Facebook Pixel Ολυμπιακός: Στο Λιμάνι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης - Διπλή "εκδίκηση" από Παναθηναϊκό και Ομπράντοβιτς
Μπάσκετ
| 2023-03-16 22:42:00

Στο Λιμάνι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης - Διπλή "εκδίκηση" από Παναθηναϊκό και Ομπράντοβιτς

του Pick n' Scroll
Στο Λιμάνι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης - Διπλή "εκδίκηση" από Παναθηναϊκό και Ομπράντοβιτς

Έστειλε μήνυμα πως θα επιστρέψει στο Κάουνας για την κούπα! Οι Πειραιώτες ποαρότι έκαναν τα εύκολα δύσκολα, πέρασαν από τη Λιθουανία με ρεσιτάλ του Βεζένκοφ και εξαιρετικούς τους ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη. Τι ακολουθεί;

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε για μία ακόμη φορά παρότι δεν ήθελε και πολύ να χάσει μέσα από τα χέρια του το σημαντικό προβάδισμα, που είχε απέναντι στην Ζαλγκίρις. Οι νταμπλούχοι πέρασαν μπροστά μέχρι και με 12 πόντους στην τρίτη περίοδο, αλλά οι Λιθουανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Με ηγέτες τους Σμιτς και Ντίμσα κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και να στριμώξουν στα σχοινιά τον Ολυμπιακό. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο κορυφαίος παίκτης της τρέχουσας Ευρωλίγκας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τόσο την αξία του όσο και την κατάστασή του. Με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν επιχείρησε ένα δύσκολο σουτ μπροστά στον Ντίμσα και βρήκε τον στόχο, παγώνοντας την «Zalgirio Arena», που ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Το 72-74 δεν άλλαξε ποτέ καθώς στο τέλος αστόχησε ο Ουλάνοβας και έτσι ο Ολυμπιακός είναι ακόμη πιο κοντά πλέον στη κατάκτηση της πρώτης θέσης.

 

Πήρε δε ένα ακόμη παράσημο καθώς πέτυχε ό, τι πέτυχε χωρίς έναν από τους πλέον κομβικούς του παίκτες, τον Κώστα Σλούκα. Και έστειλε και ένα μήνυμα ενόψει του φάιναλ-φορ, που θα γίνει στον ίδιο χώρο, στο Κάουνας, δηλαδή, ότι έρχεται με φόρα.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ επίσης ήταν εξαιρετικός από πλευράς Πειραιωτών, όπως και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης παρότι οι αριθμοί του δεν ήταν εντυπωσιακοί, έχοντας 7 πόντους με 1/5 τρίποντα.

Η ομάδα του Πειραιά στρέφεται πλέον στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ εκεί, όπου θέλει να πετύχει μία ακόμη νίκη και να κάνει έτσι το 12-0 σε βάρος του μεγάλου της αντιπάλου. Μετά δε ακολουθεί ο αγώνας στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν, εκεί, όπου ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες θα προσπαθήσουν να κάνουν επίδειξη δύναμης και απέναντι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους πρώην «ερυθρόλευκους», ΛεΝτέι, Πάντερ και Βούκτσεβιτς. Η Παρτίζαν θριάμβευσε πριν από λίγο κόντρα στην Εφές, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τελειώνει" ο Σλούκας από Ολυμπιακό; Χρωστάει λεφτά στην ομάδα - "Στους 5 καλύτερους στην Ευρώπη αν..."!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags