Facebook Pixel Euro 2024: Έγραψαν... ιστορία Κέιν, Κριστιάνο Ρονάλντο - Ρεκόρ με το... καλημέρα των προκριματικών του Euro
| 2023-03-25 02:13:00

Έγραψαν... ιστορία Κέιν, Ρονάλντο - Ρεκόρ με το... καλημέρα των προκριματικών του Euro

Sportdog Team
Έγραψαν... ιστορία Κέιν, Ρονάλντο - Ρεκόρ με το... καλημέρα των προκριματικών του Euro

Από τα ρεκόρ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Κέιν, στα κατορθώματα των Ράσμους Χόιλουντ και Μαξίμ Σαμορόντοφ, και από τον Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ στον Ματέο Ρετέγκι και το Λιχτενστάιν, αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν χθες (23/3) την έναρξη της προκριματικής διαδρομής του Euro 2024, όπως τα παρουσιάζει η  Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Euro 2024: Από τα ρεκόρ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Κέιν, στα κατορθώματα των Ράσμους Χόιλουντ και Μαξίμ Σαμορόντοφ, και από τον Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ στον Ματέο Ρετέγκι και το Λιχτενστάιν, αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν χθες (23/3) την έναρξη της προκριματικής διαδρομής του Euro 2024, όπως τα παρουσιάζει η  Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

* Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το πρώτο γκολ ενός προκριματικού κύκλου στο Euro σημείωσε ο παίκτης του Καζακστάν, ο Μαξίμ Σαμορόντοφ (με Σλοβενία 1-2). Ο συμπατριώτης του Γιούρι Πέρτσουχ έκανε το ίδιο στην έναρξη της διαδρομής για τα προκριματικά του Euro 2020.

* Ο Ράσμους Χόιλουντ είναι ο πρώτος παίκτης που σημείωσε χατ-τρικ για τη Δανία σε προκριματικό Euro (έναντι Φινλανδίας 3-1) εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, από τότε που ο Μίκαελ Λάουντρουπ σημείωσε 3 γκολ εναντίον του Λουξεμβούργου τον Οκτώβριο του 1983.

* Η Αγγλία κέρδισε την Ιταλία (2-1) σε εκτός έδρας αγώνα για πρώτη φορά από τις 24 Μαΐου 1961 (3-2 σε φιλικό στη Ρώμη) και για πρώτη φορά συνολικά σε επίσημο αγώνα.

* Η Αγγλία τερμάτισε το ρεκόρ αήττητων 40 προκριματικών αγώνων της Ιταλίας (34 νίκες, 6 ισοπαλίες) που διήρκεσε τον Σεπτέμβριο του 2006 μετά την ήττα 1-3 από τη Γαλλία.

* Ο Χάρι Κέιν σημείωσε το 54ο του γκολ για την Αγγλία, ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ (53) και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα.

* Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έγινε ο 3ος προπονητής της εθνικής Αγγλίας που πέτυχε 50 νίκες, μετά τους Γουόλτερ Γουίντερμποτομ (78) και Άλφ Ράμσεϊ (69).

* Ο Ματέο Ρετέγκι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε το πρώτο του γκολ για την Ιταλία εκπροσωπώντας μη ευρωπαϊκό σύλλογο (Τίγκρε από την Αργεντινή).

* Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έχοντας παίξει εναντίον του Λιχτενστάιν (4-0), έγινε ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον αριθμό των αγώνων εθνικών ομάδων (197). Ξεπέρασε τον Μπάντερ Αλ-Μουτάουα (Κουβέιτ, 196).

* Με δύο γκολ σε αυτό το παιχνίδι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αύξησε στα 120 το παγκόσμιο ρεκόρ του στα γκολ των εθνικών ομάδων.

* Στο μεταξύ, το Λιχτενστάιν έγινε η 47η κόντρα που σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Έπαιξε με το Λιχτενστάιν δύο φορές στο παρελθόν, χωρίς να έχει σκοράρει σε αυτά τα παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση ματ Αλαφούζου για πρωτάθλημα - Ραντεβού με δύο Έλληνες - Οι 2+2 που φεύγουν από τον ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags