Δεν προσφέρεται για πολλές αναλύσεις το αποψινό ματς στους Ζωσιμάδες, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του ματς και νίκησε εύκολα 0-3 έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Φορτούνη. Ο 24χρονος άσος πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ με φάουλ, σκόραρε και με πέναλτι, ενώ έφτιαξε το 0-3 για τον επίσης εξαιρετικό Ντουρμάζ. Ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου και αξιοσημείωτο είναι οτι στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Πετράκη δεν είχαν τελική! Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε το 19/20 στα Γιάννινα φτάνοντας στους 58 βαθμούς, ενώ οι Ηπειρώτες παρέμειναν στους 24 βαθμούς.

Απόλυτος κυρίαρχος

Ο Ολυμπιακός ανέλαβε από το 1` την πρωτοβουλία και στο 3` είχε μια καλή φάση με τον Πάρντο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 9` το γύρισμα του Κολομβιανού πέρασε ανεκμετάλλευτο από Ιντέγιε και Ζντιέλαρ. Μια, δυο, την τρίτη η υπεροχή των ερυθρολεύκων καρποφόρησε στο 13` με την πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη που νίκησε τον Περιστερίδη κι έκανε το 0-1!

Πάρντο και Ντουρμάζ ήταν σε εξαιρετική μέρα, με τον ΠΑΣ πάντως να προσπαθεί να βγει από το καβούκι του μετά το γκολ. Όμως στο 25` ο Μανιάς βρήκε καθαρά την μπάλα με το χέρι στην κεφαλιά του Σιόβα μες στην περιοχή, με τον Λαμπρόπουλο να δίνει πέναλτι, σωστά. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Φορτούνης, διπλασιάζοντας τα δικά του γκολ και της ομάδας του! Οι ερυθρόλευκοι έριξαν τον ρυθμό τους και ο ΠΑΣ κέρδισε κάποια μέτρα προς την εστία του Ρομπέρτο, πλην όμως δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος με το 0-2 να είναι σκορ ημιχρόνου. Το ότι ο ΠΑΣ είχε 0 τελικές στα πρώτα 45` τα έλεγε όλα για την εικόνα του ματς.

Στο χαλαρό...

Ο ρυθμός είχε πέσει στο β` μέρος, με τον Σίλβα στο μεταξύ να βάζει τον Ντα Κόστα αντί του Μποτία που είχε ενοχλήσεις. Στο ρελαντί πάντως ο Ολυμπιακός σημείωσε και τρίτο γκολ, με τον Φορτούνη στο 57` να "σερβίρει" και τον Ντουρμάζ στο δεύτερο δοκάρι να εκτελεί για το 0-3! Ο νεαρός μέσος στο 68` έχασε ευκαιρία για χατ-τρικ σουτάροντας άουτ από καλή θέση, ενώ δέκα λεπτά μετά ο ΠΑΣ έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στο ματς με το μακρινό σουτ του Φερφελή. Τα όσα έγιναν μετά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν άλλη μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μανιάς (73' Φερφελής), Ναδάλες, Ακόστα (62' Νικολιάς), Τσουκαλάς, Κοζορώνη, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ηλιάδης (78' Καρανίκας), Ίλιτς.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία (λ.τ. 51' Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (79' Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε (85' Πουλίδο).

Γκολ: - / 13' & 25' (πεν.) Φορτούνης, 57' Ντουρμάζ

Κάρτες: 20' Ακόστα, 24' Μιχαήλ, 24' Μανιάς, 58' Κοζορώνης / 20' Ντουρμάζ