Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Παπ" και... έξαλλος Μπαρτζώκας άλλαξαν τα πάντα - Μέχρι την Αθήνα οι φωνές - "Χειροπέδες" στον Τζέιμς!
Μπάσκετ
| 2023-05-19 21:11:00

"Παπ" και... έξαλλος Μπαρτζώκας άλλαξαν τα πάντα - Μέχρι την Αθήνα οι φωνές - "Χειροπέδες" στον Τζέιμς!

του Pick n' Scroll
"Παπ" και... έξαλλος Μπαρτζώκας άλλαξαν τα πάντα - Μέχρι την Αθήνα οι φωνές - "Χειροπέδες" στον Τζέιμς!

Έτσι θα έρθει η κούπα για τους Ερυθρόλευκους την Κυριακή! Πώς κατάφερε ο Ολυμπιακός να "διαλύσει" τη Μονακό μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα και να βρίσκεται 40 λεπτά λεπτά από την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για να κατακτήσει αυτό για το οποίο παλεύει όλη την χρονιά. Κέρδισε τη Μονακό με 76-62 και την Κυριακή θα τα δώσει όλα για να πάρει την τέταρτη Ευρωλίγκα της ιστορίας του.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες τρόμαξαν όλο τον κόσμο: εχθρούς και φίλους. Ηταν κάκιστοι και στις δύο άκρες του γηπέδου και η Μονακό χωρίς να κάνει τίποτα εξεζητημένο έκλεισε το εικοσάλεπτο με 41-29. Στην ανάπαυλα κάτι έγινε. Πατήθηκε ένα κουμπί; Οι φωνές του Μπαρτζώκα έφτασαν στην Αθήνα; Σίγουρα τα πράγματα δεν κύλησαν ήρεμα.

Γιατί στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε ένας άλλος Ολυμπιακός. Ο γνωστός Ολυμπιακός, εκείνος, που «πάτησε» τους περισσότερους αντιπάλους του στην ρέγκιουλαρ σίζον της διοργάνωσης. Σε αυτήν είχε χάσει δύο φορές από την Μονακό. Δεν θα μπορούσε, όμως, να χάσει και τρίτη. Και αυτό έγινε.

Ο Ουόκαπ πέρασε χειροπέδες στον Μάικ Τζέιμς, ο Παπανικολάου έκανε φοβερά πράγματα σε άμυνα και επίθεση και τα πάντα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους. Μάλιστα στην τρίτη περίοδο γράφτηκε ιστορία καθώς σημειώθηκε επιμέρους σκορ 27-2. Κάτι, που δεν έχει ξαναγίνει σε φάιναλ-φορ Ευρωλίγκας.

Στο 30’ το σκορ έγινε 56-43 από 29-41 και όλα ουσιαστικά είχαν τελειώσει. Ως πολύ έμπειρη και πολύ ποιοτική ομάδα ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να επιτρέψει στους άπειρους Μονεγάσκους να επανέλθουν.

Ο κόσμος στις εξέδρες παραληρούσε, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν τα αυτονόητα στην τελευταία περίοδο και έτσι σφραγίστηκε η μεγάλη πρόκριση για την ομάδα του Πειραιά.

Τώρα η κούπα είναι μονόδρομος ασχέτως του ποιος θα είναι αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει πλέον πολύ μεγαλύτερη ορμή, ακόμη πιο πολύς κόσμος θα πάει στο Κάουνας και είτε είναι μπροστά η Μπαρτσελόνα, είτε η Ρεάλ, η τέταρτη Ευρωλίγκα είναι για τα καλά σφηνωμένη στο μυαλό των «ερυθρόλευκων». Και είναι αποφασισμένοι να τα καταφέρουν αυτή την φορά, κάτι, που δεν μπόρεσαν πέρυσι στο Βελιγράδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκστασιασμένοι οι Αγγελόπουλοι - "Πάμε να το πάρουμε - Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στο παγκόσμιο μπάσκετ" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags