Facebook Pixel Καριερίστας που δεν καταλαβαίνει τίποτα
| 2013-04-19 13:24:00

Καριερίστας που δεν καταλαβαίνει τίποτα

Καριερίστας που δεν καταλαβαίνει τίποτα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον καριερίστα Τριτσώνη και αναρωτιέται "αφού είναι διαιτητής εργαλείο γιατί δεν έχει σφυρίξει ούτε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού την τελευταία διετία;".

ΣΤΟ ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες και δημοσιογράφοι (και ειδικά οι δεύτεροι) θα πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξουν: είναι υπέρ της νομιμότητας ή υπέρ της παρανομίας; Τι θέλουν; Να γίνονται μπουρδέλο τα παιχνίδια και να σταματάνε για μια ώρα και μετά να ξαναρχίζουνε ή να εφαρμόζονται οι κανονισμοί;

Οταν οι διαιτητές τελειώνουνε τα παιχνίδια πριν από την ώρα τους για να ξεμπερδεύουνε, όπως ο Κάκος ολόκληρο τελικό Κυπέλλου, τότε που μπουκάρανε οι ΑΕΚτζήδες με τον Ατρόμητο, τους κάνουνε κριτική επειδή δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς.

Οταν ο Τριτσώνης εφαρμόζει τον κανονισμό και δεν συνεχίζει το ΑΕΚ - Πανθρακικός, είναι στημένος. Με τη σχετική σάλτσα μάλιστα ότι κάποιοι τον παίρνανε στο τηλέφωνο και του στέλνανε μηνύματα να διακόψει το ματς. Δηλαδή ο Τριτσώνης ήταν τόσο λακαμάς να μιλάει σε ανοιχτή ακρόαση στα αποδυτήρια των διαιτητών μπροστά στους δημοσιογράφους;

Κι αφού οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ είδανε το μήνυμα, γιατί δεν γράφουνε ποιος το έστειλε; Τρίχες κατσαρές. Οτι δήθεν ο Τριτσώνης ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία να φάει την ΑΕΚ. Οποιος ασχολείται στοιχειωδώς με τη διαιτησία, βάζει τα γέλια με όλα αυτά. Σαφώς κι ο ορισμός του Τριτσώνη στο ΑΕΚ - Πανθρακικός δεν ήτανε τυχαίος. Ξέρανε γιατί τον βάλανε αυτοί που τον βάλανε.

Επειδή ξέρανε ότι θα έπαιζε πενήντα-πενήντα και δεν θα έδινε στην ΑΕΚ ούτε τον πυρετό του. Αυτός είναι ο Τριτσώνης. Πενηντάρης και κατά συνέπεια αβάντα για τον φιλοξενούμενο που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Πανθρακικός. Διεθνής με το σήμα της FIFA στο στήθος που δεν καταλαβαίνει Χριστό.

Ας υποθέσουμε όμως για την οικονομία της συζήτησης ότι υπάρχει παράγκα στη διαιτησία. Στη λογική ο Ολυμπιακός και ο Πλατανιάς να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε. Ποια παιχνίδια έχει σφυρίξει φέτος ο Τριτσώνης; Ας τα δούμε ένας προς ένα: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκος-ΠΑΟΚ, Γιάννενα-ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ, Βέροια-Λεβαδειακός, ΑΕΚ-ΟΦΗ, ΟΦΗ-Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννενα-Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός-Πλατανιάς και ΑΕΚ-Πανθρακικός. Κανένα του Ολυμπιακού. Οπως κανένα του Ολυμπιακού δεν σφύριξε την προηγούμενη σεζόν 2011-12. Το τελευταίο ματς του Ολυμπιακού που έχει σφυρίξει ο Τριτσώνης ανατρέχει στο 2010.

Δεν γίνεται λοιπόν μονά-ζυγά, μονόζυγα. Αν υπάρχει παράγκα που ευνοεί τον Ολυμπιακό κι ο Τριτσώνης είναι διαιτητής-εργαλείο, τότε γιατί δεν έχει σφυρίξει τα δύο τελευταία χρόνια ούτε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού; Στην αντίθετη περίπτωση ο Τριτσώνης είναι σπαθένιος και γι' αυτό τον λόγο δεν τον βάζουνε να σφυρίζει τον Ολυμπιακό. Ενα από τα δύο λοιπόν μπορεί να ισχύει. Οχι και τα δύο μαζί. Και δεν θέλω να πω με όλα αυτά ότι στη διαιτησία είναι όλα καλά και άγια. Υπάρχουνε ομάδες στην ουρά της βαθμολογίας που λίγο ή πολύ σπρωχτήκανε.

Περισσότερο ο Πλατανιάς, λιγότερο η Βέροια. Αλλο όμως αυτό κι άλλο οι διάφορες αρλούμπες που ακούγονται ότι η παράγκα έστειλε τον Τριτσώνη με εντολή να φάει την ΑΕΚ. Αν ήταν να φάει την ΑΕΚ ο Τριτσώνης, θα την έχει φάει νωρίτερα. Στο 2-1 με τον ΟΦΗ που αν ήθελε θα μπορούσε να έχει ακυρώσει το δεύτερο γκολ του Παυλή στην επαφή που είχε με τον Αγριμάκη. Στην ΑΕΚ μπορούνε να λένε ότι αν ήθελε ο Τριτσώνης θα μπορούσε να βγει έξω και να το λήξει το κωλοπαίχνιδο. Οτι ήτανε στημένος, σε καμιά περίπτωση. Αυτά.

Ο καλός και ο κακός

ΣΤΗΝ ανάκριση υπάρχει ο καλός κι ο κακός μπάτσος. Στην αρχή αυτός που ρίχνει σφαλιάρες και χαστούκια και στη συνέχεια ο καλός: «Πες τα σε μένα, ρε παιδί μου, μην έρθει ο άλλος κι αρχίσει και σε ξανακοπανάει». Και στην πολιτική υπάρχει ο ρόλος του κακού και του καλού: ο κακός είναι ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών. Οπως τώρα ο Στουρνάρας, που παίρνει κεφάλια και τρώει όλη τη λέζα. Ο καλός είναι ο πρωθυπουργός, όπως τώρα ο Σαμαράς, που σαν δεύτερη Αγγελική Νικολούλη βλέπει φως στο τούνελ. Κάπως έτσι και στον Παναθηναϊκό.

Ο καλός είναι ο Αλαφούζος, που λέει τα καλά νέα και δίνει τα φακελάκια με τα πριμ των χιλίων ευρώ στους ποδοσφαιριστές. Ο κακός είναι ο Παναγόπουλος. Αυτός πήγε στο ΔΣ της Συμμαχίας και είπα τα μαντάτα: νεανική ομάδα. Μείωση του ελλείμματος κατά 70% και κατά συνέπεια και του μπάτζετ και διώχνουμε Τοτσέ και Βιτόλο που στοιχίζουνε πολλά λεφτά. Και από μεταγραφές τρεις έμπειροι αλλά με χαμηλό κόστος, Με δύο λόγια δηλαδή, πολύ πιο φτηνή ομάδα σε σχέση με αυτή που υπάρχει σήμερα και τελειώνει το πρωτάθλημα στην 7η θέση. Κι επειδή όλα αυτά δεν γινόταν να τα πει ο πρόεδρος, τα είπε ο αντιπρόεδρος. Οπως είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να βγει στην Ευρώπη.

Δοσμένο ματς με πέντε γκολ και ξεφτίλα του αντιπάλου δεν υπάρχει πουθενά

ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ την πίκρα και τον πόνο αυτουνού που πέφτει στη Βήτα Εθνική. Δεν μπορείς όμως να ακούς και αηδίες. Οτι ξαφνικά δηλαδή ομάδες που βάζανε γκολ στη χάση και στη φέξη γίνανε ξαφνικά Μπαρτσελόνα. Ο λόγος δηλαδή για τον Αρη που έριξε τέσσερα γκολ στον Λεβαδειακό και πέντε στον Αστέρα Τρίπολης. Οπως και τη Βέροια που ενώ κέρδισε την Κέρκυρα με την ψυχή στο στόμα και με μαϊμού πέναλτι, έβαλε πέντε τεμάχια στον Πλατανιά. Σαφώς κι αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι φυσιολογικά. Εχει μεγάλη σημασία όμως στο ποδόσφαιρο σε ποια χρονική στιγμή βρίσκεις τον κάθε αντίπαλό σου. Ο Αρης έχει την εύνοια να βρει αδιάφορους Λεβαδειακό-Ατρόμητο-Αστέρα Τρίπολης που πήγε μάλιστα στο «Βικελίδης» με μισή ομάδα εν όψει του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ.

Οπως και η Βέροια που βρήκε χαλαρό τον Πλατανιά. Αλλο αυτό όμως κι άλλο ότι τα ματς ήτανε στημένα. Εδώ ψηφίζουμε κι εμείς και ξέρουμε πολύ καλά πώς φτιάχνονται τα παιχνίδια. Οταν σου δίνει το ματς ο αντίπαλος, ποτέ δεν τον ξεφτιλίζεις βάζοντάς του τέσσερα και πέντε γκολ. Μόλις γίνει το ματσάκι 2-0 και υπάρχει ασφάλεια για τυχόν στραβοκλωτσιά που θα στείλει την μπάλα γκολ, όλοι αράζουνε κι αλλάζουνε πάσες για να περάσει η ώρα και να σφυρίξει ο ρέφερι τη λήξη. Δοσμένο ματς με πέντε γκολ και ξεφτίλα του αντιπάλου δεν υπάρχει πουθενά. Αντίθετα, είναι νορμάλ και φυσιολογικό αυτός που καίγεται για το αποτέλεσμα να βάζει τέσσερα και πέντε γκολ στον αδιάφορο.

Ερώτηση: Μετά από βετεράνους, Νταϊφά, Θύρα 7, άλλος για να κάνει αυθόρμητη δήλωση στήριξης για τον Βαγγέλη δεν υπάρχει;

Η νεολαία αποδεικνύει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η νεολαία αποδεικνύει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Πρώτη στις φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ και δεύτερη η ΠΑΣΠ. -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags