Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Χαοτική η διαφορά! Δεν έβγαλε λαγούς απ’το καπέλο ο Σερέλης – Ζήτημα τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ
Μπάσκετ
| 2023-06-04 12:30:00

Χαοτική η διαφορά ΟΣΦΠ-ΠΑΟ! Πώς νιώθουν οι παίκτες με αυτά που ακούν; - Μόνο με... Πεδουλάκη

Sportdog Team

Το φαβορί είναι ξεκάθαρο και αδιαφιλονίκητο. Ο Ηλίας Μάτσας ματσάρει στα Matchαρίσματα για τους τελικούς της Basket League.

Όπως και πέρυσι, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Tα στοιχήματα είναι, αν θα δούμε ανταγωνιστικούς τελικούς, αν θα μπορέσει να πάρει μια νίκη στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, αν θα γεμίσει το ΟΑΚΑ τουλάχιστον μια φορά.

Για τους «πράσινους» αυτός είναι ο στόχος, να φέρει δύο τελικούς στην έδρα του και να εμφανιστεί ανταγωνιστικός. Εξαρτάται στην τελική από την εικόνα που θα παρουσιάσει στο σπίτι του.

Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το ότι έχασε με ένα σουτ το τρόπαιο δεν λέει τίποτα. Θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο να το πάρει. Δεν λέει κάτι αυτό.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Ολυμπιακός αυτό που έχουμε ξαναγράψει, είναι να διαχειριστεί την απογοήτευσή του από το χαμένο τρόπαιο. Βέβαια, δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο από την επιστροφή στην πραγματικότητα και τη διεκδίκηση τίτλων.

Βοήθησαν πάρα πολύ τα παιχνίδια των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, για να γυρίσει σελίδα. Νομίζω, ότι όλα θα κριθούν στα ριμπάουντ και στον έλεγχο του παιχνιδιού που θα προσπαθήσει να κάνει ο Σερέλης. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, όλη αυτή η αλλαγή προπονητή, αλλαγές παικτών, η φυγή του Μπέκον δεν βοήθησαν καθόλου στο να βρει ρυθμό.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία βελτιωμένη ομάδα που είναι απλά υποδεέστερη από τον Ολυμπιακό. Είναι απλά μία μη βελτιωμένη ομάδα. Θα μπορούσε να ήταν μία υποδεέστερη ομάδα που βελτιώθηκε.

Κάποτε είχαν φωνάξει τον Πεδουλάκη και έχασε έναν τίτλο με το τρίποντο του Σπανούλη. Τότε ήταν μία βελτιωμένη ομάδα. Πρόσεξε τις αλλαγές, την αμυντική της συμπεριφορά, τα ριμπάουντ, έπαιξε σκληρά, μάζεψε τον κόσμο στο γήπεδο. Έφερε δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και έχασε 3-1.

Αυτήν τη στιγμή, όχι μόνο δεν έχει καλυφθεί το αγωνιστικό χάντικαπ, δεν έχει πάρει και ψυχολογία ο Παναθηναϊκός. Είναι σημαντικό να κάνει τον κόσμο να έρθει στο ΟΑΚΑ. Αν μπορεί και το κάνει μπορεί να πάρει τα πάνω της ηθικά, αλλά δεν λέει και τίποτα.

Γιατί δεν μπορώ να βρω τρόπο να διεκδικήσει τον τίτλο. Δεν μπορώ να βρω έναν μπασκετικό τρόπο να παιχτεί το πρωτάθλημα στα πέντε παιχνίδια και στα ίσια. Θυμόμαστε να επιστρέφει από Φάιναλ Φορ να χάνει 3-0 σε τελικούς. Θυμόμαστε τον Ολυμπιακό να επιστρέφει από πρωταθλητής Ευρώπης και να χάνει το πρωτάθλημα στα ίσια σε πέντε παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που δεν δίνει την εντύπωση, ότι θα το διεκδικήσει και ότι μπορεί να το κάνει. Παίζεται αν θα πάρει μία νίκη, για να φέρει δύο ματς στο ΟΑΚΑ. Προς στιγμήν όλα μοιάζουν με τους περσινούς τελικούς.

Όπως πέρσι που ο ΠΑΟ πήγε στους τελικούς μετά από πέντε παιχνίδια με το Περιστέρι, έτσι και φέτος έρχεται εξουθενωμένος με πέντε ματς απέναντι στο Περιστέρι. Δεν είναι, ότι πήγε χαλαρός και έχασε δύο παιχνίδια. Έχασε δύο ματς στα ίσια. Σίγουρα οι τελικοί είναι κάτι διαφορετικό, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα πάμε σε πέντε τελικούς.

Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να χάνει ως ομάδα, ακόμα και με την απογοήτευση από την απώλεια του Final 4. Θα λείψει σίγουρα πολύ ο Κάνααν. Ήταν καταλυτικός στο Κάουνας ακόμα και αν το έχασε. Θα μπορούσε να πιέσει τον ΠΑΟ που είναι αδύναμος στα γκαρντ.

Παρ’ όλα αυτά, για μένα υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η αγωνία είναι αν θα πάει σε τέσσερα ματς. Για μένα θα είναι έκπληξη να πάει στα πέντε ματς.

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε όλους τους τομείς. Και στη ρακέτα και στην περιφέρεια και στην άμυνα και στον ρυθμό και στην επίθεση. Όσο ιδιαίτερα και να είναι τα μεταξύ τους ματς. Η διαφορά των ομάδων είναι χαοτική.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει τον Ολυμπιακό στα ίσια. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν. Μιλάμε για μία ευρωπαϊκή ομάδα απέναντι σε μία ομάδα που ψάχνει τα πατήματά της.

Μια ομάδα τόσο μεγάλη όσο ο ΠΑΟ, η κορυφαία ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, όταν χάσει τον δρόμο της, ο θόρυβος και η εσωστρέφεια γιγαντώνεται. Εν τω μεταξύ θα πρέπει, να σκεφτούμε, ότι ο Παναθηναϊκός με Πεδουλάκη, παρότι θεωρείται απαρχαιωμένος τακτικά, είχε μία φοβερή συσπείρωση.

Αυτή η συσπείρωση είχε αντίκτυπο 100% στο παιχνίδι του «Τριφυλλιού». Τώρα πώς νιώθουν οι παίκτες του ΠΑΟ που ακολουθούν μεταγραφικούς στόχους, προπονητές, μάνατζερ, γκαρντ, κλεισμένες μεταγραφές, φεύγει αυτός, μένει ο άλλος και δεν ακούει κανείς στην πραγματικότητα το όνομά του, εκτός από τους Έλληνες, τον Παπαγιάννη και τον Μαντζούκα. Ο Παπαγιάννης δεν είναι και σίγουρος.

Πώς νιώθουν οι παίκτες, πριν πάνε να παίξουν σε τέτοια παιχνίδια και τέτοια σειρά, όταν ακούνε, ότι την επόμενη μέρα των τελικών, ξηλώνονται κάποιοι και θα έρθουν κάποιοι άλλοι;

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι η εικόνα των τελικών θα κριθεί από τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει ρυθμό. Ο Σερέλης δεν έχει βγάλει λαγούς από το καπέλο του. Δεν έχει βρει πρωταγωνιστές. Δεν βγήκε κάποιος παίκτης μπροστά.

Ίσως ο Γκριγκόνις που έκανε μέτρια σεζόν, λόγω τραυματισμών, βγήκε μπροστά. Δεν θεωρώ, ότι ο Αγραβάνης μπορεί να κοντράρει τον Βεζένκοφ, τον MVP φέτος της Ευρωλίγκας. Δεν βλέπω στον Παναθηναϊκό πράγματα που να μας προϊδεάζουν για ανταγωνιστικούς τελικούς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags