Facebook Pixel Σάσα Βεζένκοφ: Κατάθεση ψυχής από Βεζένκοφ - "Τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε" (vid)
| 2023-03-02 23:03:00

Κατάθεση ψυχής από Βεζένκοφ - "Τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε" (vid)

Sportdog Team
Κατάθεση ψυχής από Βεζένκοφ - "Τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε" (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοφ δήλωσε πως περιμένει «μια μάχη, έναν δύσκολο αγώνα» στο Μιλάνο, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο, Παρασκευή (3/3, 21:30) την Αρμάνι, για την 26η αγωνιστική της Euroleague.

Σάσα Βεζένκοφ: Ο Σάσα Βεζένκοφ δήλωσε πως περιμένει «μια μάχη, έναν δύσκολο αγώνα» στο Μιλάνο, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο, Παρασκευή (3/3, 21:30) την Αρμάνι, για την 26η αγωνιστική της Euroleague. O ΜVP του Φεβρουαρίου στη διοργάνωση εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, λέγοντας: «Κάτι τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε στην καθημερινότητά μας, για τι πράγματα αγχωνόμαστε. Θα μπορούσε ο καθένας να είναι στη θέση αυτών των παιδιών, γιατί μιλάμε κυρίως για νέα παιδιά». 

Αναλυτικά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ, δήλωσε στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Μιλάνο:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο που δεν έχει δει τι έχει γίνει. Εκ μέρους όλης της ομάδας να πω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μια μεγάλη τραγωδία. Να αναπαυθούν εν ειρήνη. Το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα. Κάτι τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε στην καθημερινότητά μας, για τι πράγματα αγχωνόμαστε. Θα μπορούσε ο καθένας να είναι στη θέση αυτών των παιδιών, γιατί μιλάμε κυρίως για νέα παιδιά. Εύχομαι αυτή η τραγωδία να είναι η τελευταία, να μάθουμε μέσα από αυτό. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους αυτούς που θρηνούν θύματα,» ανέφερε αρχικά ο Βεζένκοφ.

Για τη δήλωσή του ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου θα μπορούσε να πάρει και εκείνος τον τίτλο του MVP, ο Βεζένκοφ σχολίασε: «Δεν υπάρχουν χάρες στον αθλητισμό. Καταλαβαίνω πώς το λες. Ο Κώστας διανύει μία περίοδο. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Τα βραβεία δεν με ενδιαφέρουν. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει. Το Φεβρουάριο είχαμε δύσκολα παιχνίδια με απουσίες. Παίξαμε με τη Φενέρ, την Εφές, τη Βαλένθια, πολύ δύσκολες ομάδες. Καταφέραμε να συνεχίσουμε το σερί που έχουμε από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Η κάθε ομάδα παλεύει για κάτι διαφορετικό. Κάποιοι να μπουν στην οκτάδα, κάποιοι να κλειδώσουν το πλεονέκτημα έδρας, κάποιοι απλά παίζουν για το σεβασμό και ίσως για τις επόμενες ομάδες, συμβόλαια. Το πρεστίζ που λέμε. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Έχουμε μπει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας».

Για την παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, ο φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά τόνισε: «Πέρα από το αγωνιστικό, πέρα των νικών, πέρα από το ωραίο μπάσκετ που παίζουμε μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας είναι ότι ξαναήρθε ο κόσμος στο γήπεδο. Όχι, μόνο στα σημαντικά παιχνίδια. Βλέπουμε οικογένειες, βλέπουμε παιδιά, βλέπουμε ανθρώπους να χαίρονται αυτό που βλέπουν. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της σεζόν, αλλά αδιαμφισβήτητα μας κάνει περήφανους και χαρούμενους ότι αναγνωρίζεται αυτό που κάνουμε μέσα στο παρκέ. Σίγουρα είναι σημαντικό ότι στο Μιλάνο θα έχουμε μαζί μας τους οπαδούς μας όπως συνέβη και σε άλλους εκτός έδρας αγώνες. Όλοι μαζί σε μια δύσκολη έδρα, με παίκτες καλούς και ταλαντούχους που σίγουρα δεν το δείχνει η βαθμολογική θέση της Αρμάνι. Περιμένουμε μια μάχη, περιμένουμε δύσκολο αγώνα και όλοι μαζί να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Τέλος, για το εάν υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης του Ολυμπιακού, είπε: «Σίγουρα δεν υπάρχει χαλάρωση. Όλοι μαζί ξέρουμε τους κινδύνους που μπορείς να πέσεις στην EuroLeague. Το ότι κάθε ομάδα παλεύει για κάθε διαφορετικό και δεν υπάρχει ομάδα που δεν παίζει για να χάσει. Οπότε πολλές φορές τέτοιες ομάδες πρέπει να φοβάσαι, που δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, αλλά παίζουν για πολλά πράγματα. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ότι θα έρθουν και δύσκολες βραδιές, ότι θα χάσουμε και κάποιους αγώνες. Το σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι, ταπεινοί και διψασμένοι για τους στόχους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λατίνος στόπερ για μεγάλη ελληνική ομάδα - Απαρνήθηκε... τον Μέσι - "Κόλπο γκρόσο" από Ρίβερ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags