Facebook Pixel Μιλγουόκι Μπακς: Επίσημο: Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς! (ΦΩΤΟ)
Μπάσκετ
NBA
| 2023-06-06 13:34:00

Επίσημο: Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Επίσημο: Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς! (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωσε τον νέο τεχνικό του το Μιλγουόκι.

Ο Έντριαν Γκρίφιν είναι και επίσημα ο νέος προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γκρίφιν, ο οποίος γίνεται ο 17ος προπονητής στην ιστορία του franchise, φέρνει 15 σεζόν προπονητικής εμπειρίας στο ΝΒΑ στους Μπακς, με πιο πρόσφατη τις τελευταίες πέντε σεζόν που υπηρέτησε ως βοηθός προπονητή του Νικ Νερς στους Τορόντο Ράπτορς.

«Ο Έντριαν είναι ένας ευρέως σεβαστός προπονητής και πρώην παίκτης, που φέρνει εξαιρετική ηγεσία και εμπειρία στην ομάδα μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Μπακς, Τζον Χορστ. «Η προπονητική του εμπειρία σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ο χαρακτήρας, η μπασκετική του οξυδέρκεια και η ικανότητά του να συνδέεται και να αναπτύσσει παίκτες τον καθιστούν την ιδανική επιλογή για να ηγηθεί της ομάδας μας. Έχει κερδίσει αυτή την ευκαιρία».

Με τον Γκρίφιν στη θέση του βοηθού προπονητή, οι Ράπτορς τερμάτισαν στο top 10 του πρωταθλήματος τόσο defensive rating όσο και στους λιγότερους επιτρεπόμενους πόντους ανά παιχνίδι σε τέσσερις από τις πέντε σεζόν του, συμπεριλαμβανομένου του 2019-20 όταν επέτρεψαν 106,5 πόντους ανά αγώνα (πρώτοι στο πρωτάθλημα). Ήταν μέρος της ανάπτυξης ενός νεαρού πυρήνα παικτών που περιελάμβανε τον πιο βελτιωμένο παίκτη του πρωταθλήματος (Πασκάλ Σιάκαμ), τον πρωτάρη της χρονιάς στο NBA (Σκότι Μπαρνς) και τέσσερις παίκτες που έκαναν έξι εμφανίσεις All-Star.

 

«Είναι τιμή μου και είμαι απίστευτα ευγνώμων στους Γουές, τον Τζέιμι, τον Ντι, τον Τζίμι και τον Τζον που ονομάστηκα επικεφαλής προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς», είπε ο Γκρίφιν. «Οι Μπακς είναι ένας οργανισμός που κάνει πρωταθλητισμό και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με ένα καθιερωμένο ρόστερ υψηλού επιπέδου και ταλαντούχους παίκτες. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Μιλγουόκι και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Πριν ενταχθεί στους Ράπτορς, ο Γκρίφιν πέρασε δύο σεζόν ως βοηθός προπονητή στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ από το 2016-18. Η προπονητική του εμπειρία στο ΝΒΑ περιλαμβάνει επίσης στάσεις ως βοηθός προπονητή στους Ορλάντο Μάτζικ (2015-16), Σικάγο Μπουλς (2010-15) και Μπακς (2008-10). Στις 15 σεζόν του Γκρίφιν ως ασίσταντ κόουτς, συμμετείχε σε ομάδες που μπήκαν στα playoffs 11 φορές, με δύο συμμετοχές σε Τελικούς Περιφέρειας ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Ράπτορς το 2019.

«Ο Έντριαν χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε όλο το ΝΒΑ και πιστεύουμε ότι η τεράστια εμπειρία του να δουλεύει και να παίζει για επιτυχημένους προπονητές τον κάνει το κατάλληλο άτομο για να καθοδηγήσει την ομάδα μας στο πρωτάθλημα», δήλωσαν οι συνιδιοκτήτες των Μπακς, Γουές Έντενς, Τζέιμι Ντινάν και Ντι και Τζίμι Χάσλαμ. «Μετά από μια ευρεία αναζήτηση προπονητών, είμαστε εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από τις ηγετικές και επικοινωνιακές δεξιότητες του Έντριαν και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια των Μπακς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεπορτάζ-"βόμβα" για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Φεύγει από τους Μπακς - Εκεί υπογράφει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags