Δεν είναι κοινό μυστικό πως ο Παναθηναϊκός θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ του και για αυτό στοχεύει να έχει τουλάχιστον έξι ξένους από το πάνω ράφι, έχοντας ήδη ανακοινώσει τους Βιλντόζα και Λεσόρ που είναι παικταράδες με συμβόλαια πολύ μεγαλύτερα του ενός εκατ. ευρώ. 

Πάντως, ενδεχόμενη απόκτηση του Νίκολας Λαπροβίτολα, που κυκλοφόρησε χθες στην Ισπανία, θα τον καθιστούσε το πιο ακριβό... πρόσωπο της ομάδας, μιας και μαζί με το buy out από την Μπάρτσα, το κόστος θα εκτινασσόταν στα 2 εκατ. ευρώ. και ο Παναθηναϊκός θα έκλεινε πριν τον Ιούλιο την θέση του Point Guard, με τους Λαπροβίτολα, Βιλντόζα και Μωραϊτη.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν θα ενδιαφερθεί εν τέλει για τον Λαπροβίτολα, οπότε αλλάζουν οριστικά τα δεδομένα και όπως είναι λογικό ο Παναθηναϊκός θα δώσει αρκετά χρήματα για την θέση του άσου, παρέα με τον Βιλντόζα, μιας και διαθέτει μίνιμουμ 1.5 εκατ. ευρώ.

Οπότε από εκεί και πέρα μένουν οι 2 θέσεις για τον shooting guard, το βασικό τριάρι και τεσσάρι, αλλά και ένα ακόμη πεντάρι, μαζί με τους Λεσόρτ και Κώστα Αντετοκούνμπο. Ούτως ή άλλως, στο "3" υπολογίζεται ο Παπαπέτρου ως back up και στο 4 οι Μαντζούκας και Χουγκάζ.

Οπότε οι πράσινοι θα δώσουν ένα ακόμη πολύ καλό συμβόλαιο στο 3 και στο 2. Συμβόλαια κοντά ή και πάνω από το 1.5 εκατ. ευρώ! Ούτως ή άλλως ο Αταμάν έχει προαναγγείλει... βόμβες και δεν είναι μυστικό πως το τριφύλλι ρίχνει ματιές και στο ΝΒΑ!

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα σπρώξει στην αγορά ακόμη τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ σε μια... συντηρητική πρόβλεψη, για τις θέσεις των ξένων, με τον Αταμάν να θέλει 6 παίκτες από το πάνω ράφι!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο… καυτό όνομα της Ευρώπης κυνηγάει ο Αταμάν - "Χτυπάει" και NBAer - Αμερική καλεί Παπαγιάννη!