Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έδωσε απαντήσεις Έλληνας τεχνικός - Αυτός είναι ο καλύτερος αντίπαλος για Ολυμπιακό στα play off
Μπάσκετ
| 2023-03-29 21:41:00

Έδωσε απαντήσεις Έλληνας τεχνικός - Αυτός είναι ο καλύτερος αντίπαλος για Ολυμπιακό στα play off

Sportdog Team
Έδωσε απαντήσεις Έλληνας τεχνικός - Αυτός είναι ο καλύτερος αντίπαλος για Ολυμπιακό στα play off

Έλληνας τεχνικός μίλησε για την φετινή Euroleague όπου και αναφέρθηκε στην καλύτερη επιλογή για τους Ερυθρόλευκους στην φάση των προημιτελικών στην φετινή διοργάνωση.

Δημήτρης Πρίφτης: Την Ζαλγκίρις Κάουνας θεωρεί ως ιδανικότερο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό στη φάση των play off της Euroleague ο Έλληνας πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού μιλώντας εκπομπή "Άμεσο ριπλέι" στο EOK Web Radio.

Για τη φετινή EuroLeague: "Είναι συναρπαστική, πολύ ανταγωνιστική φέτος και αυτό φαίνεται από τη βαθμολογία και τα αποτελέσματα γενικότερα. Το μπάσκετ στην Ευρωλίγκα έχει μια ίδια μορφή, λίγο-πολύ υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια να αφεθεί μια πρωτοβουλία στους παίκτες. Οι ομάδες παρουσιάζουν ποιότητα, υπάρχουν ομάδες που παίζουν πάνω στο ίδιο στυλ, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις, δηλαδή κάποιες ομάδες είναι πιο οργανωμένες και παίζουν λίγο πιο πειθαρχημένα και σε άλλες, λόγω ρόστερ, φιλοσοφίας προπονητή και ικανότητας των παικτών, βλέπεις πιο μεγάλο ποσοστό βασισμένο στο ατομικό παιχνίδι, για παράδειγμα η Μονακό, η Μακάμπι, η Φενερμπαχτσέ, ο Παναθηναϊκός με τον Μπέικον σε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν. Υπάρχουν και ομάδες που παίζουν με λίγο μεγαλύτερη υπομονή, όπως η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός, η Αρμάνι, η Παρτιζάν".

Για το ποια ομάδα θα ταίριαζε καλύτερα στον Ολυμπιακό στα playoffs: "Αυτό είναι μια μεγάλη ανάλυση. Η Ζάλγκιρις και η Παρτιζάν έχουν πολύ δυνατές έδρες, παρ’ ότι θα έχουν μειονέκτημα έδρας. Η Μακάμπι και η Παρτιζάν πιστεύω βρίσκονται σε μια 'γκρίζα ζώνη' που πιο πολύ κοιτούν προς τα πάνω παρά προς τα κάτω. Πιστεύω ότι η Ζάλγκιρις θα ήταν το καλύτερο match-up και μετά θα έβαζα τη Μπασκόνια, την Παρτιζάν δε θα την έβαζα τόσο. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που κάποιες ομάδες ταιριάζουν με κάποιες άλλες. Τη Μπασκόνια δεν είναι εύκολο να τη μαρκάρεις, έχει ένα στυλ παιχνιδιού που πάει πολύ στο transition παιχνίδι, με κάποια στιγμή υπερβολικά σουτ, πρωταγωνιστή τον Χάουαρντ, έχει πολύ καλούς σουτέρ, αλλά σίγουρα δεν έχει την εμπειρία που έχει ο Ολυμπιακός".

Για την Εφές: "Η Εφές που παλεύει για την οκτάδα θα λέγαμε ότι έχει μια κακή χρονιά, τελείως ασταθής και κλείνει έναν πολύ πετυχημένο κύκλο, αλλά εγώ πιστεύω ότι δε θα ήταν η καλύτερη διασταύρωση για οποιαδήποτε ομάδα στην κορυφή, διότι έχει το μέταλλο, την εμπειρία και το έχει ξανακάνει. Κατά τη γνώμη μου, το κομβικό παιχνίδι για την ύστατη προσπάθεια που κάνει η Εφές ήταν αυτό στην έδρα της Άλμπα".

Για τη διασταύρωση της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στους 8 του Basketball Champions League: "Η ΑΕΚ έχει αλλάξει προφίλ απ’ τα Χριστούγεννα και μετά, έχει κάνει κάποιες προσθαφαιρέσεις. Απ’ τα παιχνίδια και τον τρόπο που παίζει δείχνει πολύ βελτιωμένη. Η Χάποελ είναι μια σοβαρή ομάδα που παίζει καλά όλο το χρόνο, έχει κάποιους παίκτες που είναι σε καλό ρυθμό, έχει πολύ καλά γκαρντ. Η ΑΕΚ, ωστόσο, έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα ακόμη κι εκτός έδρας, τα ματς που έχει χάσει εκτός τα έχει χάσει με δυσκολία. Ο Λεμάρ νομίζω ότι είναι καλύτερος του Φρέιζιερ κι εκεί έχει βρει ένα πλεονέκτημα. Συν το γεγονός ότι ένας παίκτης που 'κολλάει' παντού και δημιουργεί καλούς συσχετισμός στον τρόπο παιχνιδιού και μέσα απ’ την εμπειρία του είναι ο Οριόλα, ο οποίος έχει βοηθήσει σημαντικά στο ν’ αποκτήσει μια συνοχή η ΑΕΚ και να παρουσιάζει μια εμπειρία σε στιγμές που τη χρειάζεται. Να ευχηθούμε καλή τύχη στην ΑΕΚ".

Για το φαβορί στο BCL: "Για μένα στο BCL η ομάδα που ξεχωρίζει είναι η Μάλαγα και βάσει ρόστερ και βάσει του μπάσκετ που παρουσιάζει στο παρκέ. Το απέδειξε στο Copa del Rey και γενικότερα στο BCL. Έχει ένα γεμάτο ρόστερ, παίζει σταθερά καλά και μπασκετικά έχει το πλεονέκτημα", είπε ο Δημήτρης Πρίφτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην έξοδο από Ολυμπιακό ο Χάμες; - Συμβόλαιο με 4 εκατ. - Παιδί με την μπάλα - "Αλλάζει επίπεδο"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags