Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τόλμησε και δικαιώθηκε ο Λουτσέσκου - Απαντήσεις ο… ξεχασμένος - Εκτός 11αδας κορυφαίο όνομα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-19 22:23:00

Τόλμησε και δικαιώθηκε ο Λουτσέσκου - Απαντήσεις ο… ξεχασμένος - Εκτός 11αδας κορυφαίο όνομα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τόλμησε και δικαιώθηκε ο Λουτσέσκου - Απαντήσεις ο… ξεχασμένος - Εκτός 11αδας κορυφαίο όνομα!

Πώς γύρισε τούμπα το ντέρμπι και ποιος απογοήτευσε και μοιάζει πολύ δύσκολο να παίξει στο επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι του Δικεφάλου με την ΑΕΚ; Οι κινήσεις του Ρουμάνου από τον πάγκο και ο παίκτης που... θυμήθηκε και τον δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ επιβίωσε και παραμένει ζωντανός για την κατάκτηση του τίτλου. Στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Άρη όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως αφού δεν έγινε η μεγάλη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο (μπορούσε να δεχθεί περισσότερα από ένα γκολ), η παρέμβαση του Ρουμάνου τεχνικού αποδείχθηκε καθοριστική για να έρθει η ανατροπή στο δεύτερο μέρος.

Ο Λουτσέσκου δεν άργησε καθόλου να κάνει αλλαγές, αντιθέτως τόλμησε να προχωρήσει σε τρεις διαφοροποιήσεις στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς έβλεπε ότι η ομάδα του υπέφερε στο πρώτο 45λεπτο. Μετά τις αλλαγές του ΠΑΟΚ ωστόσο είδαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Ο Σβαμπ μπήκε αντί του μέτριου Ντάντας και άλλαξε εντελώς το ματς. Ο Αυστριακός προσέφερε περισσότερα από τον παίκτη που αντικατέστησε στην κυκλοφορία της μπάλας, πάτησε πολύ στην αντίπαλη περιοχή και από μία δική του προώθηση κέρδισε το πέναλτι που έφερε την ισοφάριση. Ο Λουτσέσκου εμπιστεύθηκε τον Σβαμπ για να εκτελέσει το πέναλτι που ο ίδιος πήρε από τον Μπράμπετς και ο Αυστριακός τον δικαίωσε. Ο έμπειρος μέσος έκανε την καλύτερή του εμφάνισή εδώ και καιρό, φωνάζοντας στον προπονητή του ότι παραμένει μία εξαιρετική λύση για τον άξονα.



Η είσοδος του Σάστρε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Κεντζιόρα ήταν εξίσου καθοριστική, μιάς και ο Πολωνός αμυντικός αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα από τον Ιτούρμπε και τον Πάλμα. Οι δύο μεσοεπιθετικοί του Άρη έκαναν... πάρτι από την αριστερή πλευρά, αφού ούτε ο Κεντζιόρα αλλά ούτε και ο Κάργας που κάλυπτε ως βοήθεια μπορούσαν να τους σταματήσουν. Με την αλλαγή του Σάστρε ο Ιτούρμπε "σβήστηκε" από το ματς και απείλησε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος.

Συνολικά, λοιπόν, ο Κεντζιόρα προβλημάτισε με τις αμυντικές του επιδόσεις και σίγουρα οι Θεσσαλονικείς περιμένουν περισσότερα στα απαιτητικά ματς που έρχονται. Ό Δικέφαλος αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στην επόμενη αγωνιστική των Πλέι οφ και με βάση τα όσα είδαμε στο Βικελίδης, πολύ δύσκολα θα κρατήσει ο Πολωνός τη θέση του στην ενδεκάδα κόντρα στους ταχυδυναμικούς μεσοεπιθετικούς της Ένωσης (Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Τσούμπερ, Ελίασον).

Αντίστοιχα, ο Κάργας δεν τα πήγε άσχημα όμως σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασε τη σταθερότητα που επιδεικνύει συνήθως ο Ίνγκασον. Ο Ισλανδός είναι τεράστια απώλεια, συνεπώς ο Λουτσέσκου ελπίζει  πως θα τον έχει ετοιμοπόλεμο κόντρα στην ΑΕΚ. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει ξανά ένα πρώτο ημίχρονο αντίστοιχο με το σημερινό στον αμυντικό τομέα, θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΩΤΟ-ντοκουμέντο: Οργισμένος Λουτσέσκου πετάει αντικείμενο - Τι απάντησε μετά το ματς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags