00

Θρίαμβος Λεκλέρκ δια πυρός και σιδήρου μέσα στο... σπίτι του Φερστάπεν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Θρίαμβος Λεκλέρκ δια πυρός και σιδήρου μέσα στο... σπίτι του Φερστάπεν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα στο... σπιτάκι της: ο Σαρλ Λεκλέρκ με πρωτοφανή επίδειξη δύναμης από την Φεράρι «ισοπέδωσε» στην Αυστρία τον ανταγωνισμό, παίρνοντας την νίκη και αφήνοντας 2ο τον Φερστάπεν. Τρίτο συνεχόμενο βάθρο για τον Χάμιλτον, καταστροφή και πάλι για τον Σάινθ.

Φορμουλα 1: Τα τρία πιο ανεξήγητα πράγματα και καταστάσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας: το διαβόητο «Τάος Χαμ» (ο ήχος που ακούγεται επί σειρά ετών στην πόλη Τάος των ΗΠΑ). Το χάπι placebo που επιδρά θετικότατα, παρά το ότι δεν είναι... χάπι, στην υγεία διαφόρων ασθενών. Και, τέλος, η αδιανόητη επίδειξη δύναμης σχεδόν από το πουθενά της Φεράρι μέσα στην «έδρα» της Ρεντ Μπουλ στην Αυστρία. 

Η Σκουντερία ήταν (κατά τι) πιο αργή από τους Ταύρους τόσο στα δοκιμαστικά της Παρασκευής, όταν και ο Φερστάπεν πήρε την pole, όσο και στο sprint race του Σαββάτου, εκεί που ο Ολλανδός δε δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως να πάρει την καρό σημαία. 

Σήμερα, λοιπόν, άπαντες περίμεναν πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα έφτανε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην νίκη. 

Αμ δε: παρά το γεγονός πως ο poleman Μαξ κρατήθηκε μπροστά όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και αν και για τους πρώτους γύρους έδινε την εντύπωση πως μπορεί να ξεφύγει από τον δεύτερο Λεκλέρκ, δεν άργησε να καταστεί σαφές πως ο Μονεγάσκος ήταν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο σήμερα.

Ο πιλότος της Σκουντερία πέρασε όχι μία, όχι δύο, όχι τρ... εντάξει, τρεις ολόκληρες φορές με παλικαρίσιο και απαιτητικό τρόπο τον παγκόσμιο πρωταθλητή, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την σπάνια οδηγική του ικανότητα, την αδιανόητη ταχύτητα του μονοθέσιού του αλλά και, παραδόξως, την άψογη στρατηγική της Φεράρι. 

Κάπως έτσι, μετά από τρία πιτ εν τέλει (το ένα υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας), ο Λεκλέρκ πήρε την 3η φετινή (και 5η συνολικά στην καριέρα του) νίκη, μειώνοντας, για λίγο, τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Φερστάπεν. Μάλιστα, χάρη στην εγκατάλειψη του Πέρεζ κατάφερε να περάσει εκ νέου δεύτερος και αναπτερώθηκε το ηθικό του σε ό,τι έχει να κάνει με το κυνήγι του τίτλου. 

Πίσω από τον Λεκλέρκ- που αντιμετώπισε κι ένα πρόβλημα στους τελευταίους 5 περίπου γύρους- τερμάτισε ο Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ήθελε όσο τίποτα ακόμα μία νίκη στην έδρα της Ρεντ Μπουλ, ωστόσο ήταν αγωνιστικού ηλίου φαεινότερο πως δεν μπορούσε να πιάσει σήμερα της Φεράρι ούτε με λάσο (όχι Πάμπλο, το κανονικό- του Ιντιάνα Τζόουνς ας πούμε). Παρά τη δεύτερη θέση ο Μαξ, βέβαια, παραμένει σε θέση ισχύος: πήρε τους 8 πολύτιμους βαθμούς χθες από το sprint race, σήμερα έκανε και τον ταχύτερο γύρο και η συνολική του «ήττα» ήταν μόλις της τάξεως των 5 βαθμών από τον θριαμβευτή Λεκλέρκ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags